Β. Ιρλανδία – Γερμανία: 90 λεπτά από το… πάνθεον

Gazzetta team
Β. Ιρλανδία – Γερμανία: 90 λεπτά από το… πάνθεον

bet365

Μια ανάσα από μια ιστορική πρόκριση βρίσκεται η Βόρειος Ιρλανδία που έχει μαθηματικές ελπίδες όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την πρωτιά. Γκρίνια στη Γερμανία που θα παραταχθεί όμως με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στη σύνθεσή της.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 528
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 12.50 – 5.00 – 1.17
ΩΡΑ/
TV:19:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΡΚ ΝΤΕ ΠΡΕΝΣ (45.000), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες 14 φορές, με τους Γερμανούς να μετρούν ρεκόρ 8-4-2. Οι μόνες νίκες της Βορείου Ιρλανδίας σημειώθηκαν το 1982 και το 1983 κόντρα στην τότε Δυτική Γερμανία με το ίδιο σκορ (1-0).

* Η Βόρειος Ιρλανδία έχει εξασφαλίσει σίγουρα την 3η θέση, υστερεί στην ισοβαθμία με την Πολωνία.

* Σε περίπτωση νίκης της Βορείου Ιρλανδίας και μη ήττας της Ουκρανίας από την Πολωνία, το σύνολο του Ο’Νιλ τερματίζει πρώτο.

* Εάν κερδίσουν Πολωνοί και Γερμανοί, οι πρώτοι καταλαμβάνουν την κορυφή του ομίλου μονάχα εάν έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Κάτι παραπάνω από πολύτιμο μπορεί να αποδεχθεί το γκολ του ΜακΓκιν που διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0 της Βορείου Ιρλανδίας επί της Ουκρανίας. Το σύνολο του Μάικλ Ο’Νιλ στην παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να «σπάσει» το ρόδι και να πετύχει την πρώτη νίκη σε τελική φάση EURO. Δεδομένα είναι τρίτο, ενώ όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και στους υπόλοιπους ομίλους, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι με το μέρος της. Υπό την προϋπόθεση ότι απόψε δεν θα γνωρίσουν τη συντριβή από τους Γερμανούς.

Πρώτο μέλημα λοιπόν για τον 46χρονο τεχνικό είναι να δεχτεί η ομάδα του όσο το δυνατόν λιγότερο τέρματα, ώστε να είναι πάνω από την Αλβανία που είναι η χειρότερη τρίτη των ομίλων έως τώρα. Η Αλβανία τερμάτισε τρίτη με τρεις βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 1-3, ενώ η Βόρειος Ιρλανδία έχει από την περασμένη αγωνιστική τρεις βαθμούς με συντελεστή 2-1.

Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να μας προξενήσει καμία έκπληξη το ενδεχόμενο να μην ρισκάρει επιθετικά, στην περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ, πράγμα που φαντάζει φυσιολογικό. Η μη χρησιμοποίηση του Λάφερτι την περασμένη αγωνιστική στην κορυφή της επίθεσης (μιας και ο σταρ της είναι ντεφορμέ), απέδωσε καρπούς. Πάντως κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει απόψε, αφού πήρε ανάσες. Η τυπικά γηπεδούχος, μετράει μόλις μια ήττα σε 14 αγώνες (7-6-1), ενώ στηρίζεται στις «νεκρές μπάλες», καθώς 7 από τα δέκα τελευταία γκολ της ήρθαν από στημένο (4 κόρνερ, 3 φάουλ).

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Δεν έπεισε σε καμία των περιπτώσεων η Γερμανία τη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στην Πολωνία. Δίκαιη κρίνεται η ισοπαλία (0-0). Υποτονική η εμφάνισή της, απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ και στα μετόπισθεν επέτρεψε φάσεις στον αντίπαλο. Ενδεικτικά να αναφερθεί πως στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρξε από καμία πλευρά σουτ εντός εστίας.

Αποδέκτης έντονης κριτικής ήταν ο Γιόακιμ Λεβ για την εικόνα που παρουσιάζουν ως τώρα οι παίκτες του. Σε ότι αφορά την τρίτη αγωνιστική, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας τόνισε: «Η Βόρειος Ιρλανδία διαθέτει παίκτες που τρέχουν πολύ και είναι επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Παράλληλα, αμύνεται συνήθως με 5-6 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εντός ή κοντά στη μεγάλη περιοχή».

Ο ίδιος πάντως ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να μην παραβρεθεί στην Συνέντευξη Τύπου. Αντ’ αυτού μίλησε ο βοηθός του Τόμας Σνάιντερ. «Είναι αρκετά πιθανό ότι θα κάνουμε μία ή περισσότερες αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Εχουμε ήδη τονίσει ότι πρόκειται για μία διοργάνωση στην οποία θα στηριχτούμε σε πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου» υπογράμμισε.

Κάπως έτσι προκύπτει ότι δύσκολα θα δούμε ροτέισον από τον Λεβ. Λογικά, θέση στο σχήμα θα πάρει ο Σούρλε αντί του Ντράξλερ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα ο Μάριο Γκέτσε, παίζοντας ως «ψευτοεννιάρι» παρά το γεγονός ότι αυτή η τακτική δεν αποδίδει καρπούς προς ώρας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Β. Ιρλανδία (4-5-1): ΜακΓκόβερν – Χιούζ, Κάθκαρτ, ΜακΟλεϊ, Τζ. Εβανς – Γουόρντ, Κ. Εβανς, Ντέιβις, Νόργουντ, Ντάλας – Λάφερτι

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς, Εκτορ – Κεντίρα, Κρόος – Μίλερ, Οζίλ, Σούρλε – Γκέτσε

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Κίνητρο νίκης διαθέτουν αμφότερες. Οι Βορειοιρλανδοί κυνηγούν την πρόκριση, την ώρα που οι Γερμανοί θέλουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Αναλογιζόμενοι τη συντηρητική προσέγγιση των τυπικά γηπεδούχων και το γεγονός ότι τα «πάντσερ» δεν «πετούν» φωτιές επιθετικά, θα ποντάρουμε στη λύση των 2-3 τερμάτων, σύνολο που «κυριαρχεί» στο τουρνουά ως τώρα και τιμάται σε απόδοση 1.72 στον ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα