Το παραμύθι με τους Έλληνες παίκτες!

Το παραμύθι με τους Έλληνες παίκτες!

Το παραμύθι με τους Έλληνες παίκτες!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο Gazzetta ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά παραμύθια περί Ολυμπιακού…

Κατ΄αρχάς, Χρόνια πολλά στο Gazzetta!

Κατά δεύτερον, λέω σήμερα να τελειώνω ένα παραμύθι, που το καλλιεργούν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, για να δημιουργούν «κλίμα» στις μεταγραφές. Το περιβόητο παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός και καλά καταστρέφει τους Έλληνες παίκτες, γιατί τους παίρνει και δεν τους βάζει να παίζουν.

Γιατί μιλάμε πραγματικά για παραμύθι. Η αλήθεια είναι μία: στον Ολυμπιακό παίζουν οι Έλληνες παίκτες που αξίζουν και που έχουν κότσια. Αν ίσχυε το παραμύθι που έχουν βγάλει οι αντιΟλυμπιακοί, τότε πολύ απλά οι Έλληνες στους οποίους δεν δίνει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός θα πήγαιναν κάπου αλλού για να διαπρέψουν. Εσείς έχετε δει κανένα που να ανήκει σε αυτή την κατηγορία και να έχει σκίσει;

Ρε παιδί μου ο Βλαχοδήμος βγάζει μάτια στον Παναθηναϊκό; Ο Τάσος Παπάζογλου έχει κάνει σπουδαία καριέρα; Ο Καραμάνος; Ο Τάτος; Ο Τζανακάκης; Ο Δασκαλάκης; Ο Ζαραδούκας; Ο Καθάριος; Ο Καραγκούνης; Αυτοί δεν είναι οι Έλληνες; Ακόμη κι ο έμπειρος Γιαννούλης, είδαμε ότι δεν ξεχώρισε φέτος στον Αστέρα. Και θα δούμε και τους τωρινούς. Θα δούμε τι πορεία θα έχουν και κάποια άλλα παιδιά, που δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα, όπως ο Αυλωνίτης κι ο Κολοβός.

Μακάρι να κάνουν μεγάλη καριέρα και να αποτελέσουν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε-για τους άλλους που έχουν μείνει στον Ολυμπιακό (Καπίνο, Γούτα, Μπέρτο, Μπουχαλάκη, Γιαννιώτα) ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αφού περιμένουμε πως θα εξελιχθούν.

Γιατί μέχρι στιγμής, άντε να πεις ότι κάτι έχουν δείξει ο Θανάσης Παπάζογλου, με τα 9 γκολ στο Βέλγιο στη μικρή Κορτράϊκ κι ο Διαμαντάκος, με τα 8 γκολ στην Β΄κατηγορίας γερμανική Καλσρούη. Κι οι δύο βέβαια απέχουν πολύ από αυτό που λέμε, «διαπρέπουν». Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Αντίθετα, όποιοι Έλληνες είχαν αξία και άντερα έπαιξαν και…παραέπαιξαν, θα έλεγα εγώ, στον Ολυμπιακό αυτά τα χρόνια. Από το Μανιάτη και το Σάμαρη, έως τον Μανωλά και τον Σιόβα και τον Φορτούνη. Όπως βεβαίως και ο Μήτρογλου-κι ας ήρθε από τη Γερμανία, Ελληνόπουλο είναι.

Όλα αυτά τα παιδιά έπαιξαν. Κάποιοι έκαναν και σπουδαίες μεταγραφές.

Όπως νωρίτερα είχαν παίξει κι ο Αβραάμ κι ο Τοροσίδης. Και πιο πριν ο Στολτίδης κι ο Πάντος. Κι ο Άντζας κι ο Βενετίδης. Για να μην πάω πιο πίσω γιατί θα χάσουμε το μέτρημα.

Αντίθετα, και στο παρελθόν τα άλλα Ελληνόπουλα που δεν έπιασαν στον Ολυμπιακό, δεν τα είδα να…εντυπωσιάζουν κιόλας κάπου αλλού. Ο Γκαλίτσιος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Βάλλας, ο Ταραλίδης, ο Παππάς, ο Κυριάκος κ.α.

Προσέξτε, να δεχθώ ότι ο Ολυμπιακός διαχρονικά παίρνει κι Έλληνες που…φαίνονταν από μακριά ότι δεν θα έπαιζαν (βλέπε Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Τζανακάκης, Ταραλίδης, Παππάς κ.α). Αυτό ναι. Και κακώς το έκανε και το κάνει-αν και ξέρουμε ότι μαθηματικά ποτέ δεν σου βγαίνουν όλες οι μεταγραφές.

Όμως, το να λέμε ότι ο Ολυμπιακός καταστρέφει τους Έλληνες παίκτες είναι μέγα ψέμα. Όποιοι αξίζουν, παίζουν στον Ολυμπιακό. Όποιοι δεν αξίζουν, πάνε αλλού και βλέπουμε πως ούτε κι εκεί δεν διαπρέπουν, άρα πολύ απλά δεν είναι για μεγάλα πράγματα.

Πάντα έτσι γίνεται. Αν είσαι Γιαννακόπουλος, θα παίξεις στον Ολυμπιακό και φεύγοντας θα πας Πρέμιερ Λιγκ. Αν είσαι Σφακιανάκης, δεν θα παίξεις στον Ολυμπιακό και φεύγοντας θα πας σε μικρομεσαίες ομάδες της ελληνικής Λίγκας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.