Ο Έλληνας «κανονιέρης» της Μαλίν (video)!

Ο Έλληνας «κανονιέρης» της Μαλίν (video)!

bet365

Ο Γιάννης Παυλίδης σκοράρει με κάθε τρόπο με την U-21 της Μαλίν, όμως στην Ελλάδα τον αγνοούν! Ο 19χρονος επιθετικός μιλάει στο gazzetta.gr για τα όνειρα του, την πρόταση από την Σαρλερουά, αλλά και την ζωή στις Βρυξέλλες!

Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο παραπέμπουν Ιμπραίμοβιτς και Ιντσάγκι. Διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο στο σκοράρισμα και ετοιμάζεται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Γιάννης Παυλίδης εγκατέλειψε πριν από περίπου 2,5 χρόνια την Θεσσαλονίκη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα, αρχικά με τη φανέλα της Ουνιόν Σεν Ζιλουά και εν συνεχεία με την Μαλίν.

Στα 19 του, ο Έλληνας φορ ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα της καριέρας του περιμένοντας παράλληλα την κλήση της Εθνικής ομάδας.

Ο Γιάννης Παυλίδης εξηγεί στο gazzetta.gr πως βρέθηκε στο Βέλγιο, οριοθετώντας τους στόχους του.

«Αγωνιζόμουν στην ομάδα Κ-17 του Άρη. Με την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα αποφασίσαμε να μετακινηθούμε στο Βέλγιο.

Στην πρώτη μου χρονιά αγωνίστηκα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Αρχικά με την Κ-19 και στη συνέχεια με την Κ-21 μολονότι ήμουν μόλις 16 ετών. Εκεί σκόραρα 50 γκολ σε 28 ματς.

Με είδαν από την Μαλίν και έτσι κινήθηκαν για την απόκτηση μου. Από τα 17 μου παίζω στην Κ-21 του συλλόγου.

Το καλοκαίρι κλείνω τρία χρόνια στο Βέλγιο. Στην περυσινή σεζόν αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ με 17 γκολ σε 25 ματς.

Φέτος έχω σημειώσει 11 τέρματα σε 17 παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κ-21 ομάδα της Μαλίν χρησιμοποιεί ακόμη και 10 παίκτες από την πρώτη ομάδα με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος».

Η Σαρλερουά των Νίνη και Μαρίνου είναι μία από τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για τον Γιάννη Παυλίδη.

«Έχω δεχθεί πρόταση από την Σαρλερουά, ενώ έχω και δύο κρούσεις από την Ελλάδα τις οποίες και εξετάσω. Σκοπός μου είναι να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο. Κλείνω ήδη δύο σεζόν στην Μαλίν και κοιτάζω το καλύτερο δυνατό για την καριέρα μου.

Στην Ελλάδα θα ερχόμουν μόνο για να αγωνιστώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Μιλάω με τον Στέργο Μαρίνο στη Σαρλερουά. Ξέρω πως δουλεύει καλά ο σύλλογος, παρακολουθούν τα ματς των Νέων, ενώ συμπαθούν τους Έλληνες παίκτες κάτι που αποτελεί συν».

Ο 19χρονος επιθετικός δεν κρύβει την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

«Με πίστη, δουλειά και υπομονή πιστεύω πως θα επιτύχω τους στόχους μου. Περίμενα να κληθώ στην U-19 της Εθνικής όμως αυτό δεν συνέβη. Ελπίζω να είμαι μελλοντικά έστω στην προοεπιλογή. Έχω και την βελγική υπηκοότητα λόγω της μητέρας μου, αλλά το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Ίνδαλμα για τον ποδοσφαιριστή της Μαλίν παραδόξως δεν αποτελεί ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Επειδή έχω σκοράρει ορισμένα γκολ με θεαματικό τρόπο με παρομοίαζαν χαριτολογώντας για να μην παρεξηγηθώ με τον Ιμπραίμοβιτς. Επίσης με τα τελειώματα των φάσεων μου έχουν πει πως θυμίζω τον Ιντσάγκι. Για μένα ο απόλυτος ποδοσφαιριστής είναι ο Ρονάλντο το 'φαινόμενο'. Είναι το είδωλο μου».

Ο Παυλίδης ως κάτοικος Βρυξελλών βίωνει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην βελγική πρωτεύουσα μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα.

«Μένω μόνιμα στις Βρυξέλλες. Τα πράγματα σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας είναι καλύτερα. Νομίζω όμως πως πλέον είναι αργά μετά από όσα συνέβησαν.

Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, όμως το κέντρο είναι άδειο. Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει και το κάνει μόνο για να ανάψει ένα κεράκι στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων».

Δείτε ένα video με τα κατορθώματα του επιθετικου της Μαλίν.

 

Τελευταία Νέα