Τα... bulldog της Ιταλίας

Τα... bulldog της Ιταλίας

Gazzetta team
Τα... bulldog της Ιταλίας

bet365

Στην άμυνα της Ιταλίας εστίασε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, φιλοξενώντας δηλώσεις των Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι.

Η Σκουάντρα Ατζούρα θα βασιστεί, ειδικά στο ξεκίνημα του EURO, στην άμυνα της αφού οι Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Κιελίνι βρίσκονται με κλειστά μάτια μετά από έξι χρόνια συνεργασίας στη Γιουβέντους. Οι δύο εξ αυτών, Μπονούτσι και Κιελίνι, μίλησαν στο site της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν η ιταλική άμυνα είναι η καλύτερη του κόσμου.

Λεονάρντο Μπονούτσι: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό αλλά σίγουρα η αμυντική λειτουργία είναι κάτι που αφορά όλη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών. Η δουλειά μας γίνεται πιο εύκολη από την στιγμή που οι επιθετικοί, όπως ζητάει ο Κόντε, είναι οι πρώτοι που μας βοηθάνε πιέζοντας παντού τους αντιπάλους και δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα και να διαβάζουμε τις φάσεις. Οι τρεις μας γνωριζόμαστε τέλεια παίζοντας τόσα χρόνια στη Γιουβέντους και αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά στην εθνική ομάδα. Ο Τζόρτζιο και ο Αντρέα είναι δύο σπουδαίοι πρωταθλητές. Ξέρουν πώς να είναι πολύ επιθετικοί όταν παίζουμε σε άμυνα τριών ενώ εγώ πρέπει κυρίως να διαβάζω τους χώρους και να καλύπτω τις πλάτες τους όταν πέφτουν στους επιθετικούς. Είναι δύο... μπουλντόγκ, σίγουρα από τους πιο δυνατούς αμυντικούς του κόσμου».

Τζόρτζιο Κιελίνι: «Ελπίζουμε να δώσουμε στην ομάδα μια αίσθηση σιγουριάς, θέλουμε να παίζουν οι συμπαίκτες μας γνωρίζοντας ότι έχουν έναν... τοίχο πίσω. Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό και ελπίζουμε να καταφέρουμε να βοηθήσουμε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Από εκεί και πέρα, με την εμπειρία μας, πρέπει να βοηθήσουμε όσους θα παίξουν για πρώτη ή για δεύτερη φορά σε μια σημαντική διοργάνωση. Επαιξαν πολλά ματς στα προκριματικά αλλά η τελική φάση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Από τις 13 Ιουνίου κάθε ματς θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, όλοι θα παίζουν με τεράστια ένταση και δεν πρέπει να μπούμε στο γήπεδο φοβισμένοι. Για εμάς είναι διπλό το καθήκον: Να παίξουμε καλά και παράλληλα να βοηθήσουμε τους λιγότερο έμπειρους. Από την άλλη, βέβαια, από αυτούς θα πάρουμε τον ενθουσιασμό που έχουν ως νέοι, το καλώς εννοούμενο θράσος.

Εχουμε αποδείξει οι τρεις μας ότι μπορούμε να παίξουμε και σε άμυνα τεσσάρων αν χρειαστεί, με εμένα ή τον Αντρέα σε ρόλο πλάγιου μπακ. Το σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία συνολικά ως ομάδα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, θα χρειαστούν όλοι. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ στο αν είμαστε ή όχι η πιο δυνατή άμυνα του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αμυνθείς. Αλλος θέλει αμυντικούς που παίζουν πολύ με την μπάλα, άλλος θέλει αμυντικούς πιο επιθετικούς με τον αντίπαλο. Σίγουρα ξέρουμε πώς να έχουμε μια δυνατή άμυνα που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Οι καλύτεροι, στο φινάλε, είναι αυτοί που νικάνε».

 

EURO Τελευταία Νέα