Περιμένουν «πράσινο φως» για Πλατινί!

Θάνος Σαρρής
Περιμένουν «πράσινο φως» για Πλατινί!

bet365

Όπως ενημέρωσε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης τους απεσταλμένους των ΜΜΕ στo Stade de France, η επιτροπή ηθικής της FIFA επιτρέπει στον Μισέλ Πλατινί να δώσει το παρών στο Euro 2016, υπό έναν όρο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Είναι σαφές πως ο Μισέλ Πλατινί είναι εκνευρισμένος από την απόφαση της επιτροπής ηθικής της FIFA, η οποια τον τιμώρησε από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, άρα και από το Euro 2016. Το «παιδί του», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, από το οποίο τον κρατούν μακριά. Τόσο ο Γάλλος, όσο και ο Ζεπ Μπλάτερ κρίθηκαν ένοχοι για πληρωμή 1.3 εκατομμυρίου ευρώ στον πρώτο, με τις ευλογίες του Ελβετού.

Ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής της συνέντευξης Τύπου και πλέον σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ηγεσίας της Ομοσπονδίας στις πλάτες του, πριν τη σέντρα του Euro, ενημέρωσε ωστόσο πως μπορεί να υπάρχει θετική εξέλιξη.

Οι κινήσεις του Πλατινί έπιασαν τόπο και η επιτροπή ηθικής της FIFA του άναψε το πράσινο φως για να βρεθεί στα γήπεδα του Euro, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ασκήσει καμία θεσμική δραστηριότητα, ούτε θα παρέμβει σε κανένα σημείο στις αποφάσεις της UEFA. Μάλιστα, η επιστολή από τη FIFA έφτασε λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου!

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να δημιουργηθούν γέφυρες. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος φερόταν να μην θέλει να εμφανιστεί στα γήπεδα της διοργάνωσης προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου εντάσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Γάλλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βρεθεί στο Παρίσι την Παρασκευή, περιμένοντας την τελική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, ωστόσο ακόμα δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα υπάρχει οριστική απόφαση για να να παρευρεθεί στην πρεμιέρα.

 

EURO Τελευταία Νέα