Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ενα φιλί σε έναν λευκό καμβά

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ενα φιλί σε έναν λευκό καμβά

bet365

Ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ γράφει για τις κιτρινόμαυρες πινελιές στον λευκό καμβά του τελικού και το φιλί του Τσόρι στην κόρη του Μπουονανότε και στην... Κυβέρνηση.

Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου χρειάζεται όρεξη και πάθος.

Σε έναν τελικό που διεξήχθη σε λευκό καμβά, δεν είδαμε... χρώμα. Ούτε στην εξέδρα, ούτε από τον Ολυμπιακό. Το κιτρινόμαυρο μπήκε στο μοτίβο με κάποιες πινελιές σε καίρια σημεία του ματς.

Η ΑΕΚ του Στέλιου Μανωλά, πήρε τα πινέλα της και έσταξε λίγη από την μπογιά της, κάνοντας τον Ολυμπιακό να πληρώσει τις απροσεξίες στην άμυνά του.

Μάνταλος και Τζεμπούρ δεν χαρίστηκαν στον αντίπαλο και έδωσαν στην ΑΕΚ ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο, δείχνοντας ότι δεν έρχεται. Ήρθε.

Η κατοχή της μπάλας των «ερυθρόλευκων» ήταν τόσο βουβή όσο και η «φασαρία» στις εξέδρες. Ξενέρωτη η κυκλοφορία της μπάλας. Όπως κι ο τελικός. Όταν έχεις την καλύτερή σου στιγμή στο ματς στο 80', με τον χειρότερό σου παίκτη, τον Αρτούρ Μαζουακού τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.

Η απραξία ενός μήνα κόστισε κυρίως στον Ολυμπιακό - μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει στη δημιουργία φάσεων. Η ΑΕΚ αυτό που μπορούσε να παίξει, το έπαιξε και μάλιστα τις βγήκε και πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός της από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τόσο ακίνδυνοι.

Και αν στο, υποθετικό σενάριο, φτιαχνόσουν και και λίγο όντας στο γήπεδο ακούγοντας τους ήχους από τα χτυπήματα της μπάλας, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπήρξαν στιγμές που ήθελες να γυρίσεις κανάλι. Μιλάμε για βαρεμάρα.

Και οι παίκτες θα ήθελαν να δουν τους φιλάθλους τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κι οι προπονητές και όσοι τέλος πάντων ασχολούνται και τους αρέσει το... τόπι. Γι αυτό το καλοκαίρι για πολλούς δεν είναι κι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Όχι όταν δεν έχει Euro και Μουντιάλ. Αλλη κουβέντα αυτή, όμως.

Κρατάμε το χειροφίλημα του Τσόρι στην κορούλα του Μπουονανότε. Ενα φιλί για καληνύχτα σε έναν τελικό που το σκοτάδι είχε πέσει εδώ και μέρες. Και το φως δεν ήρθε ποτέ. Ενα φιλί που έχει αποδέκτες τον Σταύρο Κοντονή και την Κυβέρνηση. Το ποδόσφαιρο αυτό είναι. Και τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα πρέπει να λύνονται πληρώνοντας τις συνέπειες όσοι τα δημιουργούν. Το τσουβάλιασμα και το «πονάει χέρι, κόβω χέρι» είναι λύσεις για να «είχαμε να λέγαμε».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα