Γραμμένος: «Εμείς θα καταψηφίσουμε τα πεπραγμένα της ΕΠΟ»

Γραμμένος: «Εμείς θα καταψηφίσουμε τα πεπραγμένα της ΕΠΟ»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, τάχθηκε ξανά κατά της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ και τόνισε πως «θα καταψηφίσουμε τα πεπραγμένα της ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Γραμμένου στον σταθμό της Πρέβεζας:
Για τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κατά την δική μου κρίση είναι το πιο όμορφο και αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι δε παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι μια κάστα ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν ένα θεάρεστο έργο και ποτέ δεν τους έδωσε σημασία κανείς. Πείτε μου άλλη κοινωνική ομάδα που προσφέρει γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αναλαμβάνοντας μια τεράστια ευθύνη γαλουχώντας και αναπτύσσοντας μικρά παιδιά, μαθαίνοντας τα ποδόσφαιρο και εν τέλει να τα κρατά σε χώρους υγιείς και χώρους ευγενούς άμιλλας. Σ’αυτό το όμορφο κομμάτι δεν δίνει σημασία διαχρονικά η Πολιτεία αν και έχει προς τούτο συνταγματική υποχρέωση. Χρειάζονται υποδομές, στήριξη και ιατρική μέριμνα για τα παιδιά.
Για την διεύρυνση του εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ και την είσοδο άξιων νυν και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών στα ανώτερα κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντικαθιστώντας παράγοντες με παλαιοπαραγοντικές αντιλήψεις: Πιστεύω ότι το εκλογικό σύστημα πρέπει να διευρυνθεί. Θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότεροι άνθρωποι αποφάσεις και κοντολογίς να μην καθίσταται ένα εκλογικό σώμα εύκολα χειραγωγήσιμο. Είναι μια ατέλεια και θα διορθωθεί, κι άλλωστε είναι κάτι που βλέπει και η ελληνική κοινωνία, και το κριτήριο και το μάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς. Αναφορικά με παλιούς ποδοσφαιριστές και ανθρώπους που υπηρέτησαν την Εθνική ομάδα θα ήταν πολύ χρήσιμο να δουλέψουν μέσα από θέσεις για να προαχθεί το ποδόσφαιρο. Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όποιος υπήρξε καλός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατ΄ανάγκη και καλός παράγοντας, χωρίς να θέλω να προσωποποιήσω. Τα παιδιά από το Euro του 2004 έμειναν στην πλειοψηφία τους αναξιοποίητα. Το μοντέλο με τους παράγοντες που κάθονται σε μια καρέκλα και διοικούν αενάως πρέπει να αλλάξει. Διότι υπάρχουν και άτομα με ευαισθησίες. Αυτά θα τα συζητήσει την επόμενη μέρα των εκλογών η κίνηση την οποία συντονίζω αν κερδίσει τις εκλογές. Υπάρχουν πολλές όμορφες απόψεις από τους συναδέλφους μου. Τις ασπάζομαι, τις υιοθετώ. Είναι απόψεις που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της επόμενης μέρας . Μιας διεργασίας που δεν μπορεί να ούτε σε ένα έναν, ούτε σε δέκα μήνες. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται δουλειά. Οι δομές του είναι σκοπίμως τολμώ να πω αναχρονιστικές και δεν σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις ούτε ένα βήμα παραπάνω στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό. Η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς πρέπει να αλλαχτούν πολλά και κυρίως κατεστημένες νοοτροπίες.
Για το εάν υπάρχει αδυναμία στον ελληνικό ποδοσφαιρικό μηχανισμό που βοηθά να προσδένονται οι Ενώσεις στο άρμα του εκάστοτε ισχυρού ή υπάρχει μια σχέση δούναι και λαβείν: Οι Ενώσεις και εντάσσω και την ΕΠΣ Μακεδονίας μέσα έχουν τεράστια ευθύνη. Για το πώς και το γιατί έχουν ευθύνη λίγη σημασία έχει. Οι εκλεγμένες διοικήσεις της ομοσπονδίας δεν κάνουν τα αυτονόητα κι επειδή εκλέγονται από τις Ενώσεις μεταθέτουν την ευθύνη σε όλους τους προέδρους των ενώσεων. Αυτή είναι μια πραγματικότητα καθώς όταν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό ευθύνονται κι αυτοί που οδηγούν στο αποτέλεσμα. Ως πρόεδροι Ενώσεων έχουμε ευθύνη για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Υπάρχει ευθύνη και θα πρέπει να την αναλάβουμε όσοι εκλέγουμε την διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Για την μη χρήση του δικαιώματος της πρότασης μομφής από κάποιες Ενώσεις απέναντι στην Ομοσπονδία όταν διαφωνούν με τις αποφάσεις της: Πρόταση μομφής δεν γίνεται πολύ απλά γιατί δεν θα περάσει μια τέτοια πρόταση. Κάθε χρόνο στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ υπερψηφίζεται ο διοικητικός απολογισμός. Που σημαίνει πολύ απλά ότι επικροτούνται τα πεπραγμένα της ομοσπονδίας. Εγώ δεν τα ψηφίζω διότι κατ΄αρχήν δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πεπραγμένα και δεν γίνεται να με πείσει η ομοσπονδία για το αντίθετο. Και ακόμη κι αν υπάρχουν κάποια πεπραγμένα είναι αντίθετα με τα πιστεύω μου για το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την ΕΠΣ Μακεδονίας για την οποία μπορώ να μιλήσω. Όλα αυτά τα χρόνια για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ έχει τεράστια ευθύνη. Εγώ στάθηκα απέναντι σ’όλα αυτά κι ακόμα και αν έχασε η ΕΠΣ Μακεδονίας, κράτησε μια συνειδητή στάση. Να σας δώσω ένα παράδειγμα Η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει 220 ενεργά σωματεία ανδρικά και 700 τμήματα υποδομής. Οι διαιτητές της Θεσσαλονίκης είναι οι πλέον αδικημένοι. Σήμερα ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος Διαιτητών (σ.σ Μακεδονίας) εκπροσωπείται από έναν διαιτητή. Τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Εγώ τώρα τι να υποθέσω, ποιος είναι ο καλός διαιτητής; Το αφήνω στην κρίση σας… Ποιος παίρνει εμπειρία ή πόσα παιχνίδια κάνει ώστε να διαμορφώσει προσωπικότητα, επίσης το αφήνω στην κρίση σας…Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα που εκφράζονται από τον σύνδεσμο διαιτητών Μακεδονίας η θέση μου παραμένει αταλάντευτη. Δεν γίνεται στον βωμό του να έχει η Θεσσαλονίκη 3, 5, 17 διαιτητές να πούμε καλώς έχει το ποδόσφαιρο αφού παίζουν τρείς διαιτητές στην Σούπερ Λίγκα. Κάτι τέτοιο από μας δεν πρόκειται να γίνει και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.
Για το εάν είναι ένα μέσο πίεσης η συμμετοχή των διαιτητών της κάθε Ένωσης από την πλευρά της ΕΠΟ: Βεβαίως είναι μέσο πίεσης αλλά εμείς δεν υποκύπτουμε σε κάτι τέτοια. Αλίμονο δηλαδή για να έχουμε πέντε παρατηρητές και πέντε διαιτητές να επιδοκιμάζουμε πρακτικές με τις οποίες διαφωνούμε ριζικά.. Κατά το κοινώς λεγόμενο δεν σκύβουμε το κεφάλι, για να πούμε τα πράγματα λίγο πιο λαϊκά.
Για τις κινήσεις των Ενώσεων με Μελισσανίδη και Σαββίδη με στόχο ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και το εάν δεν καρποφορήσουν το τι θα γίνει: Είναι προφανές, αυτονόητο και το’χω δηλώσει δημοσίως. Εγω δεν είμαι με τους χαλίφηδες. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει ο νέος χαλίφης δεν είμαι μαζί του. Για να το πω κι αλλιώς. Αυτός δεν είναι μαζί μου. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμίας αίρεσης και καμίας αμφισβήτησης. Χαλίφηδες δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, Υπάρχει το ποδόσφαιρο το οποίο πρέπει να υπηρετηθεί. Στο κομμάτι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα παίξουμε με ίσους όρους. Αν θέλουμε δυνατό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη θα πρέπει να ενδυναμώσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένα από τα κριτήρια της ενδυνάμωσης είναι και η ισονομία. Είναι πρόοδος δηλαδή να φθάσει η πρωταθλήτρια ομάδα να παίζει πρώτο προκριματικό γύρο στο Champions League. Πείτε μου εσείς αν αυτό είναι πρόοδος… Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που επενδύουν ότι τους συμφέρει το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.Τους συμφέρει διότι οι ομάδες αποκτούν διάρκεια. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από μια ομάδα συνέχεια δεν λέει τίποτα. Ενα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων που συμπορευόμαστε μας απασχολεί έντονα. Η λογική « Χαλίφης» στην θέση του Χαλίφη δεν θα με βρει σύμμαχο. Και όσο μπορώ να εκφράσω απόψεις και άλλων συναδέλφων αυτής της κίνησης δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό.
Για το πρόσφατο regional meeting της UEFA για τις βαλκανικές χώρες όπου η ΕΠΟ δεν εκπροσωπήθηκε και την Γ.Σ. του Ιουνίου: Είναι προφανής η αδυναμία και η προχειρότητα από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Προχειρότητα που παρά το φιλικό οδηγεί σε κρίσεις τόσο δυσμενείς για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για αυτήν την χώρα. Όσον αφορά στην Γενική Συνέλευση στις 24 Ιουνίου εκεί θα υπάρξει αντίδραση των Ενώσεων που δεν μπορούν να δεχθούν πρακτικέ της νυν διοίκησης της Ομοσπονδίας. Εμείς ως κίνηση θα καταψηφίσουμε τα πεπτραγμένα της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί από την μια να ευαγγελίζεσαι πρός τον κόσμο, προς τις ενώσεις, προς όλους ότι είσαι το καινούργιο, το αύριο αυτό που θα αλλάξει τα πράγματα, και από την άλλη να επιδοκιμάζεις την απερχόμενη διοίκηση της ομοσπονδίας. Είναι δύο αντιφατικά πράγματα και εξίσου οξύμωρα μεταξύ τους. Κατα συνέπεια η δική μας θέση είναι όχι στα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας. Κι αυτή δεν είναι μια θέση στείρα αντιπολιτευτική αλλά υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία ανέπτυξα σε προηγούμενες ερωτήσεις σας.
 

Τελευταία Νέα