Μια «σταχτοπούτα», μια ανερχόμενη δύναμη και ... η Αγγλία

Κώστας Ζάλιαρης
Μια «σταχτοπούτα», μια ανερχόμενη δύναμη και ... η Αγγλία

bet365

Το πρόγραμμα του φετινού Euro αρχίζει και ... φορτώνει! Τρεις αναμετρήσεις από τη δεύτερη, κιόλας, μέρα της διοργάνωσης, με την Αλβανία να συστήνεται στην Ευρώπη, την Ουαλία να συμμετέχει για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα και την ... Αγγλία να ψάχνει ξανά απαντήσεις.

Το μενού της 2ης μέρας του θεσμού ανοίγει από τις 16:00, με το παιχνίδι των Αλβανών απέναντι στην Ελβετία. Η πρώτη ανάγνωση της αναμέτρησης βάζει πολύ δύσκολα στους «γείτονές» μας, οι οποίοι, ωστόσο, θα ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής στη μεγάλη διοργάνωση που φέτος φιλοξενείται στη Γαλλία. Είναι η αναμέτρηση στην οποία ο Τολάν Τσάκα, θα κοντραριστεί με τον αδερφό του, Γκρανίτ, αφού οι δυο τους επέλεξαν να υπηρετήσουν διαφορετικές χώρες, όμως αξίζει να σημειωθεί πως δέκα ποδοσφαιριστές της αποστολής της Αλβανίας, είτε έχουν γεννηθεί, είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελβετία!

Οι προθέσεις των Ελβετών αποτυπώνονται από τα λεγόμενα του Πέτκοβιτς, ο οποίος τόνισε πως θέλει ο κόσμος να έχει αφορμές για να μιλάει για την ομάδα του ακόμα κι όταν θα έχουν περάσει πολλά χρόνια, ενώ, ο Ντε Μπιάσι υποστήριξε ότι θα του προκαλέσει τεράστια έκπληξη ακόμα κι αν η Αλβανία περάσει από τη φάση των ομίλων! Όπως και να 'χει όμως, θα πρέπει να ευχαριστηθεί τη γιορτή...

Πιθανές ενδεκάδες:

Αλβανία: Μπερίσα, Χισάι, Τσάνα, Μαβράι, Αγκόλι, Κουκέλι, Τσάκα, Ρόσι, Αμπράσι, Λεντζανί, Σαντίκου

Ελβετία: Σόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ρόντριγκες, Μπεχράμι, Ντζεμαλί, Τσάκα, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Μεχμέντι

Στις 19:00, η Ουαλία κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση έπειτα από περίπου 60 χρόνια και αντιμετωπίζει τη Σλοβακία. Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που δύο εθνικές ομάδες που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη σύγχρονη μορφή του θεσμού, συναντώνται στην πρεμιέρα. Πριν από μια 20ετία, ήταν το παιχνίδι της Τουρκίας με την Κροατία εκείνο που θύμιζε τις συνθήκες του αποψινού...

Οι Ουαλοί έχουν ταξιδέψει στη Γαλλία με τον Γκάρεθ Μπέιλ καθοδηγητή κι ένα σύνολο που έχει δείξει πως γνωρίζει καλά πλέον από ανταγωνισμό και από προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι τ' όνομα του «εμποδίου» που έχουν απέναντί τους.

Οι Σλοβάκοι περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να μάθουν αν ο Τόμας Χούμποτσαν θα είναι διαθέσιμος για το ματς, ενώ, ο Κόουλμαν ξεκαθάρισε ότι ο Μπέιλ είναι στο 100% και θα βοηθήσει τους «δράκους».

«Οι Άγγλοι έχουν την πίεση και είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που βρισκόμαστε στον όμιλο, έχουμε ίσες πιθανότητες να κυνηγήσουμε την πρόκριση» ήταν το σχόλιο του Κόζακ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ουαλία: Χένεσι, Γκάντερ, Τέιλορ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Κινγκ, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού

Σλοβακία: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Χροσόφσκι, Κούτσα, Μακ, Χάμσικ, Βάις, Ντούρις

Η Αγγλία κάνει πρεμιέρα στο Euro 2016 το βράδυ (22:00), απέναντι στη Ρωσία. Μια νεανική ομάδα υπό τις οδηγίες του Ρόι Χότζον και την καθοδήγηση του Γουέιν Ρούνεϊ, τα «τρία λιοντάρια» ξέρουν ότι οφείλουν και πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι διαφορετικό. Με τον μικρότερο Μ.Ο. ηλικίας απ' όλα τα υπόλοιπα ρόστερ του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά με κάκιστους οιωνούς (ποτέ νίκη στο πρώτο παιχνίδι του θεσμού), η συγκεκριμένη γενιά Άγγλων, θέλει να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες...

«Να μπούμε δίχως φόβο και να δείξουμε ότι πιστεύουμε στις δυνατότητές μας» σχολίασε ο Ρόι Χότζον, για να μεταφέρει ακόμα περισσότερο άγχος στους Άγγλους ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ρώσων, Λεονίντ Σλούτσκι, τονίζοντας: «Είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας η Αγγλία, έχει νεαρούς με ποιότητα και μπορούν να νικήσουν όλες τις ομάδες του γκρουπ».

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Ρόους, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Κέιν, Λαλάνα

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμόλινκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Στσένικοφ, Σιρόκοφ, Γιουσούποφ, Γκολόβιν, Κοκόριν, Σμόλοφ, Τζιούμπα

 

EURO Τελευταία Νέα