Μανωλάς: «Θα γίνει καλύτερος από τον Τσιάρτα ο Μάνταλος»!

Μανωλάς: «Θα γίνει καλύτερος από τον Τσιάρτα ο Μάνταλος»!

bet365

Δηλώσεις με νόημα από τον Στέλιο Μανωλά στην συνέντευξη Τύπου. Τι είπε για Μάνταλο, Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και το χρονικό σημείο του τελικού.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε για:
Την τοποθέτηση του Μάρκο Σίλβα για το πόσο άργησε η διεξαγωγή του τελικού: Τι να πω εγώ; Και εμείς προετοιμαζόμαστε για τον τελικό με προπονητή που τον έφεραν 11 τη νύχτα μετά την αποχώρηση του κυρίου Πογιέτ. Κλήθηκα να πάω την ομάδα στον Ατρόμητο. Η δουλειά του επαγγελματία είναι ότι ζούμε σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον. Πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε γρήγορα. Δεν το δέχομαι αυτό. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ έχοντας πάρει το πρωτάθλημα. Να προετοιμαζόμαστε για το Σάββατο και να αλλάζει και μετά να πηγαίνουμε Τούμπα. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε τέτοιες δικαιολογίες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.
Το πόσο ανατρέπεται ο όρος φαβορί στο γήπεδο: Πάρα πολύ. Πρόσφατα άκουσα από τον Σιμεόνε πως τα μπάτζετ παίζουν μέχρι να μπεις στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Και για Ατλέτικο και για Λέστερ που πήρε τίτλο στην Αγγλία. Βλέπετε τι γίνεται και που έχει πάει η Ατλέτικο. Είπα στα παιδιά πως 'οι αθλητές έχουν ικανότητες αλλά η θέληση πρέπει να είναι πιο μεγάλη από αυτές. Όταν πας σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να είσαι έτοιμος. Αλλιώς πας πρώτος στο χωριό'. Η νίκη στις μεγάλες ομάδες δεν είναι απλώς αυτοσκοπός. Είναι ψυχαναγκασμός.
Το ότι είπε πως δεν συνεχίζει: Αλήθεια είναι αυτό. Δεν λέω και ξελέω εγώ. Είμαι παιδί των Ακαδημιών εγώ. Γεννήθηκα στην ΑΕΚ και μπορώ να βοηθώ παντού.
Το τι θα συμβεί με το μέλλον του και τις άδειες κερκίδες: Θα μάθετε σύντομα. Να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι κρίμα διότι ο αείμνηστος Φάντροκ - ο δάσκαλος και μέντοράς μου - μου είχε πει ότι κάθε μεγάλο ματς είναι μία γιορτή. Είδατε εσείς μία γιορτή; Αξίζουμε κάτι τέτοιο ως Έλληνες; Είναι πολύ στενάχωρο να πανηγυρίζουμε σε άδειο γήπεδο. Με ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο και με Ατρόμητο το ίδιο. Σαν να έχω πάει σε θέατρο με πέντε άτομα. Δεν το αξίζουμε. Να καθίσουμε όλοι μαζί να τα λύσουμε όλα αυτά. Και για εμάς και για εσάς τους δημοσιογράφους δεν είναι καλό.
Την εισβολή οπαδών στις εξέδρες: Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Πάμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ματς.
Τα δύσκολα χρόνια της ΑΕΚ: Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Σε αυτό υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές. Η ΑΕΚ δεν διαφέρει από αυτό. Με λάθος διαχείριση βρεθήκαμε στην Γ'. Με την πρώτη χρονιά στην Α' Εθνική όμως παίρνουμε τίτλο. Κανένας δεν θα το πίστευε εάν τον ρωτούσαμε. Είμαστε τεράστιο σωματείο με λαό που την λατρεύει. Η ΑΕΚ ανήκει μόνο στην κορυφή. Εγώ βλέπω σιγά σιγά πως επανέρχεται.
