Αταλάντα - Μίλαν 2-1

Αταλάντα - Μίλαν 2-1

bet365

Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν στο Μπέργκαμο αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Πινίγια την καταδίκασε σε ήττα (2-1 από Αταλάντα) και πλέον δεν είναι σίγουρη για Ευρώπη. Νέα γκέλα η Φιορεντίνα (1-1 με Σαμπντόρια).

Στο Atleti Azzurri d' Italia το ματς άρχισε ιδανικά για την Μίλαν αφού στο 5' ο Στεντάρντο έκανε χέρι, ο διαιτητής πήγε στη βούλα και από εκεί ο Λουίζ Αντριάνο έκανε το 0-1. Οι Ροσονέρι, που κινδύνεψαν άμεσα με ισοφάριση από την κεφαλιά του Γκόμες, είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 25λεπτο αλλά δεν έκαναν κάτι εντυπωσιακό γενικά και το πλήρωσαν προς το τέλος του πρώτου μέρους... Τουλάχιστον το πλήρωσαν με θεαματικό τρόπο αφού ο Πινίγια έβαλε ακόμη ένα γκολ με ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έβγαλε τον Λουίζ Αντριάνο για να βάλει τον Μπαλοτέλι αλλά προκοπή δεν είδε... Οι Μιλανέζοι είχαν προβλήματα στο παιχνίδι τους και στο 62' η άμυνα κοιμήθηκε και ο Γκόμες μόνος, μετά την πάσα του Ντε Ρουν, έκανε το 2-1! Ο Μιχαΐλοβιτς αντέδρασε με την είσοδο του Μενέζ αντί του Ντε Σίλιο, ο Σπορτιέλο έκανε μεγάλη επέμβαση στο 75' σε φάουλ του Μπαλοτέλι, στο επόμενο λεπτό ο Τσιγκαρίνι έδιωξε πάνω στη γραμμή και η Μίλαν δεν κατάφερε να αποφύγει την 8η φετινή ήττα, γεμίζοντας άγχος πλέον σε ό,τι αφορά την έξοδο στην Ευρώπη αφού η Σασουόλο είναι στο -1...

Παραιτήθηκε η Φιορεντίνα...
Οι τελευταίες αγωνιστικές έδειχναν ότι οι Βιόλα δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τη μάχη για την 3η θέση και η επιβεβαίωση ήρθε τώρα... Την ίδια ώρα που η Ρόμα διέλυε την Λάτσιο, η ομάδα του Πάουλο Σόουζα έμενε στο 1-1 με την Σαμπντόρια στο Artemio Franchi και στο -7 πλέον από τους Τζαλορόσι αφού συμπλήρωσε πέντε αγώνες χωρίς νίκη! Οι Τοσκανοί απείλησαν πρώτοι με το καλό σουτ του Μάρκος Αλόνσο στο 10', οι Γενοβέζοι απάντησαν με το ψαλίδι του Κουαλιαρέλα (απέκρουσε ο Ταταρουσάνου) στο 18' και στο 24' ο Ιλιτσιτς, μετά την πάσα του Μπόρχα Βαλέρο, εκτέλεσε εντός περιοχής για το 1-0. Στο 36' ο Σλοβένος πλησίασε σε δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 39' ο Αλβαρες με σουτ νίκησε τον Ταταρουσάνου και ισοφάρισε (1-1). Στην επανάληψη η Φιορεντίνα πίεσε για το δεύτερο γκολ, είχε ευκαιρίες, απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Κορέα στο 71' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το φάουλ του Ιλιτσιτς στο 75'... Τουλάχιστον δεν έγιναν χειρότερα τα πράγματα για τους Βιόλα στο 85', όταν ο Κουαλιαρέλα με τρομερό σουτ πήγε για το 1-2 αλλά ο Ταταρουσάνου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

4άρα με... τριπλό Σούσο!
Το Τζένοα-Φροζινόνε αναμενόταν αμφίρροπο αλλά ο (δανεικός από την Μίλαν) Σούσο είχε τρελά κέφια και το έδειξε με το χατ-τρικ, το οποίο οδήγησε στο 4-0 των Ροσομπλού! Ετσι, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πήγε στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού και ξεμπέρδεψε ενώ οι νεοφώτιστοι συνεχίζουν την μάχη με Παλέρμο και Κάρπι. Το ματς ήταν ένας μονόλογος της Τζένοα, που έχασε στο 20' τον Πάντεφ με τραυματισμό, για να γίνει το 1-0 στο 43' με ωραίο πλασέ του Σούσο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αλλά ο Ισπανός έκανε ό,τι ήθελε και στο 59' μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με το αριστερό νίκησε ξανά τον Λεάλι (2-0). Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί, ο Ριγκόνι στο 72' με ατομική προσπάθεια έγραψε το 3-0 και στο 76' ο Σούσο ολοκλήρωσε το show με μια εντυπωσιακή προσπάθεια για το τελικό 4-0!

Βύθισε την Παλέρμο η Κιέβο
Νίκη που της εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή και στη φετινή Serie A πέτυχε η Κιέβο σε βάρος της Παλέρμο (3-1), η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Βερονέζοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6' με τον Κατσιατόρε να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Γκόμπι (1-0) και οι Σικελοί απάντησαν στο 28' με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, ο οποίος έσπασε το οφσάιντ μετά την πάσα του Μπρούγκμαν και νίκησε τον Μπισάρι (1-1). Στο ξεκίνημα του δευτέρους μέρους ο Ριγκόνι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Κιέβο ύστερα από σέντρα του Κατσιατόρε (2-1) για να γράψει το τελικό 3-1 ο Βάλτερ Μπίρσα στο 74' με εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα