Μιλόσεβιτς στο gazzetta.gr: «Η Γαλλία παραμένει φαβορί για τίτλο»

Μιλόσεβιτς στο gazzetta.gr: «Η Γαλλία παραμένει φαβορί για τίτλο»

Θάνος Σαρρής
Μιλόσεβιτς στο gazzetta.gr: «Η Γαλλία παραμένει φαβορί για τίτλο»

bet365

To gazzetta.gr συνάντησε στο Παρίσι τον Σέρβο πρώην «κανονιέρη» Σάβο Μιλόσεβιτς, ο οποίος μίλησε για την πρεμιέρα του Euro και τον κολλητό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Έβαλε για πάντα το όνομά του στις καρδιές των οπαδών της Παρτιζάν, όταν σκοράροντας 60 φορές σε δύο χρόνια οδήγησε την ομάδα του Βελιγραδίου σε δύο σερί πρωταθλήματα κι ένα νταμπλ. Η απόδοσή του αυτή του άνοιξε το δρόμο για την Premier League και την Άστον Βίλα. Στο Μπέρμιγχαμ συνάντησε δυσκολίες, όμως ένα πέρασμα από την Primera και τη Σαραγόσα τον βοήθησε να ξαναβρεί ρυθμό και να πάρει μεταγραφή στην Πάρμα, από την οποία επέστρεψε τρεις φορές δανεικός στην Ισπανία. Με τη Θέλτα έφτασε στους 16 του Champions League. Έπειτα από μια τριετία στην Οσασούνα ο Σάβο έκλεισε την καριέρα του στη Ρούμπιν, έχοντας στο μεταξύ καταφέρει να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής. Έπαιξε 102 φορές και σημείωσε 37 γκολ.

Στο Euro του 2000 ήταν πρώτος σκόρερ μαζι με τον Κλάιφερτ, παρότι έπαιξε ένα ματς λιγότερο από τον Ολλανδό. Στο Euro του 2016 παρακολουθεί ως προσκεκλημένος της UEFA. O νυν αντιπρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας έχει πιστωθεί την επιλογή προπονητών όπως ο Παούνοβιτς, που οδήγησε την ομάδα Κ-20 στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η UEFA τον επέλεξε στην 13μελή επιτροπή «τεχνικής παρακολούθησης», μαζί με ονόματα όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αλέν Ζιρές. Στόχος τους είναι να παρακολουθούν τα ματς και να καταγράφουν τακτικές και ατομικές καινοτομίες, απονέμοντας στη συνέχεια βραβεία, όπως για παράδειγμα αυτό για την «τακτική επάρκεια και ωριμότητα στη διάρκεια του αγώνα». Επομένως, ο Σέρβος φορ ήταν ο κατάλληλος για μια πρώτη ματιά στο τουρνουά!

Τον συναντήσαμε την ώρα που αποχωρούσε από τα VIP του Stadde de France. Αρχικά, εξεπλάγη ευχάριστα λόγω... Ελλάδας τονίζοντας: «Έχω μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα. Εκεί έπαιξε και τα πήγε πολύ καλά ένας από τους καλύτερους μου φίλους, ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκα καλύτερα στην επίθεση της Σερβίας. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Είναι ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος και ήταν ένας εξαιρετικός φορ, νομίζω το κατάλαβαν αυτό και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού».

Στη συνέχεια, τον ρωτήσαμε για την πρεμιέρα της Γαλλίας με τη Ρουμανία. «Με εξέπληξε ευχάριστα η Ρουμανία. Ήταν πολύ δυνατή, έπαιξε με συγκέντρωση στο πλάνο της και δημιούργησε πολλές δυσκολίες στους Γάλλους. Σίγουρα άξιζε κάτι περισσότερο, θα μπορούσε να είχε φύγει και με τη νίκη αφού το πολύ δυνατό της ξεκίνημα στις αρχές των ημιχρόνων δημιούργησε ευκαιρίες, οι οποίες δεν έγιναν γκολ. Η Γαλλία από την άλλη είχε το άγχος της πρεμιέρας, το άγχος της γηπεδούχου, όλη αυτή την πίεση του φαβορί και την πίεση του κόσμου που πρέπει να διαχειριστεί. Γιατί όταν είσαι οικοδέσποινα και παράλληλα οι περισσότεροι περιμένουν να κατακτήσεις το Κύπελλο, είναι πολύ μεγάλη η πίεση. Νομίζω το ότι κατάφερε να νικήσει θα την βοηθήσει πολύ ψυχολογικά για τη συνέχεια, είναι σίγουρα μια ομάδα που μπορεί να φτάσει στην κορυφή».

Είναι το φαβορί όμως οι τρικολόρ; «Νομίζω πως παραμένουν, ναι. Μαζί με την Γερμανία, την Ισπανία και θα πω ότι και η Ιταλία μπορεί να φτάσει ψηλά. Δεν την υπολογίζουν αρκετοί και αυτό μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά στην πορεία της στο τουρνουά». Οι Γάλλοι δείχνουν να μην διαθέτουν μια προσωπικότητα όπως ο Ζιντάν ή ο Βιεϊρά. «Νομίζω πως η Γαλλία έχει προσωπικότητες. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στον κόσμο που να έχουν πετύχει όσα για παράδειγμα ο Πογκμπά. Ο Καντέ πήρε πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία. Οι προσωπικότητες χτίζονται μέσα από τις καριέρες και νομίζω ότι μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα ξεχωρίσουν και για τη Γαλλία».

Τέλος, του ζητήσαμε τη γνώμη του για την Πάρμα, της οποίας τη φανέλα φόρεσε σε καλές εποχές και πλέον κάνει μια προσπάθεια αναγέννησης από τις στάχτες της. «Δυστυχώς αρκετές ομάδες με ιστορία και τίτλους τα τελευταία χρόνια δεν κάνουν αντίστοιχη πορεία. Η Πάρμα έχει ξεκινήσει μια αξιόλογη νέα προσπάθεια, εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρει».

 

EURO Τελευταία Νέα