Ζημίες και κέρδη

Ζημίες και κέρδη

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Ζημίες και κέρδη

bet365

Το «ταμείο» της αποφυγής του Grexit από το Νίκο Τζαντζαρά και η ύστατη κόκκινη γραμμή του ΠΑΟΚ και του Ιβάν.

Όταν δύο εμπόλεμα μέρη, εξαναγκάζονται σε μια άβολη (ή και... βολική, εξαρτάται από που την μετρά κανείς) ειρήνευση, τότε δεν υφίσταται απολύτως κερδισμένος και απολύτως χαμένος. Από την διαφαινόμενη εξέλιξη, δεν υπάρχει συντριβή και θρίαμβος κανενός, δεν θα έπρεπε να εντοπίζεται καταστροφή ή ευφορία πουθενά. Αυτό συμβαίνει επειδή, μολονότι άπαντες το έπαιζαν μέχρι την ύστατη ώρα ψυχροί και αδιάφοροι μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Grexit και πανέτοιμοι να το χρεώσουν στον απέναντι, στην πραγματικότητα ήταν παντελώς απρόθυμοι και να το χρεωθούν στην επικοινωνία, αλλά και να το υποστούν στην πράξη. Ούτε ο Κοντονής (ή ακόμα ακόμα και ο Τσίπρας) αισθανόταν τόσο ισχυρός, ούτε πολύ περισσότερο ο Γκιρτζίκης, αλλά όπως αποδείχθηκε, ούτε και οι FIFA – UEFA ήταν έτοιμες να μpουν στον κίνδυνο να ξαναδεχτούν μια Ελλάδα μετά από λίγο καιρό και αφού “πέρασε” της κυβέρνησης... Να δούμε ψυχρά το ταμείο;

Η επανέναρξη του Κυπέλλου, είναι νίκη της ΕΠΟ.

Η αποχώρηση των “7 εμπλεκομένων” στην εγκληματική, είναι νίκη του Κοντονή: Η τιμωρία έστω και ενός από ποδοσφαιρικό όργανο, θα αποτελέσει θρίαμβο...

Η παραμονή Γκιρτζίκη στον προεδρικό θώκο, έστω και προσωρινά, είναι νίκη της ΕΠΟ.

Η ενδεχόμενη παρουσία ξένου διαιτητή στον τελικό, είναι νίκη του Κοντονή.

Η παραδοχή επιτέλους από την FIFA ότι υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία, είναι νίκη και μάλιστα σημαντική του Κοντονή.

Αυτά όλα, μπορούν να... σερβιριστούν “ζεστά” ή “κρύα” και να “περάσουν” επικοινωνιακά, σχετικώς ανώδυνα από όλους. Και άλλωστε οι πολιτικοί, κάνουν ταμεία πάντα με μια αριθμιτική που δεν διδάσκεται στα σχολεία. Ουσιαστική αλλαγή θα έχει συντελεστεί, εάν το κλίμα γύρω από την ΕΠΟ, δημιούργησε “παράσταση ήττας” για το σύστημα, αλλά αυτό θα μετρηθεί οριστικά, μόνο τον Οκτώβρη.

Ο ΠΑΟΚ όμως, πέρα από τα κέρδη και τις ζημιές του υπουργού και των υπολοίπων, έχει και μια ακόμα “κόκκινη γραμμή”, που οφείλει να διαχειριστεί με σοφία: Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε πως η ομάδα αποχωρεί από το κύπελλο. Αν εμμείνει στην απόφασή του, παίρνει αντρικά και παλικαρίσια την στάση που η πλειονότητα του κόσμου της ομάδας θα επικροτούσε. Ταυτοχρόνως όμως καθιστά τον ΠΑΟΚ, τον μόνο εμπλεκόμενο που πληρώνει το μάρμαρο. Αν αποφασίσει την εκπροσώπηση του δικέφαλου από την Κ20, διακωμωδεί την κατάσταση, αλλά ρισκάρει μια ήττα – συντριβή που θα γραφτεί στην ιστορία του συλλόγου, στα 90χρονά του. Αν παραταχθεί κανονικά ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, τότε χρεώνεται... κωλοτούμπα.

Εδώ δημιουργείται μια lose – lose κατάσταση για τον ιδοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ζυγίζοντας με τον δικό του γνώμονα κέρδη και ζημίες, έχει χρέος να ανταποκριθεί των ηγετικών του καθηκόντων. Και νομίζω, πως θα το πράξει. Αυτό αναμένουν άλλωστε όλοι όσοι προσβλέπουν στο ηθικό του πλεονέκτημα και τον ρόλο που πρόθυμα ανέλαβε να διαδραματίσει: Δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν, ούτε ως πρόσωπο, ούτε ως ΠΑΕ και μέχρι να ξεκουμπιστούν από παντού οι “βρομιάρηδες”, πολλοί περιμένουν από εκείνον (και μόνο...), μάχη ως το τέλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.