Η πρεμιέρα του Μπεργκ και η επιστροφή των Ισπανών

Κώστας Ζάλιαρης
Η πρεμιέρα του Μπεργκ και η επιστροφή των Ισπανών

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα των Σουηδών, στη δική τους πρεμιέρα στο Euro 2016, κόντρα στην Ιρλανδία. Η Ισπανία ως κάτοχος του τίτλου κάνει ποδαρικό με την Τσεχία, με το παιχνίδι Βέλγιο – Ιταλία κλείνει το βράδυ η 4η μέρα της διοργάνωσης.

Αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη στη Βραζιλία, δύο χρόνια νωρίτερα, η Ισπανία, έχοντας κατακτήσει δύο σερί τρόπαια Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος, υπερασπίζεται γι' ακόμα μια φορά τον τίτλο της και κάνει την αρχή με το παιχνίδι απέναντι στους Τσέχους (16:00).

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε τόνισε πως οι «φούριας ρόχας» βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, ακόμα κι αν υπήρξε το ζήτημα με τον Ντε Χέα και τη φερόμενη εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο, με τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραμένει ψύχραιμος και να θέτει εαυτόν στη διάθεση της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Σε ελεύθερο ρόλο θα τοποθετήσει τον Ροσίτσκι ο Πάβερ Βέρμπα, που έχει τιμωρημένο τον Μάρεκ Σούτσι και έκανε λόγο για παιχνίδι κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής διοργάνωσης στη Γαλλία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία: Κασίγιας, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νολίτο, Μοράτα

Τσεχία: Τσεχ, Καντέραμπεκ, Σίβοκ, Κάντλετς, Γκέμπρε Σελασιέ, Νταρίντα, Πλασίλ, Ντόκαλ, Ροσίτσκι, Κρέιτσι, Νέτσιντ

Στο απογευματινό παιχνίδι της ημέρας (19:00), έρχεται η ώρα του Μάρκους Μπεργκ για την εμφάνισή του στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, στο πλευρό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Το σύνολο του Έρικ Χάμρεν αντιμετωπίζει την Ιρλανδία και σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο για παρουσία του επιθετικού του Παναθηναϊκού στην 11άδα. Οι Ιρλανδοί, ουδέποτε έχουν νικήσει τους Σουηδούς σε επίσημο ματς, μετρώντας τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, ενώ, στην πιο πρόσφατη κόντρα τους, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, οι Σκανδιναβοί είχαν μια νίκη και μια ισοπαλία. «Έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κι όταν έχεις ταλέντο ως ομάδα και προσπαθείς, τότε μπορείς να κάνεις κάτι καλό. Είμαστε ενθουσιασμένοι» ήταν το σχόλιο του Μάρτιν Ο'Νιλ για την αναμέτρηση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο'Σέι, Κίοχ, Μπρέιντι, Γουέλαν, ΜακΚάρθι, Χέντρικ, Χούλαχαν, Γουόλτερς, Λονγκ

Σουηδία: Ίσακσον, Λούστιγκ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Λάρσον, Λεβίτσκι, Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ

Η πολλά υποσχόμενη, εθνική ομάδα του Βελγίου, καλείται ν' αντέξει στο βάρος των απαιτήσεων και των προσδοκιών και κάνει πρεμιέρα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κόντρα στην Ιταλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι», με μια γενιά ποδοσφαιριστών που θεωρούνται απαραίτητες μονάδες για τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται, θέλουν την πρώτη τους νίκη σε επίσημο ματς απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» από το 1972.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική φάση του Euro 2000, στο παιχνίδι όπου η Ιταλία είχε επικρατήσει με σκορ 2-0, οι νυν προπονητές των δύο ομάδων, Μαρκ Βίλμοτς και Αντόνιο Κόντε είχαν έρθει αντιμέτωποι στο χορτάρι! «Οφείλουμε να είμαστε... στρατιώτες» είπε ο τεχνικός των Ιταλών, με αυτόν των Βέλγων να υπογραμμίζει πως η ομάδα του θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να εμφανιστεί δυνατή στο γήπεδο, αφού ο αντίπαλος «είναι από τους πιο δύσκολους που θα μπορούσαν να τύχουν για το πρώτο ματς της διοργάνωσης».

Πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντενάγιερ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Νταρμιάν, Ιμόμπιλε, Τζάτζα

 

EURO Τελευταία Νέα