Στη Σπάρτη τα ταλέντα της διαιτησίας

Gazzetta team
Στη Σπάρτη τα ταλέντα της διαιτησίας

bet365

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος παρακολούθησης ταλέντων διαιτητών-βοηθών 3ης κατηγορίας της 7ης περιφέρειας που έλαβε χώρα στη Σπάρτη με τη συνεργασία της ΕΠΣ Λακωνίας, ολοκληρώθηκε.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος παρακολούθησης ταλέντων διαιτητών-βοηθών της 3ης κατηγορίας της 7ης περιφέρειας (Κορινθίας, Αχαίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ζακύνθου, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας) με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Κέντρο Ανέλιξης Ταλέντων φιλοξενήθηκε αυτή τη φορά στη Σπάρτη από τις 6 ως τις 8 Μαΐου και βάση του ενιαίου προγράμματος που διέπει τη λειτουργία του, οι διαιτητές διεύθυναν αγώνες, οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν και αναλύθηκαν από τον επικεφαλής εκπαιδευτή και το επιτελείο των μεντόρων προπονητών τους. Οι νέοι διαιτητές παρακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, διαγωνίστηκαν σε video quiz, πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις, βάση των οποίων τους δόθηκαν αποτελέσματα και οδηγίες ατομικά. Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα UEFA CORE, του οποίου ο ίδιος είναι ένας εκ των δυο κυρίων εκπαιδευτών ο κ. Βασάρας (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας) επιμελήθηκε τη δημιουργία προς συμπλήρωση φόρμας αυτοεκτίμησης, η οποία στην Ελλάδα ακολουθεί τον διαιτητή -ταλέντο για 12 μήνες και όχι μόνο στην διάρκεια του κέντρου ανέλιξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα Κέντρα Ανέλιξης συμμετέχει πάντα διαιτητής 1ης κατηγορίας που πραγματοποιεί παρουσίαση σχετικά με την προετοιμασία ενός αγώνα και ο απαντά σε ερωτήσεις, Καλεσμένος αυτή την φορά ο Σπυρίδων Σελήμος.

Στόχος του Προγράμματος, που βρίσκεται στο πρώτο χρόνο εφαρμογής του είναι η εξεύρεση νέων διαιτητών, με προοπτική αξιολόγησης στην ανώτερη εθνική κατηγορία, μετά από ένα χρονικό διάστημα, υπό την επίβλεψη της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Επιπρόσθετα, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση των μεντόρων - προπονητών, η μεθοδολογία συγκέντρωσης στοιχείων και ο σύγχρονος τρόπος καθοδήγησης και ανέλιξης νέων διαιτητών σε εθνικό, αλλά και αντίστοιχα ο επιθυμητός τρόπος ανέλιξης σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στις ΕΠΣ που ανήκουν».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς και το ΔΣ φιλοξένησαν τους συμμετέχοντες σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Σπάρτη και παραχώρησαν το ποδοσφαιρικό κέντρο της ΕΠΣ για τις ανάγκες της διδασκαλίας. Σε μια σεμνή, αλλά ολόθερμη τελετή λήξης με δείπνο στο ξενοδοχείο, ο κ. Καρράς δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας έθεσε την Ένωση στην διάθεση της ΕΠΟ για πιθανή συνεργασία σε μελλοντικές εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τους συντελεστές του προγράμματος και την ΚΕΔ-ΕΠΟ, για το ότι δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής ενός αριθμού νέων διαιτητών των τοπικών κατηγοριών της ΕΠΣ να παρακολουθήσουν το σύνολο του προγράμματος του Κέντρου Ανέλιξης».

 

Τελευταία Νέα