Χριστόπουλος: «Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αν δεν πιέσει η ΑΕΚ»

Χριστόπουλος: «Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αν δεν πιέσει η ΑΕΚ»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου, τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Χριστόπουλος: «Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αν δεν πιέσει η ΑΕΚ»

Οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τον τελικό: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυναμική των δύο ομάδων. Στατιστικά αν το δούμε, ο Ολυμπιακός στην κατηγορία του ίντεξ στους 11 πρώτους ποδοσφαιριστές θα έχει δέκα. Σε έναν τελικό έχει σημασία σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι ομάδες. Όταν μιλάμε για τις δύο κορυφαίες στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο ανοιχτά τα πράγματα. Ο ρυθμός είναι σημαντικός. Η ΑΕΚ έχει ρυθμό, αλλά και ο Ολυμπιακός έδωσε δύο δυνατά φιλικά, στην προσπάθεια να μείνει σε φόρμα». 

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ: «Πρέπει να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, να μην περιμένει τόσο πίσω. Ο Σιόβας δημιουργικά είναι πιο καλός, για να μπορέσει να χτίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το παιχνίδι του Ολυμπιακού από πίσω. Αν δεν βγάλει πίεση η ΑΕΚ και δεν αναγκάσει τον Ολυμπιακό σε λάθη, τότε το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ θα πρέπει να τρέξει, να βγάλει πίεση και να κερδίσει σε αποφασιστικότητα». 

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ. 

Για την αλλαγή προπονητή της ΑΕΚ: «Το να αλλάζει μια ομάδα προπονητές δεν είναι υπέρ της ομάδας. Αν ένας προπονητής κάνει κακό, τότε η αλλαγή μπορεί να φέρει ψυχολογική και αγωνιστική ανάταση. Λίγα κομμάτια τακτικά μπορούν να αλλάξουν. Σίγουρα θα παίξει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθεί ο Ολυμπιακός. Αν έχεις γεμάτα 90λεπτα ή λίγα φιλικά έχει τεράστιες διαφορές. Νομίζω πως ό,τι και να πούμε το θέμα είναι πώς θα πάει το παιχνίδι. Μπορεί να κριθεί από μια φάση, από το ποιος θα πάρει προβάδισμα. Πιστεύω πως όποια ομάδα είναι μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, είναι πιο κοντά στην κατάκτηση ου Κυπέλλου». 

Για το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: «Οι μεγάλες ομάδες έχουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το ματς με μια ενέργεια. Η ΑΕΚ έχει Τζεμπούρ τον Μάνταλο, ο Ολυμπιακός τον Φορρτούνη, τον Ιντέγε τα εξτρέμ. Έχουν τέτοιους ποδοσφαιριστές και οι δύο ομάδες». 

Για το πλάνο της ΑΕΚ: «Τον Μπακάκη τυχαίνει να τον παρακολουθώ απ’ όταν ήταν Γ’ Εθνική, κάνει πολύ καλή δουλειά στα εξτρέμ. Δεν νομίζω ότι το δυνατό του σημείο είναι η άμυνα. Τον βοηθάει η ταχύτητά του, είναι ικανός στο ένας με έναν. Αυτή η επιλογή για τον ΑΕΚ θα είναι σωστή, αν θέλει να βγάλει πίεση ψηλά». 

Για το ότι ο Ντουρμάζ θα μείνει εκτός: «Ο Σίλβα έχει δει κάποια πράγματα στις τελευταίες εβδομάδες που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ο Ερνάνι είναι από τους πιο ποιοτικούς επιθετικούς που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες και να καθορίσει ένα αποτέλεσμα. Αν είναι σε καλή κατάσταση, δεν νομίζω πως θα υστερήσει ο Ολυμπιακός».

Best of internet