«Ο βασιλιάς της ανόδου που λέει όχι στην Α΄ Πορτογαλίας»

«Ο βασιλιάς της ανόδου που λέει όχι στην Α΄ Πορτογαλίας»

bet365

H απίθανη ιστορία του Βίτορ Ολιβέιρα. Η Τσάβες είναι η 9η ομάδα που ανεβάζει στην A΄ Πορτογαλίας! Από το 2013 κάθε χρόνο οδηγεί στα μεγάλα σαλόνια διαφορετικό σύλλογο (4/4) και αρνείται να συνεχίσει!

Η ιστορία του Βίτορ Ολιβέιρα, ο οποίος οδήγησε την Τσάβες στα μεγάλα σαλόνια δεν θεωρείται συνηθισμένη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο 62χρονος τεχνικός για τέταρτη διαδοχική σεζόν οδηγεί διαφορετική ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ συνολικά στην καριέρα του το έχει καταφέρει 9 φορές!

Δικαιολογημένα αποκαλείται στην Πορτογαλία ως ο «βασιλιάς της ανόδου». Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο Ολιβέιρα δεν επιθυμεί να εργαστεί στην Primeira Liga έχοντας ως στόχο να αναλαμβάνει αποκλειστικά ομάδες της Β΄ κατηγορίας!

Η Τσάβες από τη νέα σεζόν θα πάρει μέρος στην μεγάλη κατηγορία δίχως όμως τον άνθρωπο που υπέγραψε τούτη την επιτυχία.

Ο Ολιβέιρα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η Primeira Liga. Αντίθετα ο νέος στόχος που έθεσε είναι ο προβιβασμός για πέμπτη σερί χρονιά με διαφορετική ομάδα!

«Η πιθανότητα να φτάσω τις 10 ανόδους είναι πολύ ενδιαφέρουσα», τονίζει ο «βασιλιάς της ανόδου» προσθέτοντας πως: «το ποδόσφαιρο είναι για όσους κερδίζουν», ενώ θεωρεί πως: «με το να συνεχίσω να εργάζομαι στη Β΄ κατηγορία οι πιθανότητες να κατακτήσω νίκες είναι ασφαλώς περισσότερες σε σχέση με την μεγάλη κατηγορία. Θα είναι πιθανότατα ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την απόφαση μου».

Ο Ολιβέιρα αν και συνηθίζει να αποχωρεί όποτε φέρνει σε πέρα τις αποστολές του είχε επιλέξει μόλις δύο φορές να συνεχίσει και στην Primeira Liga.

Το έπραξε με την Πάκος Φερέιρα (1991/92) και την Μπελενένσες (1999/2000).

Ο 62χρονος προπονητής ομολογεί πως «είναι πάντα ιδιαίτερο το να κερδίζεις, προσφέροντας σου μια αίσθηση ικανοποίησης», ενώ αναφέρει πως: «δεν υπάρχουν μυστικά για τις επιτυχίες».

Για τον Ολιβέιρα προέχει να διαχειρίζεσαι μία καλή ομάδα με σωστή υποδομή, ενωτικό κλίμα, σκληρή δουλειά και λίγη τύχη.

«Με αυτές τις συνθήκες αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να σου εγγυηθούν την επιτυχία αλλά οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες».

Ο Βίτορ Ολιβέιρα πριν από 25 χρόνια οδήγησε την Πάκος Φερέιρα στην μεγάλη κατηγορία. Έκτοτε έπραξε το ίδιο με άλλες οχτώ ομάδες γράφοντας ιστορία με τις επιδόσεις του. Την τελευταία τετραετία το κατάφερε διαδοχικά με τις Αρούκα, Μορεϊρένσε, Ουνιάο Μαδέιρα και Τσάβες.

Αναλυτικά οι 9 ομάδες που προβιβάσθηκαν στην Primeira Liga υπό την καθοδήγηση του Βίτορ Ολιβέιρα:

Πάκος Φερέιρα (1990/91)

Ακαντέμικα (1996/97)

Ουνιάο Λεϊρία (1997/98)

Μπελενένσες (1998/99)

Λεϊσόες (2006/07)

Αρούκα (2012/13)

Μορεϊρένσε (2013/14)

Ουνιάο Μαδέιρα (2014/15)

Τσάβες (2015/16)

Δείτε ένα αφιέρωμα στον μετρ της ανόδου.

 

Τελευταία Νέα