Ουαλία – Σλοβακία: Νευρικές στο ημίχρονο

Gazzetta team
Ουαλία – Σλοβακία: Νευρικές στο ημίχρονο

bet365

Παραμύθι με… δράκο περιλαμβάνει η παρθενική συμμετοχή της Σλοβακίας σε τελική φάση EURO.
ΟΥΑΛΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 502
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.60 – 2.75 – 2.60
ΩΡΑ/TV: 19:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΜΠΟΡΝΤΟ (42.000), ΜΠΟΡΝΤΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Οντβάρ Μόεν (Νορβηγία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες όλες και όλες δυο φορές, στα προκριματικά του EURO 2008. Από μια νίκη μέτρησε η κάθε μια, καθώς οι Σλοβάκοι επικράτησαν εκτός έδρας 5-1, ενώ οι «δράκοι» τους πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα στην Τρνάβα όπου κέρδισαν 5-2.
Με ένα άκρως ενδιαφέρον ματς ανοίγει η αυλαία του δεύτερου ομίλου. Ουαλοί και Σλοβάκοι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τελική φάση EURO, ενώ και οι δυο έχουν παρόμοια φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού τους. Ητοι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και προσωποκεντρικό παιχνίδι. Από τη μια ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ και από την άλλη ο ηγέτης της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ.
Η πρόκριση των «δράκων» του Κόλμαν στα γήπεδα της Γαλλίας αποτελεί από μόνη της επιτυχία, με τον Γκάρι Σπιντ να τους προσέχει από εκεί ψηλά για το καλύτερο δυνατό. Ταξίδεψαν χωρίς πίεση, το κλίμα είναι εξαιρετικό, ενδεικτικό το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί από τις πλάκες που κάνουν οι παίκτες στις προπονήσεις. Εξάλλου ο Κρις Κόλμαν έχει βασιστεί κατά πολύ στο οικογενειακό κλίμα. Μέχρι και ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμμετείχε στο… τρολάρισμα των δημοσιογράφων, καθώς άφησε -τεχνηέντως- εκτεθειμένες τις σημειώσεις του, αλλά στην ενδεκάδα είχε τοποθετήσει Πελέ και Μαραντόνα (!) «Στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς, αν το κάνουμε θα πάρουμε το Euro», δήλωσε αστειευόμενος ο Μπέιλ.
Στα προκριματικά τερμάτισε δεύτερη πίσω από το Βέλγιο με δυο βαθμούς λιγότερους (21 β.) και ρεκόρ 6-3-1. Η μοναδική της ήττα σημειώθηκε την προτελευταία αγωνιστική από τη Βοσνία εκτός έδρας με 2-0. Σε ο,τι αφορά στο τακτικό κομμάτι προτιμά να κλείνει τους χώρους στα μετόπισθεν, με τον Μπέιλ κυριότερο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών. Κάτι πάντως που παρατηρήθηκε στα προκριματικά είναι πως όταν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν σε καλή μέρα ή δυσκολευόταν δημιουργικά, τότε οι υπόλοιποι παίκτες πελαγοδρομούσαν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, διαθέτουν εμπειρίες και ξέρουν πως να διαχειριστούν καταστάσεις υπό πίεση. Ωστόσο το γεγονός ότι η φανέλα της Ουαλίας δεν είναι «βαριά» και υστερεί σε εμπειρία μπορεί να κοστίσει. Χωρίς νίκη και στα τέσσερα φιλικά μετά τα προκριματικά (3 ήττες, 1 ισοπαλία), σε αναμετρήσεις πάντως που δεν πήρε πολύ χρόνο ο Μπέιλ (στόχος να αποφορτιστεί μετά τον τελικό του Champions League), ο οποίος σημείωσε τα 7/11 γκολ της στην προκριματική φάση. Στο τελευταίο γνώρισε την ήττα από τη Σουηδία (3-0) σε ένα ματς που ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο, ενώ έλειψαν και 4 βασικοί. 9/11 τελευταία της ματς, επίσημα και φιλικά έληξαν no goal.
Σκληροτράχηλη ομάδα η Σλοβακία, αρέσκεται στο «σφιχτό» τρόπο παιχνιδιού, αλλά και στις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας με τον Μάρεκ Χάμσικ να επωμίζεται βασικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι. Η προετοιμασία κύλησε καλά και στο συγκρότημα του Κόζακ φαίνεται πως αρέσει να έχει την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί, εξάλλου μόνο μικρό πράγμα δεν συνιστά το γεγονός ότι επιβλήθηκε της Ισπανίας (2-1 εντός στα προκριματικά) και της Γερμανία (3-1 εκτός έδρας σε φιλικό στις 29 Μαΐου) την τελευταία διετία.
Στον τρίτο προκριματικό όμιλο τερμάτισε δεύτερη πίσω από τους Ισπανούς με πέντε βαθμούς λιγότερους (22 β.) και με ρεκόρ 7-1-2. Αρμα μάχης παραμένει η αμυντική της συμπεριφορά, ενδεικτικό το γεγονός ότι τα 5/7 πιο πρόσφατα επίσημα ματς της έληξαν no goal, ενώ τα 3/4 under. Πρωταρχικός στόχος σήμερα του Κόζακ παραμένει ο περιορισμός του Μπέιλ που όμως δήλωσε γεμάτος αυτοπεποίθηση ««Φυσικά και ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Μπέιλ. Εχω και έναν λόγο παραπάνω, καθώς υποστηρίζω την Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το παιχνίδι, όμως, ο Μπέιλ θα ζητήσει το δικό μου αυτόγραφο». Μοναδικό ερώτημα είναι ο αμυντικός Χούμποτσαν της Ντιναμό Μόσχας, με τον Τζούριτσα της Λοκομοτίβ Μόσχας να έχει το προβάδισμα ώστε να αγωνιστεί.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ουαλία (3-5-2): Χένεσεϊ – Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις – Γκάντερ, Αλεν, Κινγκ, Ράμσεϊ, Τέιλορ – Μπέιλ, Κανού (ή Βόουκς).
Σλοβακία (4-2-3-1): Κόζατσικ - Σβέντο, Σκρτελ, Τζούριτσα, Πέκαρικ - Κούτσκα, Χροσόφσκι - Βάις, Μακ, Χάμσικ – Ντούρις
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ντεμπούτο κάνουν και οι δυο σε τελική φάση EURO και ως συνέπεια αναμένονται σε ένα βαθμό νευρικές. Ορθά διαβασμένο το σετ των αποδόσεων και δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εύκολα κάποιο φαβορί. Καλοδουλεμένες ομάδες και οι δυο, αλλά αν οι σταρ τους δεν βρεθούν σε καλή μέρα μπορεί εύκολα να βραχυκυκλώσουν. Ξέρουν να παίζουν άμυνα και αποδείχτηκαν ικανές στα σκληρά μαρκαρίσματα (ειδικά οι Σλοβάκοι). Το ματς της πρεμιέρας είναι κομβικό και αναμενόμενα η σκοπιμότητα θα παίξει σημαίνοντα ρόλο. Απολύτως λογικά οι δύο μονομάχοι θα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα, όπως εξάλλου συνηθίζουν. Ολα αυτά συνηγορούν σε ένα αρκετά κλειστό και ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο. Στο 1.70 το Χ ημίχρονο, θα το τιμήσουμε, αφού δεν θα γινόταν να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά.
 

EURO Τελευταία Νέα