«Ο Ρονάλντο λέει απλά αυτό που πιστεύει!»

«Ο Ρονάλντο λέει απλά αυτό που πιστεύει!»

Θάνος Σαρρής
«Ο Ρονάλντο λέει απλά αυτό που πιστεύει!»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στο Παρίσι τον Φίλιππο Κιτρομηλίδη, τον ελληνικής καταγωγής παρουσιαστή του Real Madrid TV, ο οποίος μίλησε για Ισπανία, Ρονάλντο, Μόντριτς, Ζιντάν και Euro! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Ο Φίλιππος Κιτρομηλίδης ζει τα τελευταία χρόνια εκ των έσω τον οργανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Eίναι βασικός παρουσιαστής, σχολιαστής και ρεπόρτερ στο επίσημο κανάλι του συλλόγου, το οποίο μέσω της κρατικής τηλεόρασης μπαίνει πλέον σε όλα τα σπίτια της Ισπανίας. Όπου υπάρχουν Μερένγκες στην επικράτεια, έχουν τον Φιλ στην τηλεόρασή τους!

Γεννημένος στο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Κιτρομηλίδης δεν ξεχνά τα ελληνικά του. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο Internation Broadcasting Center του Παρισιού, στο οποίο βρίσκεται για το Euro, όντας στο τιμ της UEFA, για μια κουβέντα περί Euro, αλλά και για τους σούπερ σταρ των Μαδριλένων που παίζουν σε αυτό..

Aρχικά, μας μίλησε για τη χώρα της οποίας το ποδόσφαιρο γνωρίζει πλέον καλύτερα από κάθε άλλη. Την Ισπανία. «Στο πρώτο παιχνίδι κέρδισαν αρκετά άνετα υπήρχαν πολλές ευκαιρίες να βάλουν γκολ, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να μπει, αλλά νομίζω έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Είναι πάντα το ίδιο. Όταν παίζει μια ομάδα με την Ισπανία το πιο σημαντικό είναι η άμυνα. Κάθονται πίσω, κλείνουν χώρους και χρειάζεται συχνά χρόνο για να σπάσουν την άμυνα. Αλλά με τους παίκτες που έχουν θα βρουν το γκολ. Ακούσαμε τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε πριν το ματς με την Τουρκία και ήθελε να πει ότι κερδίσαμε στο πρώτο ματς, αλλά ήρεμα, δεν έχουμε κάνει τίποτα και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Ήταν καλό που ξεκίνησαν διαφορετικά από ότι με τη Βραζιλία πριν από δύο χρόνια και οι Ισπανοί το έχουν πολύ υπόψιν τους ακόμα την εμπειρία στο Μουντιάλ».

Οι απαιτήσεις από έναν κόσμο, ο οποίος έχει δει τη χώρα του να κατακτά δύο σερί κούπες, είναι μεγάλες. Το βασικό όμως είναι να δείξει η Λα Ρόχα ότι αφήνει στο παρελθόν το κάζο της Βραζιλίας.: «Νομίζω ότι πρέπει να δείξουν πρώτα καλύτερη εικόνα από αυτό που έδειξαν στη Βραζιλία. Ήταν τεράστιο δράμα αυτό που έγινε εκεί. Ήταν πολύ αρνητικό για την ομάδα και τον κόσμο και τώρα το βασικό είναι παίξουν καλά, να δείξουν άλλη εικόνα. Κι ας μην κερδίσουν το Κύπελλο. Να φτάσουν βέβαια ημιτελικά, ας πούμε. Έχουν κατακτήσει τα δύο τελευταία και ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη να δει την αλλαγή της εικόνας».

Ο Κιτρομηλίδης, μέσω της θέσης του στο Real Madrid TV, έχει συναναστραφεί αρκετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο Ρονάλντο μπορούσε να βάλει δύο-τρία γκολ με την Ισλανδία. Είναι εντάξει νομίζω, αν και είχε ένα χρόνο αρκετά δύσκολο και απαιτητικό. Έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, δεν ήθελε να χάσει ούτε ένα παιχνίδι! Είναι λίγο κουρασμένος. Στην Πορτογαλία δεν υπάρχουν οι παίκτες με το ταλέντο που έχει στη Μαδρίτη, είναι λίγο πιο δύσκολο για εκείνον εδώ, αλλά του αρέσει και του ίδιου να είναι ο ηγέτης. Αφού είναι ο capitano της ομάδας, ο μεγάλος σταρ, θα το δείξει πιστεύω», είπε αρχικά.

Όσον αφορά το θέμα του χαρακτήρα του;. «Ο Κριστιάνο είναι πάρα πολύ ευγενής. Όταν μιλάς μαζί του έχει μεγάλη ευγένεια. Επίσης έχει μεγάλο επαγγελματικό σεβασμό. Όλο αυτό είναι μια δουλειά για εκείνον και το παίρνει πολύ σοβαρά. Όταν δεν είναι ευτυχισμένος το λέει και λέει και γιατί. Είναι αρκετά αυθόρμητος. Αν δεν του αρέσει κάτι, το λέει. Οι παίκτες κι εσύ θα το έχεις ακούσει, λένε συνέχεια τα ίδια Ο Κριστιάνο λέει πάντα αυτό που νιώθει».

Εκφράσαμε στον Φιλ τον θαυμασμό που νιώσαμε βλέποντας τον Λούκα Μόντριτς από κοντά στο γήπεδο. «Ο Μόντριτς είναι... θεός! Από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, άνετα. Φέτος έκανε ξανά εξαιρετική χρονιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πολύ σημαντικός για εκείνην και βέβαια για την Κροατία. Είναι τρομερός και πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Όταν του μιλάς είναι και σαν άτομο πολύ καλός. Νομίζω θα εξελιχθεί στους καλύτερους παίκτες του τουρνουά, θα δούμε».

Όσον αφορά τον Ζιντάν; «Είναι ένας ευγενικός τύπος, πολύ ήρεμος που σε κερδίζει κατευθείαν με το χαμόγελό του. Δεν λέει πολλά, υπάρχουν φορές που δεν λέει τίποτα, αλλά το χαμόγελο του αρκεί. Όταν όμως νευριάσει δεν θέλεις να είσαι δίπλα του!».

Κλείσαμε με μια πρόβλεψη για το ποιος θα πάρει την κούπα: «Ε, η Ισπανία. Αφού δεν είναι η Ελλάδα! Αλλιώς ίσως οι Γερμανοί, που έχουν και τον Κρόος. Η Αγγλία; Εγώ Βρετανός είμαι ουσιαστικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι το σπουδαίο. Δεν υπάρχει το ταλέντο και η ποιότητα άλλων ομάδων».

 

EURO Τελευταία Νέα