Το 36χρονο «κάστρο» της Λαμίας δοκιμάζεται (ξανά)!

Νίκος Μαρούδας
Το 36χρονο «κάστρο» της Λαμίας δοκιμάζεται (ξανά)!

bet365

Ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν ΑΕΛ και Απόλλων, θέλει να κάνει η Κέρκυρα την Δευτέρα στη Λαμία... Τι; Να γίνει η πρώτη ομάδα (σε επίπεδο Β' Εθνικής) μετά το 1980 που θα φύγει με τρίποντο από εκεί!

Στην πιο δύσκολη έδρα της Football League δοκιμάζεται η Κέρκυρα την Δευτέρα. Αυτό το «πιο δύσκολη έδρα», δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί! Η Λαμία, έχει να ηττηθεί στην έδρα της σε επίπεδο Β' Εθνικής από το μακρινό 1980!

Τότε, σε μια χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε και μέχρι το 2014... χάθηκε από την δεύτερη κατηγορία, μόλις τέσσερις ομάδες είχαν καταφέρει να περάσουν από την έδρα της. Ατρόμητος (0-1), Παναρκαδιακός (0-2), Φωστήρας (1-2) και Πετράλωνα (1-2), είναι οι τελευταίες ομάδες που έχουν κερδίσει την Λαμία στο γήπεδό της σε επίπεδο Β' Εθνικής. Από τότε, πέρασαν 34 ολόκληρα χρόνια, για να επιστρέψει η ομάδα της Φθιώτιδας στη Β' Εθνική (Football League πλέον).

Παρ' όλο όμως που μετρά δύο χρόνια από τότε που επέστρεψε στην κατηγορία, τελευταία της εντός έδρας ήττα σε αυτή παραμένει στο μακρινό 1980! Με λίγα λόγια, 36 χρόνια πριν! Μοναδική εξαίρεση, η ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας πέρσι τον Μάρτη με 0-3, η οποία όμως ήρθε στα χαρτιά λόγω της υπόθεσης Μουμίν. Εντός αγωνιστικού χώρου η Λαμία εδώ και 36 χρόνια δεν γνωρίζει τι σημαίνει εντός έδρας ήττα. Τουλάχιστον σε επίπεδο Β' Εθνικής.

Γενικά, την τελευταία εντός έδρας ήττα της Λαμίας, που δεν ήρθε στα δικαστήρια αλλά στο γήπεδο, την βρίσκουμε τον Ιανουάριο του 2014 όταν ηττήθηκε 2-4 από τα Τρίκαλα. Για την Γ' Εθνική τότε, ήταν η μοναδική της ήττα στο πρωτάθλημα, ένα χρόνο μετά από την τότε τελευταία της ήττα τον Μάρτη του 2013 από τον Πυργετό (1-2) επίσης για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Με λίγα λόγια, η Λαμία διαθέτει την πιο δυνατή έδρα στο πρωτάθλημα της Football League. Μοναδική αήττητη και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει αυτό το ρεκόρ που κρατά από το 1980, ασχέτως αν έχει παίξει από τότε μόνο δύο χρονιές στη Β' Εθνική ή αλλιώς, Football League. Δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα!

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και η... δεδομένα μία ήττα. Είτε αυτή γίνεται στο γήπεδο (όπως έγινε τις τελευταίες της χρονιές στη Γ'), είτε στα δικαστήρια (όπως πέρσι με την Αναγέννηση), η Λαμία χάνει ένα ματς τη χρονιά. Μάλιστα, όταν μπει το νέο έτος, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο. Για την ώρα αυτή η ήττα δεν έχει έρθει και στην Κέρκυρα το γνωρίζουν, όπως επίσης γνωρίζουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Άλλωστε η ΑΕΛ δεν πέρασε, ο Απόλλων πήρε ισοπαλία, άρα και για τους «Φαίακες» τα πράγματα φαίνονται... σκούρα!

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα