Γκούμας: «Ο Ρανιέρι αδικήθηκε στην Εθνική Ελλάδας»

Gazzetta team
Γκούμας: «Ο Ρανιέρι αδικήθηκε στην Εθνική Ελλάδας»

bet365

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε για τον Κλάουντιο Ρανιέρι, τονίζοντας ότι δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος στην Εθνική.

Συγκεκριμένα είπε στο «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων: «Έχουμε τον πιο δύσκολο όμιλο, αφού η κλήρωση μας έφερε με την Ισπανία που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και την Αγγλία που έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου. Περνάει μόνο ο πρώτος και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Θα το παλέψουμε, έχουμε καλή ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα».

Για την ποιότητα της φετινής εθνικής ομάδας νέων: «Αυτή η γενιά είναι καλύτερη σε ποιότητα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πέρσι η ομάδα με την οποία πήγαμε στον ημιτελικό στην Κατερίνη είχε δεχθεί δέκα γκολ σε παιχνίδι και είχε γίνει χαμός. Ουσιαστικά μια ξεγραμμένη ομάδα έφτασε στα ημιτελικά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Μόνο με το ταλέντο και χωρίς πάθος δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα».

Για τις λίγες ευκαιρίες στους νέους ποδοσφαιριστές: «Τα δικά μας παιδιά δεν προωθούνται εύκολα στις πρώτες ομάδες, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι και το παράπονο μου. Οι ελληνικές ομάδες δεν δίνουν ευκαιρίες σε ταλαντούχους Έλληνες και αντίθετα προτιμούν χαμηλότερης ποιότητας ξένους».

Θα κάνει την έκπληξη η Εθνική Ομάδα Νέων μέσα στην Ισπανία; Σε απόδοση 11.75 στην Magicbet βρίσκεται η νίκη της «γαλανόλευκης».

Για την κουβέντα σχετικά με τις «Β’ ομάδες»: «Είμαι υπέρμαχος αυτής της πρότασης, ώστε τα νέα παιδιά να μπορούν να παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες όπως γίνεται στην Ισπανία και να παίρνουν παιχνίδια. Γιατί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός να στέλνουν δανεικούς και να μην στελεχώνουν ας πούμε τις δεύτερες ομάδες τους, κάνοντας ανταγωνιστικό και το μικρότερο πρωτάθλημα;»

Για τη δουλειά σε εθνική ή σύλλογο: «Δύσκολο να περάσεις αυτά που θες σε μια εθνική ομάδα μέσα σε λίγες μέρες σε αντίθεση με τη δουλειά στο σύλλογο. Εκεί είναι πιο εύκολο να περάσεις τη φιλοσοφία σου μέσω της καθημερινής τριβής. Είναι διαφορετικές δουλειές, αλλά μου αρέσουν εξίσου και οι δύο»

Για τον αδικήθηκε ο Ρανιέρι: «Ο Ρανιέρι αδικήθηκε. Δεν του δόθηκε χρόνος, για να αποδείξει την αξία του και όσα μπορούσε να κάνει. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι η φετινή πορεία με τη Λέστερ. Αν τελικά πάρει το πρωτάθλημα θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο...μεγαλύτερη από αυτή του 2004».

 

Τελευταία Νέα