Νάπολι Champions, Σασουόλο Europa! (vids)

Gazzetta team
Νάπολι Champions, Σασουόλο Europa! (vids)

bet365

Η Νάπολι νίκησε 4-0 την Φροζινόνε και κράτησε την απευθείας παρουσία στους ομίλους του Champions League παρά το διπλό της Ρόμα στην Μίλαν (1-3), η οποία έχασε την 6η θέση από την Σασουόλο που επιβλήθηκε 3-1 της Ιντερ.

Στο San Paolo η Νάπολι υποδέχθηκε την υποβιβασμένη Φροζινόνε με στόχο τη νίκη που θα σφράγιζε την 2η θέση και την απευθείας συμμετοχή στο Champions League. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, παράλληλα, είχε ως στόχο να βάλει δύο γκολ για να φτάσει στα 35 και να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση στη Serie A, αυτή του θρυλικού Σουηδού Γκούναρ Νόρνταλ. Τελικά ο Αργεντίνος έκανε χατ-τρικ, έφτασε στα 36, έκανε νέο ρεκόρ για το Campionato και... χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο για όσα έκανε στο Ούντινε και του στοίχισαν αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, αφού έχασε μόνος του το Χρυσό Παπούτσι...

Σε ό,τι αφορά το ματς, η Φροζινόνε έμεινε με 10 παίκτες από το 13' λόγω της αποβολής του Γκόρι, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη για όσα είπε στον διαιτητή. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, ο Ινσίνιε είχε οριζόντιο δοκάρι στο 19' σε ωραίο σουτ και γενικά οι Παρτενοπέι έκαναν εύκολα φάσεις αλλά δεν μπορούσαν να τις τελειώσουν. Η λύση, τελικά, δόθηκε στο 44', όταν ο Χάμσικ ήταν εκεί που έπρεπε μετά την σέντρα του Γκουλάμ για να ανοίξει το σκορ (1-0). Τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί αφού η Φροζινόνε, ειδικά με 10 παίκτες, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι σοβαρό και το μόνο που ενδιέφερε τους πάντες στο San Paolo ήταν να σκοράρει ο Ιγουαΐν. Το έκανε τελικά τρεις φορές...

Στο 52' έκανε το 2-0 μετά το γύρισμα του Αλαν, στο 62' ανέβασε το σκορ στο 3-0 μετά την σέντρα του Καγιεχόν και ισοφάρισε τον Νόρνταλ, στο 72' έκανε χατ-τρικ για το 4-0 με πολύ όμορφο τρόπο και ξεσήκωσε τους πάντες κάνοντας νέο ρεκόρ με 36 γκολ! Κάπου εκεί ο Pipita σταμάτησε αλλά όχι και οι τιφόζι της Νάπολι, οι οποίοι αποθέωσαν την ομάδα, που πήγε μπροστά στην curva, μετά το τέλος της αναμέτρησης, αναγνωρίζοντας την τρομερή δουλειά που έγινε φέτος από τον Μαουρίτσιο Σάρι και τους παίκτες του!

Ιστορική σεζόν για τον Σασουόλο
Η Σασουόλο, μια ομάδα που πριν μερικά χρόνια δεν είχε παίξει ποτέ στην Serie A, νίκησε 3-1 την Ιντερ και έκανε δική της την 6η θέση της μεγάλης κατηγορίας αφήνοντας από κάτω την Μίλαν. Αν οι Ροσονέρι χάσουν στον τελικό του Coppa Italia από την Γιουβέντους, οι Neroverdi θα εξασφαλίσουν έξοδο στο Europa League. Από την αρχή φάνηκε ότι όλα θα πάνε καλά για την Σασουόλο, αφού μόλις στο 6’ ο Ματέο Πολιτάνο σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μουρίγιο και ξεγέλασε τον Χαντάνοβιτς για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι, πίεσαν και δεν άργησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ σε μια άμυνα της Ιντερ που δεν ήταν καλύτερά της.

Στο 26’ ο Ντάνκαν έφυγε από αριστερά και γύρισε και ο Λορέντζο Πελεγκρίνι σκόραρε στην κενή εστία για το 2-0. Οι Νερατζούρι μείωσαν στο 31’ με το πλασέ του Παλάσιο με το αριστερό μέσα από την περιοχή αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν κάτι από το ματς (2-1). Στο 39’ η Σασουόλο βγήκε από αριστερά με τη σέντρα να διαλύει να την ανύπαρκτη άμυνα της Ιντερ και να γίνεται το 3-1 με κεφαλιά του Πολιτάνο ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στην επανάληψη και το 61’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μουρίγιο με το ματς να κλειδώσει στο 3-1.

Ανετη βόλτα στο San Siro η Ρόμα
Η Ρόμα έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα σε μια ανύπαρκτη Μίλαν στο San Siro, όμως παρότι νίκησε 1-3 δεν μπόρεσε να κλέψει την 2η θέση, αφού η Νάπολι νίκησε την Φροζινόνε. Σαλάχ και Ναϊνγκολάν έχασαν τις δύο πρώτες ευκαιρίες για τους Ρωμαίους, που κυκλοφορούσαν μπάλα άνετα και δεν είχαν πρόβλημα κόντρα σε μία ομάδα χωρίς νεύρο και πλάνο. Μετά τις δύο προειδοποιήσεις ήρθε το γκολ για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι με τον Στρούτμαν να λέει ‘ευχαριστώ’ στον Αλεξ που κάλυπτε όλη την Ρόμα και άνοιξε στον Σαλάχ που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ντοναρούμα (0-1).

Στο 32’ ο Ντοναρούμα κράτησε το σκορ σε σουτ του Πιάνιτς και στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ο Χόντα από καλή θέση μέσα στην περιοχή πέταξε την μπάλα ψηλά. Στο 59’ ο Ελ Σαραουί πήρε την εκπληκτική μπαλιά του Πιάνιτς και έκανε το 0-2 χωρίς να πανηγυρίσει για να κάνει το 0-3 στο 82’ ο Εμερσον από κοντά για τους Τζαλορόσι. Το τελικό 1-3 πέτυχε ο Κάρλος Μπάκα και αυτός από κοντά μετά τη σέντρα του Καλάμπρια από δεξιά (1-3).

 

SERIE A Τελευταία Νέα