H επιστολή του Κοντονή στην ΕΠΟ

H επιστολή του Κοντονή στην ΕΠΟ

Δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο Σταύρος Κοντονής στον πρόεδρο της ΕΠΟ στο Μεξικό.

H επιστολή του Κοντονή στην ΕΠΟ

Η επιστολή Κοντονή σε Γκιρτζίκη σκαναρίστηκε και πήγε στο Μεξικό, έχοντας αρκετά αυστηρό τόνο, καλώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να τηρήσει τα όσα είχαν συμφωνηθεί. Δείτε το αναλυτικό περιεχόμενο της αποστολής.

Αναλυτικά

«Κύριε Πρόεδρε, 

Με αφορμή την από 11.05.2016 δημοσιοποιηθείσα απόφαση της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ για τον εκ νέου (τρίτο) ορισμό της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2015-16, την οποία παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και στοιχειώδους ευγένειας δεν γνωστοποιήσατε καν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σας επισημαίνω τα εξής: 

1) Δεδομένης της απαράδεκτης υπαναχώρησής σας στη συμφωνία της 12ης Απριλίου 2016, μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ, αναφορικά με το πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού, γεγονός που προκάλεσε -όπως σαφώς αποτυπώθηκε και στο σύνολο του Τύπου- ακραία αντιπαράθεση μεταξύ των επίσημων διοικήσεων των δύο φιναλίστ και οδήγησε στην έκδοση εμπρηστικών ανακοινώσεων, που δημιούργησαν στη συνέχεια τεταμένο κλίμα, και -βάσει επίσημων αναφορών της Ελληνικής Αστυνομίας- κίνδυνο πρόκλησης βίαιων εκτεταμένων επεισοδίων εντός του αστικού ιστού, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η εφαρμογή εκ μέρους σας της αρχικής πρότασης/πρωτοβουλίας της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με την οποία ο τελικός θα διεξαχθεί με ξένους διεθνείς διαιτητές. 

Σας τονίζω, δε, ότι με αφορμή το έντονο κλίμα καχυποψίας και φανατισμού που επικρατεί μεταξύ των οπαδών, κι εκφράζεται καθημερινά ενόψει τελικού, η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να συλλέγει εμπιστευτικές πληροφορίες για πιθανά επεισόδια οπαδών, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, όσο και εντός της πόλης, ακόμα και κατά τις μετακινήσεις των αποστολών των δύο ομάδων. 

Δεδομένου, λοιπόν, ότι εσείς πρώτοι δηλώνετε ότι κόπτεσθε για το κύρος και την προβολή της διοργάνωσης, καθώς και τη διαφύλαξη της εικόνας του αθλήματος, αλλά και η Πολιτεία έχει υποχρέωση, πέραν της υποστήριξης του αθλητισμού, να διαφυλάξει πρωτίστως την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια, σας καλώ να δρομολογήσετε άμεσα τις δέουσες σχετικές ενέργειες προς τους διεθνείς φορείς. 

Θεωρώ χρήσιμο να σας θυμίσω επίσης ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κατά καιρούς συμφωνήσει πως η προαναφερθείσα πρωτοβουλία μπορεί να αποφορτίσει το -ιδιαίτερα τεταμένο σήμερα- κλίμα, ενόψει του αγώνα, και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ασφαλούς και ομαλής διεξαγωγής του τελικού. 

2) Βάσει της ιδίας συμφωνίας της 12ης Απριλίου, αλλά και της Υπουργικής Απόφασης της 15ης Απριλίου 2016 (ΦΕΚ 1075, “Διεξαγωγή διοργάνωσης Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου περιόδου 2015-6”), σας καλώ να εξαντλήσετε όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, ώστε να προχωρήσετε στη διοργάνωση του τελικού παρουσία μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων, σε εφαρμογή του άρθρου 3 της εν λόγω απόφασης».

Best of internet