Και ο Ινφαντίνο μπλεγμένος στα Panama Papers

Gazzetta team
Και ο Ινφαντίνο μπλεγμένος στα Panama Papers

bet365

Ο νέος πρόεδρος της FIFA είχε υπογράψει συμβόλαιο με δύο επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορήθηκαν για δωροδοκία και η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους.

Οπως προκύπτει από τα έγγραφα, οι Ούγκο και Μαριάνο Χίνκις αγόρασαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του UEFA Champions League και τα πούλησαν αμέσως σε τριπλάσια τιμή. Το 2006 το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Ινφαντίνο, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής νομικών υπηρεσιών. Το συμβόλαιο αυτό είναι ένα από τα 11 εκατ. έγγραφα που διέρρευσαν από την εταιρία του Παναμά, Mossack Fonseca.

Οι Χιούγκο και Μαριάνο Τζίνκινς βρίσκονται αντιμέτωποι με την έκδοση από την Αργεντινή στης ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2015 οι εισαγγελείς απεφάνθησαν ότι είναι ιδιοκτήτες της Cross Trading, της εταιρείας που πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες σε αξιωματούχους της Νότιας Αμερικής προκειμένου να εξασφαλίζει τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούσε με αξιοσημείωτο κέρδος. Η εμπλοκή με τον Ινφαντίνο αφορά τα συμβόλαια για το Champions League στην αγορά του Εκουαδόρ από το 2006-07 μέχρι το 2008-09. Στη συνέχεια, η Cross Trading τα πούλησε στην Teleamazonas. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για δωροδοκία στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Eκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τόνισε στο BBC ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα πωλήθηκαν σε εκείνον που έκανε την υψηλότερη πρόταση, σε μια διαφανή διαδικασία. «Το συμβόλαιο υπογράφτηκε από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ήταν ένας από τους πολλούς διευθυντές της UEFA που υπέγραψαν συμβόλαιο εκείνη την στιγμή. Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, το συμβόλαιο επίσης υπεγράφη και από άλλον διευθυντή. Είναι η στάνταρ διαδικασία», τόνισε η UEFA, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στις επαφές με την Cross Trading.

Άλλη πηγή από την FIFA υποστήριξε στο βρετανικό δίκτυο ότι η συμφωνία πρέπει να επανεξεταστεί από την επιτροπή ήθους.

Οι αποκαλύψεις πλήττουν εκ νέου την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αφού εκτός από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στο σκάνδαλο του Παναμά εμπλέκεται ο δικηγόρος της επιτροπής ήθους Χουάν Πέδρο Νταμιάνι, ο οποίος είχε σχετικά και με την Cross Trading. Ο Ουρουγουανός φέρεται να παρείχε νομικές υπηρεσίες μέσω της εταιρείας του σε επτά offshore του Φιγκερέδο, πρώην αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία, που συνελήφθη τον περασμένο Μάιο στην επιχείρηση των Αμερικανών κατά της διαφθοράς.

 

Τελευταία Νέα