Ζαγοράκης και Χαριστέας στο Top-50 των Euro!

Ζαγοράκης και Χαριστέας στο Top-50 των Euro!

Gazzetta team
Ζαγοράκης και Χαριστέας στο Top-50 των Euro!

bet365

Από τον Φαν Μπάστεν στον Πανένκα και από εκεί στον Ζαγοράκη και στον Χαριστέα.

Το περιοδικό Spiegel με αφορμή την αντίστροφη μέτρηση για το Euro της Γαλλίας, συγκέντρωσε τη λίστα με τις 50 σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία της διοργάνωσης, με τον αρχηγό της Εθνικής στο έπος του 2004 και τον πρώτο μας σκόρερ, αλλά και ήρωα του τελικού με την Πορτογαλία να βρίσκονται στην 46 και στην 49 θέση.

«Στη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Euro, την κατάκτηση της διοργάνωσης από την Ελλάδα, ο αρχηγός της Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε ολόκληρο το τουρνουά και ο παίκτης που έδινε άλλη έκταση στο κέντρο της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ», αναφέρει το Spiegel για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ τα εκγωμιαστικά σχόλια συνεχίζονται και για τον Άγγελο Χαριστέα.

«Τα 3 από τα 4 γκολ του σε τελική φάση της διοργάνωσης, ο Άγγελος Χαριστέας τα σημείωσε το 2004. Καθένα από αυτά είχε καθοριστική σημασία. Με το τέρμα του στο 1-1 με την Ισπανία σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας από τη φάση των ομίλων, ενώ ήταν ο σκόρερ και στα θρυλικά γκολ της χώρας του απέναντι σε Γαλλία για τα ημιτελικά και Πορτογαλία στον μεγάλο τελικό».

 

EURO Τελευταία Νέα