Η αληθινή γιορτή...

Η αληθινή γιορτή...

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Η αληθινή γιορτή...

bet365

Ο Νίκος Τζαντζαράς θυμάται τον παππού του που ήταν βγαλμένος από έναν κόσμο με “λόγο”, με μπέσα, με τσίπα, που έχει εξαφανιστεί. Και γιορτάζει σήμερα τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ...

O παππούς μου λεγόταν Κωνσταντίνος Γκιλής. Ο μόνος παππούς που γνώρισα, πατέρας της μάνας μου και τριών αγοριών, Κωνσταντινουπολίτης πρόσφυγας. Δεν ήταν ψηλός, αλλά είχε κάτι πλάτες που έκρυβαν τον υπόλοιπο κόσμο και ήταν έξω καρδιά, μπαξές που λένε. Από κείνους που έμπαιναν στο αστικό και φώναζαν “καλησπέρα πατριώτες”! Εκείνος έδωσε εντολή στο μαιευτήριο να “φασκιωθώ” σε ασπρόμαυρα πανιά, για να κολλήσω από μωρό τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Κι εκείνου οι κώδικες με στοιχειώνουν πάντα, γιατί σπανίως πέτυχα να τους τηρήσω στη ζωή.

Όταν κανείς τον καλούσε να προβεί σε μια πράξη, που ερχόταν κόντρα σε μια δέσμευση, σε μια υπόσχεση που είχε δώσει, μια φλέβα φούσκωνε και χτυπούσε στον λαιμό του γρήγορα, τα χείλια του άσπριζαν απ' το δάγκωμα, τα μάτια του γούρλωναν και “φούντωναν” σαν δυο μικρές γαλάζιες φωτιές και με τρεμάμενη φωνή απ' την οργή, έλεγε: “Ρε... έδωσα το λόγο μου! Καταλαβαίνεις;;;” Και σε κάρφωνε εκεί με ιερή αγανάκτηση και λίγη... σιχασιά ανάμεικτη με απορία, που δεν καταλαβαίνεις από “λόγο” και χρειάζεται να σου εξηγήσει.

Από έναν κόσμο με “λόγο”, με μπέσα, με τσίπα, που έχει εξαφανιστεί. Που έδινε το χέρι και η επικύρωση της όποιας συμφωνίας ήταν πιο επίσημη κι από πατριαρχικό βουλοκέρι. Που τα “λέμε και ξελέμε” και τα “είπα – ξείπα” ήταν για παιδαρέλια και κοριτσόπουλα κι όχι για τους άντρες. Που μπορούσες να βασιστείς σε πέντε – δέκα βασικά πράγματα, ειδάλλως ήσουν κατάπτυστος και δαχτυλοδεικτούμενος κι όχι το... ανάποδο. Αυτό για μένα ανέκαθεν φάνταζε πολύ... ΠΑΟΚ: Να τα χέσω τα τσίγκινα τα μαστραπαδάκια σας, άμα έχω κούτελο. Χάρισμά σας. Και ντροπή όλων εκείνων που συνεχίζουν να παίζουν τις μαριονέτες στο θέατρο του συστήματος κι όχι εκείνου που τηρεί τις δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις του.

Γιατί ο ΠΑΟΚ του Ιβάν και ο Ιβάν του ΠΑΟΚ έχουν “λόγο”. Όπως είπε ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά του κι ενώ όλοι έψαχναν επιχειρήματα για να στηρίξουν την εικασία πως σκοπεύει να τα αποφύγει, εκείνος πήγε και... τα ξόφλησε. Όπως είπε ότι έψαχνε να φέρει Μπερμπάτοφ και Ροναλντίνιο και τον χλεύαζαν κι εκείνος το επόμενο καλοκαίρι πήγε κι έφερε τον Βούλγαρο... Έτσι και με τον ημιτελικό του κυπέλλου. Τό 'πε και τό 'κανε. Πάλι. Κι αντί να καταλάβουν μερικά βοοειδή πως εδώ έχουν να κάνουν με κανονικό άντρα, συνεχίζουν και... αυτο – αιφνιδιάζονται, ξεστομίζοντας ύβρεις, αντί επιχειρημάτων.

Ας τραβήξουν τώρα για έναν “βουβό” τελικό – έκτρωμα και όνειδος για ένα ποδόσφαιρο που οι άνθρωποί του βολεύονται με την βρόμα πάνω τους κι εκπλήσσονται με τις καθαρές κουβέντες και τα καθαρά βλέμματα. Σαν τα ΠΑΟΚτσήδικα.

Αυτή η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ήταν ο αληθινός εορτασμός των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ. Αντρικά, καθαρά και ξάστερα. Και να τη βράσω εγώ τη γιορτή στο Μέγαρο. Αυτό ήταν πάρτι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.