Επίθεση του «Ποταμιού» στην Κυβέρνηση για το Grexit

Gazzetta team
Επίθεση του «Ποταμιού» στην Κυβέρνηση για το Grexit

bet365

Mε ανακοίνωση του το Ποτάμι σχετικά με τη συνάντηση Κοντονή με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «το ποδόσφαιρο δεν διορθώνεται με επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες.»

Η ανακοίνωση:

Για ακόμη μία φορά, όλη η φίλαθλη Ελλάδα παρατηρεί την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκλωβίζεται και να αυτοπαγιδεύεται στο ζοφερό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς ως Ποτάμι τους λέμε ότι το ποδόσφαιρο δεν διορθώνεται με επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες. Απαιτείται σχέδιο, κυβερνητικός συντονισμός, εργώδης προσπάθεια και αθόρυβη δουλειά, εφαρμογή του νόμου, ισονομία και αίσθηση του μέτρου. Η προχειρότητα και η σπασμωδικότητα, αντί να λύνουν, επιτείνουν τα προβλήματα.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, κάθε πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμά της, και το αποτέλεσμα, ως προς τα φαινόμενα αυτά, είναι η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού.

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να οριοθετήσει την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αξίωση της νομιμότητας. Χάνει τη μπάλα προς πάσα κατεύθυνση. Αντί να στηριχθεί στις υπαρκτές υγιείς δυνάμεις του χώρου, οργανώνει ανεπιτυχώς συσκέψεις παραγόντων που, και αν είχαν γίνει, τίποτα ουσιώδες δεν θα εισέφεραν και το χειρότερο εμπλέκεται κάκιστα στις παραγοντικές αντιπαραθέσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η διακοπή του θεσμού του κυπέλλου. Η αίσθηση του μέτρου επέβαλε να ληφθούν πρώτα ηπιότερα μέτρα, ιδίως η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών εν’ όλω ή εν μέρει.

Δυστυχώς η βιασύνη και οι θερμόαιμες αντιδράσεις για επικοινωνιακούς λόγους γυρνούν ως μπούμερανγκ. Αναγκάζουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή να διαπραγματεύεται (ακόμη μία φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο) με την UEFA και την FIFA πιθανό Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα