Μασάρο στο gazzetta.gr: «Το ματς του αιώνα στην Αθήνα η Μίλαν» (gTV)

Gazzetta team
Μασάρο στο gazzetta.gr: «Το ματς του αιώνα στην Αθήνα η Μίλαν» (gTV)

bet365

Ο ήρωας του τελικού της Αθήνας (1994), Ντανιέλε Μασάρο, μιλάει για το «ματς του αιώνα» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το Euro της Γαλλίας και την αγαπημένη του Μίλαν, ενώ αποκλείει το γεγονός να πουλήσει τους «ροσονέρι» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το 1994 ο Ντανιέλε Μασάρο έζησε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων, καθώς η ποδοσφαιρική μοίρα του επιφύλαξε ένα περίεργο παιχνίδι. Ο θρυλικός επιθετικός της Μίλαν εξελίχθηκε σε ήρωα των «ροσονέρι», στον τελικό του Champions League στην Αθήνα, αφού αν και αουτσάιντερ η ιταλική ομάδα κατατρόπωσε σε ένα αλήστου μνήμης ματς την κραταιά Μπαρτσελόνα με 4-0. Ο παλαίμαχος πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της αναμέτρησης, ανοίγοντας το δρόμο για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την ίδια χρονιά, λίγους μήνες αργότερα αποτέλεσε μοιραίο παίκτη της «σκουάντρα ατζούρα», στον τελικό του Μουντιάλ της Αμερικής, μιμούμενος τους Μπαρέζι και Ρομπέρτο Μπάτζιο στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Βραζιλία.

Ο Μασάρο, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους επιθετικούς της εποχής του, φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν για σχεδόν μια δεκαετία (1986-1995), πετυχαίνοντας σε 209 συμμετοχές 51 τέρματα. Σε εκείνο το διάστημα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο Champions League, τρία ευρωπαϊκά Super Cup και 2 διηπειρωτικά.

Το gazzetta.gr τον εντόπισε στη Σόφια, όπου ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του Χρίστο Στόιτσκοφ για τον εορτασμό των 50 χρόνων του. Αρχικά, είπε ότι η ομάδα του «έκανε το παιχνίδι του αιώνα στην Αθήνα»

«Έχω καλές αναμνήσεις επειδή το 1994 για μένα ήταν μια φανταστική χρονιά. Κατακτήσαμε το ιταλικό πρωτάθλημα, το Champions League και μετά το φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο (εννοεί της Αμερικής). Απίστευτο παιχνίδι κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα) εκείνη την περίοδο αλλά η ομάδα μου έκανε το καλύτερο παιχνίδι του αιώνα».

Ποια ομάδα θεωρείτε ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Euro στη Γαλλία;

«Λογικά η Γερμανία, η Γαλλία... η Ιταλία είναι σε χαμηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι έκπληξη θα είναι το Βέλγιο».

Ακούγεται ότι ο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να παραχωρήσει το πλειοψηφικό του μετοχών σε Κινέζους.

«Δεν το πιστεύω αυτό, επειδή ο κύριος Μπερλουσκόνι αγαπά τη Μίλαν. Όμως αν είναι απαραίτητο το νέο πρόγραμμα, οι νέοι στόχοι και οι νέοι παίκτες με το πάθος τους θα φέρουν και πάλι τη Μίλαν ψηλά»

Η γνώμη σας για τους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στη Serie A;

«Για μένα τώρα στη Serie A υπάρχει μόνο ένας κορυφαίος παίκτης, ο Ιγκουαΐν».

O Μασάρο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κορεσμό του ιταλικού ποδοσφαίρου που πλέον δεν αποτελεί πρώτη επιλογή των σούπερ σταρ.

«Αρκετά χρόνια πριν πολλοί παίκτες πήγαιναν στην Ιταλία. Τώρα οι μισθοί, η φορολογία είναι τελείως διαφορετικά. Οι παίκτες τοπ επιπέδου πηγαίνουν στην Ισπανία, στην Αγγλία, στη Γαλλία. Στην εποχή μου ίσως το πρώτο πράγμα που λέγαμε ήταν "πάω στη Μίλαν επειδή αγαπώ τη Μίλαν", παίζαμε με το πάθος, τα λεφτά δεν ήταν το κύριο».

Δείτε τι είπε ο Ντανιέλε Μασάρο στην κάμερα του gazzetta.gr...

 

SERIE A Τελευταία Νέα