Εισβολή της αστυνομίας στον ΣΚΑΪ

Εισβολή της αστυνομίας στον ΣΚΑΪ

Εισβολή της αστυνομίας στον ΣΚΑΪ

Στα γραφεία του ΣΚΑΪ βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης η Αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει τον Κυριάκο Θωμαΐδη, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας που έχει κινηθεί εις βάρους του.

Λίγο προτού ξεκινήσει η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η αστυνομία εμφανίστηκε στο κτίριο και ζήτησε η εκπομπή να μην βγει στον αέρα. Tρεις αστυνομικοί και ακόμα ένας με πολιτικά προσπάθησαν να προχωρήσουν στη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, γεγονός που ήταν αδύνατο να συμβεί μιας και δεν υπήρχε σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Η εκπομπή, που ήταν μαγνητοσκοπημένη, βγήκε κανονικά στον αέρα, ενώ με το τέλος της, λίγο πριν από τις 2, στα γραφεία του καναλιού έφτασε η αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα, έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Αφού έψαξε όλους του ορόφους του κτιρίου, αποχώρησε μετά τις 2:30, μιας και ο δημοσιογράφος δε βρισκόταν στο χώρο.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΚΑΙ: 

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η "ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ" κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο. Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!».
 

Best of internet