Το ότι η κάμερα τον έπιασε να κάνει μόνος του βόλτες μετά το ματς και το βάρος και την πίεση αλλά και για τον Μάνταλο: Έχω κάποια προσωπικά θέματα. Προσωπικά προβλήματα. Δεν είναι του παρόντος. Βάρος για την ΑΕΚ να παίρνει τίτλους; Βάρος είναι εάν δεν παίρνει. Δεν χαϊδεύω αυτιά. Το είπα από την αρχή. Αυτά τα παιδιά πήραν το Κύπελλο. Έναν χρόνο παλεύουν με τέσσερις προπονητές. Κέρδισαν τον ΠΑΟΚ και έφτασαν εδώ την ομάδα. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Για τον Μάνταλο είναι μεγάλος παίκτης και έχει στοιχεία του Τσιάρτα. Μπορεί να γίνει καλύτερος. Καλύτερος από τον Τσιάρτα. Κάποτε είχα πει κάποια πράγματα και κάποιοι τα παρεξήγησαν και τα παρουσίασαν αλλιώς. Σήμερα έπαιξε με ένα πόδι διότι είχε πρόβλημα. Ήταν πραγματικός αρχηγός και του αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έβγαλαν πείσμα, εγωισμό και θέληση. Εάν δεν τα έχεις δεν πας πουθενά. Μιλήσαμε με τα παιδιά πριν το ματς, δέκα λεπτά πριν. Εγώ πρώτη φορά κάθομαι στον πάγκο σαν προπονητής. Ότι πιστέψαμε έγινε πράξη.
Το γεγονός πως σαν σήμερα σταμάτησε το ποδόσφαιρο: Σαν σήμερα ναι αλήθεια είναι. Κρέμασα τα παπούτσια μου. Υπάρχει Θεός. Θέλω να το αφιερώσω αυτό το Κύπελλο στα παιδιά μου. Στην ΑΕΚ πήγα 14,5 χρονών παιδαρέλι και έφυγα με οικογένεια. Σήμερα δυστυχώς δεν ήταν εδώ και θέλω να το αφιερώσω στα παιδιά μου και την γυναίκα μου. Ενώ τα είχα στον τελευταίο αγώνα με την Ξάνθη σήμερα δεν τα είχα. Έχω 11 τίτλους. Όχι δεν είναι ο πιο σημαντικός τίτλος για μένα. Ο πιο σημαντικός θα είναι όταν πάρεις το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι σαν όλες τις μεγάλες ομάδες και πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού. Και επειδή ξέρω τον πρόεδρο είναι ένας άνθρωπος που θέλει να πάει την ομάδα ψηλά. Θέλω να τον ευχαριστήσω και αυτόν και τον κ. Μπάγεβιτς γιατί πραγματικά το τι θα ακούγαμε σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ υπεύθυνος και το να κάθεσαι στον πάγκο είναι η πιο μεγάλη τιμή και ευθύνη. Η ΑΕΚ έχει ένα τρομερό επιτελείο που πασχίζει.
Την πορεία του και το πως κάθησε στον πάγκο της ΑΕΚ: Πιστεύω πως είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου με γνώσεις και γενικότερα. Ασχολούμαι, διαβάζω και θέλω να προοδεύω. Θέλετε την αλήθεια; Όταν έφυγε ο Δέλλας με φώναξε ο 'Ντούσκο' για να αναλάβω και του είπα πως δεν μπορώ και ότι είναι μεγάλο το βάρος το ψυχολογικό. Πως να αναλάβω ομάδα που δεν είναι δική μου. Μετά έφυγε ο κύριος Πογιέτ και έντεκα τη νύχτα γυρνώντας από την Ακαδημία με τον συνεργάτη μου με πήραν τηλέφωνο και μου λένε 'έλα στο ξενοδοχείο. Σε θέλει ο Ντούσκο'. Τους λέω 'δεν μπορώ'. Μου λένε 'δεν μας νοιάζει. Σε θέλει'.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα