Ρωσία – Ουαλία: Ρισκάρει η Ρωσία

Gazzetta team
Ρωσία – Ουαλία: Ρισκάρει η Ρωσία

bet365

Μονόδρομος η νίκη για τη Ρωσία, καθώς σε ενδεχόμενο τρίποντο τερματίζει τουλάχιστον τρίτη στον όμιλο. Κάνει το «Χ» στους Ουαλούς.
ΡΩΣΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 526
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.45 – 2.80 – 2.75
ΩΡΑ/ TV: 22:00/ ΕΡΤ 2
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΕΪΝΤΙΟΥΜ ΝΤΕ ΤΟΥΛΟΥΖ (33.100), ΤΟΥΛΟΥΖΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Συναντήθηκαν τέσσερις φορές στο παρελθόν, όλα σε επίσημα ματς, με τους Ρώσους να παραμένουν αήττητοι ως τώρα (3 νίκες, 1 ισοπαλία).
* Σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας και μη ήττας της Σλοβακίας από την Αγγλία, το σύνολο του Σλούτσκι τερματίζει δεύτερο.
* Σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας και επικράτησης της Αγγλίας, οι Ρώσοι τερματίζουν δεύτεροι.
* Εάν το Ρωσία – Ουαλία λήξει ισόπαλο και η Αγγλία δεν χάσει από την Σλοβακία, τότε Αγγλία – Ουαλία κάνουν το 1-2 και η Σλοβακία τερματίζει τρίτη.
* Εάν το Ρωσία – Ουαλία λήξει ισόπαλο και η Σλοβακία κερδίσει την Αγγλία, τότε η Ουαλία τερματίζει τρίτη, η Αγγλία δεύτερη και η Σλοβακία πρώτη.
* Εάν η Ουαλία κερδίσει και η Σλοβακία δεν χάσει από τους Ρώσους, οι «δράκοι» τερματίζουν πρώτοι.
* Το 1-2 Αγγλίας – Ουαλίας επιτυγχάνεται εάν και οι δυο επικρατήσουν .
Υποτονική η παρουσία της Ρωσίας και στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Σλοβακία (2-1). Ξύπνησε στο τελευταίο τέταρτο όπου οι αντίπαλοι αποφάσισαν να κλειστούν στα καρέ τους, αφήνοντας χώρους στο συγκρότημα του Σλούτσκι. Ηταν ωστόσο πλέον αργά, καθώς οι Ρώσοι είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Σε ενδεχόμενο τρίποντο, ανεξαρτήτως το τι θα γίνει στο έτερο παιχνίδι τερματίζουν τουλάχιστον τρίτοι στον όμιλο. «Χάσαμε εύκολα την αυτοσυγκέντρωσή μας» υποστήριξε ο ομοσπονδιακός της τεχνικός που επέμεινε στο 4-3-3. Μετά την ανάπαυλα πάντως, επιδίωξε να προσδώσει φρεσκάδα επιλέγοντας πιο δημιουργική μεσαία γραμμή, αλλά ούτε αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς. Αισιοδοξία επικρατεί στο ρώσικο στρατόπεδο, κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς βάσει της έως τώρα αγωνιστικής εικόνας δεν προκύπτει. Αμφίβολος παραμένει ο κίπερ Λοντίγκιν., ενοχλήσεις αντιμετωπίζει ο μέσος Σάτοβ. Το πρόβλημα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου αναγνώστηκε και ο Σλούτσκι, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει απόψε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, προσμένοντας σε καλύτερη δημιουργική ανάπτυξη. Στην περίπτωση που δεν προλάβει ο Σάτοβ τότε ίσες πιθανότητες να αγωνιστούν διεκδικούν Σιρόκοβ και Γκολοβίν. Οπως όλα δείχνουν στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κομπάροβ αντί του Σένικοβ.
Τι και εάν μπήκε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο βρετανικό ντέρμπι με την Αγγλία, η Ουαλία γνώρισε στο τέλος με αποκαρδιωτικό τρόπο την ήττα (1-2). Από τα πρώτα λεπτά, εμφανίστηκε αποφασισμένη να δυσκολέψει τα «τρία λιοντάρια» και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αν και άφησε την μπάλα στα πόδια των Αγγλων. Το 3-5-2 λειτούργησε άψογα για τον Κόλμαν ανασταλτικά, αλλά δημιουργικά προβλημάτισε καθώς οι «δράκοι» δεν έφτιαξαν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 42’, ο Μπέιλ άνοιξε το σκορ, πάλι με εκτέλεση φάουλ. Το σύνολο του Κόλμαν μετά την ανάπαυλα, κλείστηκε και μη αντέχοντας την πίεση των «τριών λιονταριών» δέχτηκε την ισοφάριση στο 56’. Το έργο έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν ο χρήσιμος μέσος Λέντλι αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 67’, ενώ και ο Ράμσεϊ παρουσίασε σημάδια κόπωσης, γεγονός που ουσιαστικά έφερε και τη χαριστική βολή του 92ου λεπτού (2-1). «Δεν αξίζαμε να χάσουμε με αυτόν τον τρόπο. Η προσπάθειά μας ήταν πολύ μεγάλη, περιμέναμε ότι θα είχαν κατοχή μπάλας και ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα ανέβαζαν την πίεσή τους, αλλά η ισοφάριση με τον τρόπο αυτό έφερε απογοήτευση. Ηταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου», δήλωσε ο Κρις Κόλμαν. Δεν αναμένονται αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι, πέραν αυτής του Λέντλι, παρά το γεγονός ότι και το «Χ» φαντάζει βολικό.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ρωσία (4-3-3): Ακινφέεβ – Σμόλνικοβ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ – Μαμάεβ, Γκλουσακόβ, Σάτοβ – Σμόλοβ, Κοκόριν, Τζιούμπα
Ουαλία (3-5-2): Χένεσεϊ – Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις – Γκάντερ, Αλεν, Εντουαρντς, Ράμσεϊ, Τέιλορ – Μπέιλ, Κανού
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Υποχρεωμένη να ανοιχτεί και να πάρει ρίσκα η Ρωσία εάν θέλει να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα. Δεν φαντάζουν ικανοί πάντως οι τυπικά γηπεδούχοι να καταφέρουν πολλά, καθώς ουσιαστικά έδειξαν καλά στοιχεία μονάχα στο τελευταίο τέταρτο με την Σλοβακία, εκμεταλλευόμενοι -και- την χαλάρωση των αντιπάλων. Κατά συνέπεια, επιλέγεται το υψηλό over που στο κουπόνι του ΟΠΑΠ τιμάται στο 2.30, υπό την σκέψη ότι το σύνολο του Σλούτσκι θα ρισκάρει και θα αφήσει σε δεύτερη μοίρα την άμυνα, καθώς χρειάζονται μόνο νίκη απόψε. Στον αντίποδα οι Ουαλοί ναι μεν βολεύονται με την ισοπαλία, ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα να χαλαρώσουν, κυνηγώντας τουλάχιστον ένα τέρμα.
 

EURO Τελευταία Νέα