Και το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής

Και το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής

Gazzetta team
Και το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής

bet365

Η FIFA και η UEFA έχουν λάβει την απόφαση να βάλουν και το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ. Νέα πτώση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Εθνική μας ομάδα στην προσπάθειά της να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα έχει έναν ακόμα αντίπαλο. Η FIFA και η UEFA έχουν καταλήξει στο ότι και το Γιβραλτάρ θα είναι στον όμιλο της Εθνικής μας, εφόσον μαζί με το Κόσοβο έχουν αναγνωριστεί πλέον ως ισότιμα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Ο λόγος που μπαίνει στον όμιλό μας το Γιβραλτάρ είναι γιατί έχει πέντε ομάδες και όχι έξι, όπως συμβαίνει και στο 9ο γκρουπ. Επειδή όμως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο Κράτος και είχαν μειοψηφίσει για την ένταξή του στους κόλπους της FIFA, ως εκ τούτου και για να μην υπάρχει... θέμα και πρόβλημα, θα πάει στο άλλο γκρουπ και θα έρθει το Γιβραλτάρ στον δικό μας.
Το Γιβραλτάρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Euro 2016. Η τελική απόφαση από ειδική επιτροπή θα ληφθεί μέσα στον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι το φιλικό της Εθνικής μας με την Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει, αφού η Εθνική δεν θα έχει ρεπό και ως εκ τούτου θα δώσει κανονικά αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Σημειώνεται ξανά πως οι άλλες ομάδες του γκρουπ είναι το Βέλγιο, η Κύπρος, η Βοσνία και η Εσθονία.
Κατά τα άλλα στην 40ή θέση της κατάταξης της FIFA βρίσκεται η Εθνική μας, γνωρίζοντας πτώση τριών θέσεων, κάτι που οφείλεται και στην αφαίρεση των βαθμών από την ισοπαλία με την Τουρκία λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Απόστολου Γιάννου. Όσον αφορά τους αντιπάλους μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το Βέλγιο παρέμεινε στη 2η θέση, η Βοσνία είναι σταθερή στην 20η θέση, η Κύπρος έπεσε τέσσερις θέσεις (84η) ενώ και η Εσθονία υποχώρησε κατά μία θέση (94η).
Τέλος, στην κορυφή παρέμεινε η Αργεντινή, Κολομβία και Γερμανία ανέβηκαν κατά μία θέση (3η και 4η αντίστοιχα), εκμεταλλευόμενες την πτώση δύο θέσεων που γνώρισε η 5η Χιλή, ενώ η Αυστρία μπήκε στην πρώτη δεκάδα, εκτοπίζοντας την Αγγλία, που έπεσε στην 11η θέση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα