Φερνάντο Σάντος στο gazzetta.gr: «Για πάντα στην καρδιά μου η Ελλάδα!»

Θάνος Σαρρής
Φερνάντο Σάντος στο gazzetta.gr: «Για πάντα στην καρδιά μου η Ελλάδα!»

bet365

Ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζεται για τη δεύτερη αγωνιστική του Euro 2016 με την Πορτογαλία, όμως δεν ξεχνά την Ελλάδα και στέλνει αποκλειστικά μέσω του gazzetta.gr μήνυμα προς τους Έλληνες! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Με την μαύρη του φόρμα κατέβηκε από το πάνελ. Ανετος και χαμογελαστός. Περπατούσε αργά προς την έξοδα. Μέχρι που άκουσε γνώριμη γλώσσα. Ελληνικά! Το πρόσωπό του έλαμψε αλλά ταυτόχρονα αιφνιδιάστηκε. Ακουσε τη λέξη «καλησπέρα» και σταμάτησε παρά το γεγονός ότι το περίμεναν δεκάδες Πορτογάλοι δημοσιογράφοι για ένα... πηγαδάκι της τελευταίας στιγμής.

Ο Φερνάντο Σάντος (περί ου ο λόγος) μας απάντησε σε άπταιστα ελληνικά και παρότι έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής, λίγο έξω από το Παρίσι, για την τελευταία προπόνηση πριν το ματς, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr για την Ελλάδα αλλά και το όνειρο που έχει πλέον με την Πορτογαλία.

Δυστυχώς, το σημαντικότερο κομμάτι, η λάμψη των ματιών του όταν ξεκίνησε να μιλάει για την Ελλάδα και η έκφραση του προσώπου του δεν μπορούν να μεταφερθούν στο κείμενο και το video απαγορευόταν (όπως και οι φωτογραφίες). Πιθανότατα όμως δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάποιον να μιλάει με τέτοια θέρμη για την Ελλάδα. Ξαφνικά δεν υπήρχε τίποτα γύρω του παρά μόνο οι δύο Ελληνες δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν στην Γαλλία.

Γι' αυτό και μας αφιέρωσε μερικά λεπτά κάνοντας τους ανθρώπους της Εθνικής Πορτογαλίας να τον περιμένουν (το εκπρόσωπο Τύπου αλλά και τον βοηθό του Ζοάο Πίντο). Τι και αν το Σάββατο έχει να δώσει ένα πολύ κρίσιμο ματς με την Αυστρία. Τι και αν έπρεπε να αποχωρήσει για την προπόνηση της ομάδας του. Ο Φερνάντο ένιωσε την ανάγκη να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις που αφορούν την αγαπημένη του Ελλάδα και όχι τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

- Καλησπέρα, κύριε Σάντος
«(σ.σ. γελάει έκπληκτος). Καλησπέρα καλησπέρα (στα ελληνικά). Τι κάνετε εδώ στην Γαλλία;»

Αφού εξηγήσαμε στον προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας τους λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε στο Παρίσι για την κάλυψη του Euro2016 μπήκαμε στο ψητό γιατί καταλαβαίναμε ότι είχε τρομερή πίεση χρόνου.

- Θα μας πείτε δυο λόγια τις αναμνήσεις σας από την Ελλάδα;
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες για όλη τη στήριξη. Ό,τι και να πω για την Ελλάδα είναι λίγο. Κουβαλάω μαζί μου τις καλύτερες αναμνήσεις από τη χώρα σας. Εκπληκτικές στιγμές. Να ξέρετε ότι την έχω και θα την έχω για πάντα στην καρδιά μου».

- Ονειρεύεστε να πετύχετε ότι κατάφερε η Ελλάδα το 2004 στην χώρα σας;
«Φυσικά. Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα το 2004 ήταν κάτι το εκπληκτικό και φυσικά ονειρευόμαστε να βρεθούμε και εμείς στην κορυφή της Ευρώπης όπως η Ελλάδα. Νομίζω κάθε ομάδα που παίζει στου τουρνουά ονειρεύεται μια πορεία σαν αυτή της Εθνικής».

- Κι ένα μήνυμα για τους ανθρώπους στην Ελλάδα...
«Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα στήριξης που μου έχουν στείλει στο facebook και παντού. Είναι για μένα πολύ σημαντική αυτή η αγάπη και η αναγνώριση που μου δείχνουν. Θέλω λοιπόν να τους πω ότι τους είμαι ευγνώμων. Έχω πάντα στο μυαλό μου και την καρδιά μου τους Έλληνες».

 

EURO Τελευταία Νέα