Μεταξάς: «Ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής»

Μεταξάς: «Ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής»

Gazzetta team
Μεταξάς: «Ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής»

bet365

Ο συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Ηρακλής Μεταξάς, μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Εθνική ομάδα.

Ο βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε, Ηρακλής Μεταξάς, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑΣΠΟΡ, όπου μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις.

Αρχικά, για το επίπεδο της εθνικής τόνισε: «Έχουμε πολύ καλές μονάδες και εργαζόμαστε σκληρά να τις μετατρέψουμε σε σύνολο. Όσοι έρχονται στην Εθνική πρέπει να βοηθούν την ομάδα, τον εαυτό τους αλλά τον συμπαίκτη τους».

Όσο για το αν έχει ηγέτη αυτή η Εθνική; «Υπάρχουν παίκτες που έχουν ηγετικά στοιχεία, αλλά αυτό βγαίνει στους αγώνες. Μέσα από δυνατά ματς απέναντι σε καλούς παίκτες ανταγωνίζονται να τους κερδίζουν και έτσι διαμορφώνεται ο ηγετικός χαρακτήρας. Δουλεύουμε και σε αυτό το κομάτι με τον προπονητή, ευελπιστώντας να έχουμε αποτελέσματα».

Για το σύστημα που παίζει η ομάδα: «Δοκιμάσαμε το 3-5-2 στην Τουρκία με θετικά αποτελέσματα μόνο στην αμυντική συμπεριφορά, ενώ με το Μαυροβούνιο είδαμε θετικά πράγματα και στον επιθετικό τομέα. Είδα πως κάποιοι κατέγραψαν αλλαγή συστήματος στο δεύτερο μέρος και θέλω να πω πως είναι λάθος. Δεν άλλαξε το σύστημα. Απλά οι παίκτες ανταποκρίνονται διαφορετικά στο σύστημα. Για παράδειγμα, ο Καρέλης υπηρέτησε καλύτερα τη θέση από τον Φορτούνη, ο οποίος πήγε καλύτερα με τη σειρά του στη θέση πίσω από τους επιθετικούς. Δοκιμάζουμε συνεχώς και θα το κάνουμε και στα δύο φιλικά στην Αυστραλία».

Τέλος ο Ηρακλής Μεταξάς επισήμανε πως αποτελεί τιμή για εκείνον η συμμετοχή στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ελλάδος, καθώς αυτό ήταν και το όνειρο του πατέρα του, παλαιού ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Γιανιτσών.

 

Τελευταία Νέα