Μαρούπα: «Χωρίς νέα ΠΑΕ δε θα υπάρξει άδεια»

Μαρούπα: «Χωρίς νέα ΠΑΕ δε θα υπάρξει άδεια»

Το μέλος της Ε.Ε.Α Ειρήνη Μαρούπα, αναφέρθηκε στην απόφαση η επιτροπή να μην χορηγεί άδεια συμμετοχής σε ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει σε εκκαθάριση

Μαρούπα: «Χωρίς νέα ΠΑΕ δε θα υπάρξει άδεια»

Η Ειρήνη Μαρούπα μίλησε στον Arena fm για την απόφαση της επιτροπής να μη δίνει πλέον άδεια συμμετοχής σε συλλόγους που δεν έχουν προχωρήσει σε εκκαθάριση, με την συνέντευξη πάντως να μην ολοκληρώνεται αφού έκλεισε το τηλέφωνο.

«Η απόφαση αφορά σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση και δεν έχουν συστήσει νέα ΠΑΕ. Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε το παλιό καθεστώς και πρόλαβε. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανισότητα, αλλά είπαμε ότι όλο αυτό παρεξηγήθηκε.  Καμία εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εκτός από την ΑΕΚ. Άφηναν λοιπόν την εκκαθάριση έτσι, ενώ υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία. Μένουν αυτά στο όνομα του προέδρου που χρεοκόπησε την προηγούμενη ΠΑΕ και ξαναφτιάχνουμε μια ΠΑΕ να την χρεοκοπήσουμε και αυτή.

Τα πρόσωπα αυτά για τα χρέη στο Δημόσιο έχουν και ποινική εμπλοκή. Συμμετοχή έχει και ο Ερασιτέχνης. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο σταδιακά. Το χρέος δε φτάνει ξαφνικά στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό κάπως έπρεπε να σταματήσει. Είναι μεγάλη η ζημία προς το κράτος ή και από τους αθλητές Φεύγει ο κύριος και κανείς δεν έχει συνέπειες. Πρέπει να ανακοπεί η επιθυμία των απατεώνων που συρρέουν στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες.

Ο Άρης πρέπει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση και να εκποιηθεί το περιουσιακό στοιχείο. Πρέπει να έχει δοθεί άδεια για τη σύσταση νέας ΠΑΕ μέχρι τέλη Ιουλίου.

Προηγείται του πιστοποιητικού η σύσταση νέας ΠΑΕ. Αν δεν υπάρχει νέα ΠΑΕ δε θα δοθεί άδεια.

Δεν ήταν γνωστό ούτε επιθυμητό να την πληρώσει ο Άρης με το νέο νόμο. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν μια στρέβλωση του νόμου γι’ αυτό έπρεπε να αλλάξει», ανέφερε στον Arena FM.

Εκείνη την ώρα υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του διευθυντή του Arena fm Νίκου Πετρουλάκη, για να την ρωτήσει αν η ίδια είχε συμφωνήσει στις υποθέσεις Λάρισας και ΑΕΚ, η Ειρήνη Μαρούπα  έκλεισε το τηλέφωνο.

Best of internet