Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα 0-8

Gazzetta team
Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα 0-8

bet365

Ο πλανήτης υποκλίθηκε στη Μπαρτσελόνα, η οποία σε μια μοναδική παράσταση σκόρπισε τη Λα Κορούνια (8-0) στο Ριαθόρ κι έστειλε εκκωφαντικό μήνυμα στους ανταγωνιστές της!

Με τρεις διαδοχικές ήττες, την Ατλέτικο συγκάτοικο στην κορυφή και τη Ρεάλ στον πόντο η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε στο Ριαθόρ με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε άφησαν στην άκρη πίεση και νεύρα, ξεδίπλωσαν το μοναδικό ταλέντο τους και σε μια μαγική παράσταση σκόρπισαν τη Λα Κορούνια με 8-0 και... σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Εγραψε ιστορία ο Σουάρες με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ η Μπάρτσα είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει 8+ γκολ σε εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα (τέσσερις φορές).

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Ριαθόρ η Μπαρτσελόνα, αφού δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια. Μόλις στο 7΄ ο Ινιέστα πέρασε υπέροχη κάθετη στον Σουάρες, ο τελευταίος έπιασε με τη μια το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι Καταλανοί είχαν πιάσει ρυθμό και στο 11' βρέθηκαν κοντά στο γκολ. Νεϊμάρ, Σουάρες και Μέσι έκρυψαν τη μπάλα, όμως το σουτ του τελευταίου βρήκε πάνω στον Μανού! Στην εξέλιξή της φάσης όμως ήρθε το πολυπόθητο τέρμα! Από κόρνερ, ο Σουάρες ξεμαρκαρίστηκε με...λίγο σπρώξιμο από τον Σίντνεϊ και με ωραίο τρόπο πέτυχε το 1-0! Ο Ουρουγουανός έδιωξε το άγχος και παράλληλα έσπασε την... κατάρα, αφού είχε 287 λεπτά να βρει δίχτυα. Στο 16' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς, αλλά ο Μέσι δεν πάσαρε ποτέ στον Ουρουγουανό και κόπηκε!

Η απουσία του Πικέ δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού σε ένα δίλεπτο η άμυνά της Μπαρτσελόνα αισθάνθηκε έντονα την πίεση της αντιπάλου. Στο 18' η κάθετη του Οριόλ τρύπησε το κέντρο άμυνας, αλλά ο Μπόρχες δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπράβο. Στην επόμενη φάση, πάλι ο Μπόρχες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά Μπράβο και Μπάρτρα με ιδανικές τοποθετήσεις έσωσαν, ενώ το κοντινό πλασέ του Οριόλ κατέληξε άουτ.

Η Λα Κορούνια έχασε την ευκαιρία να μπει δυνατά στο κόλπο και το...πλήρωσε! Στο 24' ο Μέσι έβγαλε... τρελή κάθετη στον Σουάρες κι αυτός με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0 φτάνοντας έτσι τα 28 τέρματα στο πρωτάθλημα και.... 48 στη σεζόν! Ο Μέσι θα μπορούσε να βρει δίχτυα, αλλά ο Ναβάρο με εξαιρετική τοποθέτηση τον σταμάτησε!

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Καταλανούς και στο 47’ ήρθε το τρίτο τέρμα! Ο Σουάρες με εξαιρετική ασίστ έσπασε στον Ράκιτιτς που σφράγισε τη νίκη! Το πάρτι μόλις είχε αρχίσει για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε! Στο 53’ ο Μέσι με πανέξυπνη κάθετη βρήκε τον Ουρουγουανό που πέτυχε χατ τρικ! Η Λα Κορούνια δεν μπορούσε να αντιδράσει, παρακολουθούσε μόνο τους φιλοξενούμενους να δίνουν μοναδική παράσταση! Ετσι, στο 64’ ο Σουάρες έφτασε στο καρέ πετυχαίνοντας το 5-0! Όχι, δεν σταμάτησε εκεί η Μπαρτσελόνα, αφού στο 73’ ο απίθανος Ουρουγουανός με μια απίθανη ενέργεια έσπασε στον Μέσι που πέτυχε το 6-0!

Σειρά πήρε ο Μπάρτρα και με εξαιρετική κούρσα, ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 7-0 και ισοφάρισε την επτάρα του 1956 στο Ριαθόρ! Στο 81΄ ο Νεϊμάρ από ασίστ του Σουάρες διαμόρφωσε το 8-0! Ο πλανήτης υποκλίθηκε στους Καταλανούς, αλλά οι προβολείς στράφηκαν στον απίθανο Ουρουγουανό, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα που έχει συμμετοχή σε επτά γκολ (4 γκολ, 3 ασίστ) σε ματς της La Liga!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα