Το «πιστό αντίγραφο» του Μίχελ

Το «πιστό αντίγραφο» του Μίχελ

Το «πιστό αντίγραφο» του Μίχελ

bet365

Στη Σλοβακία έχουν τον… δικό τους Λούμπος Μίχελ. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, πρώτη ομάδα του Ρόμπερτ Μακ, έδωσε τις τύχες της ομάδας σ’ έναν πρώην διαιτητή…

Ο Σλοβάκος πρόεδρος του ΠΑΟΚ μοιάζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον διάδοχό του στις λίστες των διαιτητών της ΦΙΦΑ, Ρίτσαρντ Τρουτζ, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα βήματά του.

Όταν το 2008 ο Μίχελ σταμάτησε να σφυρίζει, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, το σήμα του διεθνή διαιτητή από την Σλοβακία κατέληξε στον Τρουτζ, έναν πρώην ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε να σφυρίζει σχετικά μεγάλος και σήμερα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο σύλλογος στον οποίο ο Ρόμπερτ Μακ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, μέχρι να φύγει στα 14 του για το εξωτερικό, εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας στον πρώην διεθνή διαιτητή, με σπουδές στην ψυχολογία και ποδοσφαιρική εμπειρία.

Οι Σλοβάκοι θεωρούν τον Τρουτζ «πιστό αντίγραφο» του Μίχελ, γι’ αυτό και σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του τέθηκε το ερώτημα: «Αποτέλεσε για σένα μια πηγή έμπνευσης ο Λούμπος Μίχελ;».

«Ο Μίχελ ήταν ένας μεγάλος διαιτητής και το πρότυπο μου. Όταν έφτασε στο τέλος της καριέρας του αποδέχθηκα χωρίς δισταγμό τη θέση του στις διεθνείς λίστες των διαιτητών. Ήμουν στα τριάντα και έβλεπα τη διαιτησία ως χόμπι γι’ αυτό παράλληλα συνέχιζα να εργάζομαι, όπως και ο Λούμπος», απάντησε ο Τρουτζ, που από τον περασμένο Αύγουστο έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στην Σλόβαν Μπρατισλάβας με πρώτο στόχο να αναμορφώσει τις ακαδημίες του συλλόγου και να ξεκινήσει η «παραγωγή» ποδοσφαιριστών.

Για τον ίδιο οι περιπτώσεις του Μάρεκ Χάμσικ και του Ρόμπερτ Μακ αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα.

 

Τελευταία Νέα