Ισπανία - Τσεχία: Ποντάρισμα σε γκολ και κόρνερ

Gazzetta team
Ισπανία - Τσεχία: Ποντάρισμα σε γκολ και κόρνερ

bet365

Στη σκιά του ροζ σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ντε Χέα, η Ισπανία ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Euro 2016. Χωρίς άγχος η Τσεχία που συνήθισε τους οπαδούς της σε ματς με αρκετά γκολ.
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ
KΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 507
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.30 - 4.00 - 8.75
ΩΡΑ/
TV: 16:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΜΟΥΝΙΣΙΠΑΛ (33.150), ΤΟΥΛΟΥΖ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Απόλυτη ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Συνυπολογίζοντας και τις αναμετρήσεις πριν τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, οι δύο ομάδες μετρούν από επτά νίκες, ενώ μόλις ένα έληξε χωρίς νικητή.
Το τραύμα από την αποτυχημένη προσπάθεια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας επηρέασε και το ξεκίνημα της Ισπανίας στα προκριματικά του Euro. Μαζεμένες κακές εμφανίσεις έφεραν μια σχετική… μουρμούρα, ωστόσο στην πορεία το κλίμα βελτιώθηκε, η «φούρια ρόχα» επέστρεψε στις κλασικές κυριαρχικές εμφανίσεις και πέρασε εύκολα τον όμιλο. Μεγαλύτερα εμπόδια αυτά των Σλοβάκων και των Ουκρανών που επίσης ταξίδεψαν στη Γαλλία, με την ομάδα του Ντελ Μπόσκε, πάντως να ετοιμάζεται για την υπεράσπιση των κεκτημένων της. Δεν είναι μόνο εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά κατέκτησε τις τελευταίες δύο διοργανώσεις, ενώ τρέχει αήττητο 12 αγώνων στις τελικές φάσεις (9 νίκες, τρεις ισοπαλίες)!
Η αποστολή έγινε άνω κάτω τις τελευταίες ημέρες μετά την εμπλοκή του Νταβίντ Ντε Χέα σε ροζ σκάνδαλο, ωστόσο ο εκλέκτορας της Ισπανίας δήλωσε πως στηρίζει απολύτως τον παίκτη του και λογικά θα ξεκινήσει απόψε κάτω από γκολπόστ. Από εκεί και πέρα, το 4-1-4-1 δεν αναμένεται να αλλάξει, με τον Μπουσκέτς σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ και τους Νολίτο, Σίλβα να πλαισιώνουν τον Αλβάρο Μοράτα.
Στην αντίπερα όχθη, η Τσεχία αποτελεί… τακτικό πελάτη των τελικών, καθώς βρίσκεται σταθερά εκεί από το 1996. Μάλιστα, με μια συμμετοχή στον τελικό (1996), έναν ημιτελικό (2004) και έναν προημιτελικό (2008), συνιστά μια από τις πετυχημένες ομάδες του τουρνουά. Πλέον δεν διαθέτει την λάμψη αστέρων του παρελθόντος, αφού το ταλέντο Σμίτσερ, Νέντβεντ, Κόλερ, Πομπόρσκι δεν αναπληρώθηκε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αμελητέα ποσότητα. Το απέδειξε περίτρανα στα προκριματικά, όταν προκρίθηκε πρώτη σε όμιλο με Ισλανδία, Τουρκία και Ολλανδία, αποτελούν όμως την ομάδα που δέχτηκε τα περισσότερα τέρματα από οποιαδήποτε άλλο…. συνταξιδιώτη της στη Γαλλία!
Αγωνιστικά, ο Πάβελ Βρμπα θα στηριχτεί στην εμπειρία των Πλασίλ, Ροζίτκσι, με τον τελευταίο μάλιστα να επιστρέφει από πολύμηνη απουσία στα φιλικά προετοιμασίας δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Οι δυο τους θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στον άξονα της ομάδας που προσπαθεί να αποδώσει επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι όμως που αφήνει μεγάλα κενά στην άμυνα. Το γεγονός πληρώθηκε στα φιλικά, καθώς δέχτηκε γκολ τόσο κόντρα στη Ρωσία (επικράτησε εν τέλει 2-1), όσο και απέναντι στην Κορέα (ήττα με 2-1).
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ισπανία (4-1-4-1): Ντε Χέα - Χουάν Φραν, Πικέ, Ράμος, Αλμπα - Μπουσκέτς - Νολίτο, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Σίλβα - Μοράτα
Τσεχία (4-2-3-1): Τσεχ - Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Κάντλετς, Σελασιέ - Πλασίλ, Νταρίντα - Ντότσκαλ, Ροζίτσκι, Κρέιτσι - Νέτσιντ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Προφανές φαβορί η Ισπανία, όμως η υπόθεση Ντε Χέα ίσως επηρεάσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Χωρίς άγχος και με δεδομένη άγνοια κινδύνου θα παραταχτούν οι Τσέχοι που γνωρίζουν πως δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν. Υπάρχει στοιχηματική αξία στο ενδεχόμενο να βρουν ένα γκολ οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με το goal/goal να προσφέρεται σε απόδοση 2.10 στον ΟΠΑΠ. Πιο ορθολογικό το over 2.5 στην ίδια λογική (1.70 στον ΟΠΑΠ), περιμένοντας ένα ανοιχτό ματς με αρκετές φάσεις. Αναζητώντας ειδικά στοιχήματα, οι Ισπανοί παίζουν αρκετά από τον άξονα και το γεγονός ευνοεί το ποντάρισμα στα λίγα κόρνερ, με το under 8.5 να αποδίδει 2.60.
 

EURO Τελευταία Νέα