Χάτζι στο gazzetta.gr: «Παραλίγο να παίξω στον Παναθηναϊκό, το πάλεψε ο Βαρδινογιάννης»

Χάτζι στο gazzetta.gr: «Παραλίγο να παίξω στον Παναθηναϊκό, το πάλεψε ο Βαρδινογιάννης»

Χάτζι στο gazzetta.gr: «Παραλίγο να παίξω στον Παναθηναϊκό, το πάλεψε ο Βαρδινογιάννης»

bet365

Ο σπουδαίος Γκεόργκι Χάτζι μιλάει στο gazzetta.gr και αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, τονίζοντας πως έφτασε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό! Τι λέει για Βαρδινογιάννη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΣΟΦΙΑ: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Τον χαρακτήρισαν «Κομαντάντε», «Ρένγκελε» και «Μαραντόνα των Καρπαθίων». Ο ίδιος προτιμάει το «Τζίκα».

Ο Γκεόργκι Χάτζι το απόλυτο τοτέμ του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ένα από τα μεγαλύτερα δεκάρια όλων των εποχών προκάλεσε «χαλασμό» με την εμφάνιση του στη Σόφια στο φιλικό για τον μισό αιώνα ζωής του Χρίστο Στόιτσκοφ.

Ο βιρτουόζος της «στρογγυλής θεάς», ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα σε Στεάουα, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαράι, ενώ πρωταγωνίστησε παράλληλα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, μίλησε στο gazzetta.gr.

Ο «Τζίκα» Χάτζι αρχικά διευκρίνισε τι συνέβη με το επίμονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στα τέλη της δεκαετίας του '80 προκειμένου να ντυθεί στα «πράσινα». Ο Ρουμάνος μονοπωλούσε τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού εκείνης της εποχής. Ο τότε πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιώργος Βαρδινογιάννης διαπραγματεύονταν με την κυβέρνηση της Ρουμανίας προκειμένου να πετύχει το κόλπο γκρόσο. Εις μάτην...

«Βρέθηκα πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια αυτό. Δεν το διαψεύδω. Είχα σχεδόν συμφωνήσει με τον Βαρδινογιάννη αλλά το καθεστώς Τσαουσέσκου μπλόκαρε την μεταγραφή.

Ο Βαρδινογιάννης έκανε μεγάλη προσπάθεια να με φέρει στον Παναθηναϊκό κάτι που δεν ξεχνάω. Τότε ήμουν μικρό παιδί. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαία ιστορία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά δεν έμελλε να φορέσω την φανέλα της ομάδας. Αφότου ξεκίνησα την ευρωπαϊκή καριέρα μου δεν υπήρξε άλλη προσέγγιση».

Ο Χάτζι δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

«Η Ελλάδα βγάζει ταλαντούχους παίκτες, ανεξάρτητα εάν η εθνική σας αυτή την εποχή δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Μου άρεσε πολύ ο Κώστας Κατσουράνης. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μοιάζει με τον γιο μου. Επίσης θεωρώ παίκτη μεγάλης κλάσης τον Μανωλά».

Ο θρύλος του ρουμανικού ποδοσφαίρου δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Γιόχαν Κρόιφ, ενώ χαρακτήρισε ως δυσκολότερο αντίπαλο τον Πάολο Μαλντίνι.

«Ο Κρόιφ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είδα ποτέ. Σε ότι αφορά την γενιά μου, ο Μαλντίνι ήταν εκείνος που με δυσκόλεψε αφάνταστα. Από την τωρινή γενιά δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και από φυσική κατάσταση. Είναι ένα 'τέρας' του ποδοσφαίρου».

Δείτε ένα video με την προσωπική μονομαχία Χάτζι με Μαραντόνα...

 

Τελευταία Νέα