Γκόρντον Σίλντενφελντ: Η Ελλάδα τον πληγώνει, αλλά και τον πωρώνει!

Θάνος Σαρρής
Γκόρντον Σίλντενφελντ: Η Ελλάδα τον πληγώνει, αλλά και τον πωρώνει!

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στο Parc de Prines τον Γκόρντον Σίλντενφελντ μετά τη νίκη της Κροατίας επί της Τουρκίας και εκείνος μίλησε για όσα τον χαλάνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την επιθυμία του να επιστρέψει στη χώρα μας, στην οποία απολάμβανε να αγωνίζεται. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

To ματς στο Parc de Princes είχε μόλις τελειώσει. Ο «Σίφο» κλήθηκε στο τέλος, όταν η ομάδα του είχε σπαταλήσει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν για να «κλειδώσει» το ματς, να σταθεί στο πλευρό του λαβωμένου Τσόρλουκα και να εξασφαλίσει ότι το 1-0 θα μείνει μέχρι τέλους. Έτσι κι έγινε. Η «Xρβάσκα» ξεκίνησε με το δεξί το Euro 2016, φτιάχνοντας ψυχολογία και αυξάνοντας τις πιθανότητές της για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Συναντήσαμε τον Σίλντενφελντ μετά το τέλος του ματς, βγαίνοντας από τη μικτή ζώνη. Με τον ενθουσιασμό της νίκης να καίει και σε mood εθνικής, δεν είχε πολλή όρεξη να μιλήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν με σαφήνεια. Παρόλα αυτά, αφού μιλήσαμε για Κροατία, Euro και τον ήρωα Μόντριτς, η κουβέντα αναπόφευκτα ήρθε στην Ελλάδα.

Ο νυν αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου, αλλά τόνισε πως ο ανταγωνισμός των «μεγάλων» τον έκανε να απολαμβάνει τη μπάλα στη χώρα μας, ξεκαθαρίζοντας πως όταν κρεμάσει τα παπούτσια του -ίσως και νωρίτερα- θα έρθει να μείνει στην Ελλάδα!

Γκόρντον, πρεμιέρα με νίκη. Πώς ήταν το πρώτο ματς του Euro για σένα;

«Κάναμε σπουδαία δουλειά ξεκινώντας το τουρνουά με νίκη, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Οπότε η αυτοπεποίθησή μας είναι πολύ ψηλά τώρα. Νομίζω παίξαμε πολύ καλά. Να πω την αλήθεια περίμενα περισσότερα από την Τουρκία, αλλά είμαι χαρούμενος που δεν τα είδα!».

Ο MVP Μόντριτς έκρινε το ματς. Πώς είναι να παίζεις δίπλα του;

«Είναι νομίζω ο καλύτερος μέσος στον κόσμο. Πήρε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλοι αναγνωρίζουν εκεί την αξία του. Έδειξε σήμερα ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή το παιχνίδι. Ο πιο σημαντικός μας ποδοσφαιριστής».

Έχεις μιλήσει στο παρελθόν για την διαφθορά και τα υπόλοιπα άσχημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρείς αυτό επηρέασε και την εθνική;

«Όχι, σίγουρα πιστεύω ότι ισχύουν αυτά αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό. Λυπάμαι πολύ που δεν είστε εδώ, η Ελλάδα είναι μια χώρα με καλή ομάδα, συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα τουρνουά και θα ήταν τέλειο για όλη τη χώρα».

Σου λείπει η Ελλάδα;

«Φυσικά, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την Ελλάδα και μου λείπει πολύ. Θα έρθω σίγουρα να ζήσω στην Ελλάδα όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ίσως και νωρίτερα...»

Παρακολουθούσες φαντάζομαι τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Είχαμε καλύτερη χρονιά πέρσι, που τερματίσαμε δεύτεροι, ενώ την αμέσως προηγούμενη είχαμε πάρει και το Κύπελλο. Τώρα δεν είμαι μέλος της ομάδας οπότε δεν μπορώ να μαντέψω τους στόχους τους, αλλά φαντάζομαι παραμένουν υψηλοί. Βγήκε στο Europa League, οπότε νομίζω είναι καλό να προσπαθήσει να έχει παρουσία στην Ευρώπη».

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξοδεύει περισσότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα...

«Ξοδεύουν χρήματα με τον τρόπο που θέλουν να τα ξοδέψουν. Δεν είναι δικά μου βέβαια για να πω πως να τα ξοδέψουν. Βγήκαν όμως πρώτοι στα πλέι οφ, έκαναν καλή χρονιά στο τέλος. Έκαναν τα πάντα για να πάνε ψηλότερα, αλλά ο Ολυμπιακός δυστυχώς ήταν Πρωταθλητής πολλές αγωνιστικές πριν τη λήξη. Αυτό δείχνει πολλά για την ποιότητα του Πρωταθλήματος και όχι μόνο. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε αυτές τις τέσσερις ομάδες της κορυφής δίνει πάντως την ομορφιά στο ποδόσφαιρο σας, είναι αυτό που μου αρέσει πολύ στην Ελλάδα και φυσικά οι οπαδοί και η ατμόσφαιρα. Ήταν απόλαυση να αγωνίζομαι εκεί».

Ο Μλάντεν Πέτριτς ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μίλησες μαζί του;

«Ναι, μιλήσαμε και μιλάμε ελπίζω να τον κάνω να αλλάξει απόφαση. Θα το σκεφτεί και θα το δει, είναι εύκολο να λες ότι "τέρμα, δεν υπάρχει άλλο ποδόσφαιρο για μένα, αλλά μετά σου λείπει". Όπότε ελπίζω ότι θα συνεχίσει».

Φαβορί τι βλέπεις για το Euro;

«Τα φαβορί νομίζω είναι τα ίδια όπως συνήθως, δεν προκύπτει κάποιο άλλο. Θα έλεγα η Γαλλία και η Γερμανία, μου αρέσει πολύ και η Αγγλία αλλά θεωρώ την Γερμανία επικρατέστερη ομάδα για κατάκτηση».

 

EURO Τελευταία Νέα