Κουσκουνάς και... ελπίζουν τα Τρίκαλα!

Κουσκουνάς και... ελπίζουν τα Τρίκαλα!

bet365

Ο Κουσκουνάς λύτρωσε τον ΑΟΤ και τα Τρίκαλα μπορούν να ελπίζουν στο... θαύμα. Τρίποντο παραμονής από την Ζάκυνθο, νίκη-άθλος για την Παναχαϊκή των 11 παικτών!

Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός 2-0

Ακόμα ένα βήμα παραμονής, έκανε η ομάδα της Ζακύνθου, που επικράτησε με 2-0 του Πανελευσινιακού και πήρε τρίποντο-ανάσα, στην μάχη της σωτηρίας. Οι «νησιώτες» ήταν κυρίαρχοι του αγώνα από το πρώτο λεπτό και έδειξαν τις... διαθέσεις τους, πιέζοντας από νωρίς για ένα γκολ.

Μόλις στο 4ο λεπτό, άλλωστε, είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Κρολ, ενώ στο 39' ήρθε τελικά το τέρμα που άξιζαν, σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων. Με ωραία σέντρα ο Ορφανίδης βρήκε τον Αποστόλου και αυτός έκανε την προβολή, για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και την Ζάκυνθο σε θέση... οδηγού.

Και στο δεύτερο μέρος, πάντως, δεν άλλαξε η εικόνα. Παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, αυτοί πίεζαν και έψαχναν την ευκαιρία να σκοράρουν και πάλι, με την ελευσίνα μην βγάζει αντίδραση. Έτσι... μοιρολατρικά ήρθε και το 2-0, με ωραίο πλασέ του Ζαϊρί στο 69' που κλείδωσε το τρίποντο για την Ζάκυνθο, ξεφεύγοντας, έτσι, στο +6 από τους αντιπάλους τους και την ζώνη του υποβιβασμού.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Νόλης): Παπαδόπουλος, Ορφανίδης, Πεχλιβανόπουλος, Βοσνακίδης, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Αποστόλου (90'+3' Ζέλιος), Κουρέλλας (68' Κάρδαρης), Ζαϊρί (87' Μεντούρ), Κρολ.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: (Θανάσης Δημόπουλος - Νικ Κατσικάς): Μανιάτης, Παληγεώργος, Κακαράς, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Λίτσος, Κυζιρίδης, Σταματάκης (46' Κωνσταντινίδης), Βάιτζερ (32' λ. τρ. ), Πλαβούκος (60' Τσολακίδης), Γιαννιτσάνης.

Τρίκαλα - Αχαρναϊκός 1-0
Λύτρωση και... ελπίδες για τα Τρίκαλα, με τον μόνιμο σκόρερ του ΑΟΤ να βρίσκει δίχτυα στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να οδηγεί την ομάδα του στην νίκη με 1-0. Νίκη που αφήνει ελπίδες για την 3η θέση - αν τιμωρηθεί ο Απόλλων για το ματς στην Ελευσίνα, θα είναι από το -3 στο +3 - και σε περίπτωση που κάποια ομάδα εκ των ΑΕΛ, Κέρκυρα δεν πάρει άδεια, θα πάρει ο ΑΟΤ το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία!

Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να θέλουν να πιέσουν, χωρίς, όμως, να βρίσκουν διαδρόμους, αφού ο Αχαρναϊκός είχε κλειστεί καλά και δεν δεχόταν επιθέσεις. Όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωνόταν χωρίς σκορ, με τους γηπεδούχους να βγάζουν εκνευρισμό, τόσο για το γκολ που δεν ερχόταν, όσο και για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Παρόλα αυτά, η λύση ήρθε στο 84ο λεπτό, από τον συνήθη ύποπτο και πρώτο σκόρερ, Κουσκουνά, που βρήκε και πάλι δίχτυα. Μετά από πολλές κόντρες και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους, σε μία φάση διαρκείας, ο επιθετικός του ΑΟΤ έκανε την προβολή και λύτρωσε την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου (58' Φίγκος), Σαρακατσάνος, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο, Στεφάνοβιτς, Βρούτσινα (46' Δουκάκης – 69’ Γκμπαλέ), Κουσκουνάς.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μουστάκης, Μαρής (86’ Μπέλιτς), Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Παπατόλιος (54' Ομπράντοβιτς), Χριστοφιλέας, Πολίμος, Αναστασίου, Ματούκας, Ταμπάκης (67' Ταμπάκης).

Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή 0-1
Επικός άθλος για την Παναχαίκή, που κατάφερε να περάσει από το Αίγιο και να επικρατήσει του Παναιγιάλειου με 1-0, παρόλο που δεν είχε παίκτες για να κάνει αλλαγές και με το ζόρι έβγαλε 11αδα!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ, όμως οι Πατρινοί βρήκαν την ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθουν, αλλά και να χτυπήσουν στην κόντρα. Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, λοιπόν, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την «Μαύρη Θύελλα» και να ανοίξουν το σκορ με δράστη τον Ρουμπάτο να εκμεταλλεύεται την πτώση του Σπίνουλα και να νικάει τον Αθανασόπουλο για το 1-0.

Ο Παναιγιάλειος υπέστη μία ψυχρολουσία που δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει και όταν έγινε ήταν αργά. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν και πήγαν να χτυπήσουν στην κούραση που έβγαλε η Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί, δεν είχαν αναπληρωματικούς, με τον 2ο τερματοφύλακα Βορύλα να παίρνει την θέση του Γιώργου Λαμπρόπουλου στο 82' και τον τραυματία Πέδρο να αντικαθιστά τον Ρουμπάτο στο 89'.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες της «Μαύρης θύελλας» δεν κατάφεραν να απαντήσουν και ολοκλήρωσαν μία... αυτοκτονία, που όμως δε τους στοιχίζει, αφού έχουν απομακρυνθεί πλέον από την ζώνη υποβιβασμού.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Κολόκας, Σπίνουλας, Παπαχρήστος, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος, Ζουνίνιο (71' Ζαχαρόπουλος), Μπουρλάκης (61' Γκούφα), Σκαρτσίλας (82' Μαυρόπουλος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Λαμπρόπουλος (82' Βορύλλας), Πινδώνης, Σαμπατάκος, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Μητρόπουλος, Ρουμπάτος (89' Πέδρο).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα