Φύσσας: «Δεν αλλάζεις έτσι μία ομάδα»

Νίκος Ρόλλας
Φύσσας: «Δεν αλλάζεις έτσι μία ομάδα»

bet365

Ο Τάκης Φύσσας μίλησε στην Σκωτία για την απουσία της Εθνικής από το Euro, για τις καταστροφικές αλλαγές που έγιναν, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε πρόταση της Χαρτς.

Μπορεί να έχουν περάσει 9 χρόνια από την ημέρα που ο Τάκης Φύσσας αποχώρησε από την Χαρτς, αλλά ακόμη και σήμερα μνημονεύεται στην Σκωτία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη που παραχώρησε στην Edinburgh News όπου αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, αλλά και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις...

«Νιώθω πολύ άσχημα να σου πω την αλήθεια. Είναι το πρώτο Euro που δεν θα είμαι εκεί. Κερδίσαμε το τρόπαιο το 2004 στην Πορτογαλία, μετά ήμουν σε αυτό που έγινε στην Αυστρία και στην Ελβετία, αλλά και σε αυτό του 2012 στην Πολωνία και στην Ουκρανία. Σε όλα αυτά τα τουρνουά ήμουν αρχικά ως παίκτης και μετά ως τεχνικός διευθυντής.

Τώρα η Ελλάδα δεν είναι εκεί και νιώθω πολύ άσχημα για αυτό. Κάνανε πολύ μεγάλο λάθος που άλλαξαν τα πάντα το 2014. Δεν μπορείς να αλλάξεις μία ομάδα που έχει επιτυχίες κάθε δύο χρόνια. Μπορείς να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές, αλλά δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Ήταν τρελό αυτό που έκαναν στην Εθνική μας ομάδα. Νιώθω άσχημα που δεν είναι εκεί ούτε η Ελλάδα, ούτε η Σκωτία.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν είμαι εκεί, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στην ελληνική καρδιά και στην ελληνική ψυχή. Πιστεύω οτι θα ανακάμψουμε. Αυτοί είναι οι πρώτοι μου μήνες χωρίς δουλειά από τότε που ήμουν 18 ετών. Προσπαθώ να επικεντρωθώ στην οικογένειά μου και να χαλαρώσω πριν το επόμενο βήμα μου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να ζω χωρίς αυτό.

Θέλω να συνεχίσω να είμαι διευθυντής ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να γίνω μάνατζερ ή προπονητή. Το έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να γίνει τώρα. Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω καθημερινά. Όταν παίζαμε ποδόσφαιρο δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα. Έτσι, όταν αποσυρθούμε από την ενεργό δράση είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν. Ξεκίνησα μαθήματα για το πως είναι να είσαι διευθυντής στο ποδόσφαιρο και τώρα καταλαβαίνω πολλά πράγματα», τόνισε αρχικά.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην θητεία του στον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Πριν μερικούς μήνες άφησα την δουλειά μου. Ήμουν διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό, αλλά συμφωνήσαμε με τον πρόεδρος να μην συνεχίσω. Τώρα είναι η ώρα για χαλάρωμα. Μετά το 2008 που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο, απέκτησε την πρώτη μου δουλειά αμέσως. Ήμουν τεχνικός διευθυντής στην Εθνική ομάδα, ενώ ασχολήθηκα με τις μικρές Εθνικές και τις ακαδημίες. Ήμουν εκεί για 6 χρόνια και έμαθα πολλά.

Ασχολήθηκα με τα Μουντιάλ του 2010 και του 2014, αλλά και με το Euro 2012. Ήταν μεγάλες εμπειρίες. Μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος αποφάσισα να σταματήσω να δουλεύω για την Εθνική. Αμέσως ανέλαβα διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό».

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Σκωτία, είπε: «Έχω στο μυαλό μου οτι κάποτε μπορεί να συνεργαστώ και πάλι με την Χαρτς και να γίνω μέλος αυτού του μεγάλου κλαμπ ξανά. Προς το παρόν είμαι στην Ελλάδα. Είχα κάποιες προτάσεις για να δουλέψω στην Κύπρο, αλλά δεν τις δέχθηκε. Ήθελα να είμαι έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Αν η Χαρτς θέλει να την βοηθήσω, τότε εγώ θα είμαι ανοιχτός σε μία τέτοια πρόταση, αν είμαι ελεύθερος. Είμαι ανοιχτός στην Χαρτς επειδή μου αρέσει η πόλη. Ποιος ξέρει;

Το ποδόσφαιρο είναι ανοιχτό για όλους. Μπορεί να γίνει... Φυσικά δεν θέλω να τους ανακατέψω εκεί, γιατί τους σέβομαι όλους στην ομάδα. Έκαναν καταπληκτική δουλειά την προηγούμενη χρονιά και δεν βλέπω το λόγο να υπάρξουν αλλαγές. Αν γίνει κάτι, θα είμαι ανοιχτός για την Χαρτς. Αν έρθω στην Σκωτία θα είναι μόνο για την Χαρτς. Είχα την ευκαιρία να πάω στην Σπόρτινγκ, λόγω της εξαιρετικής σχέσης που διατηρώ με την ομάδα εκεί».

 

Τελευταία Νέα