Πέρασε το νομοσχέδιο, «επίθεση» από Κοντονή

Gazzetta team
Πέρασε το νομοσχέδιο, «επίθεση» από Κοντονή

bet365

Χωρίς αρνητική ψήφο πέρασε το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ στη Βουλή, με τον Σταύρο Κοντονή να παίζει... φουλ επίθεση.

Σχεδόν 6 ώρες κράτησε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, στο τέλος της οποίας «πέρασε» το νομοσχέδιο που αφορά το ντόπινγκ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία αρνητική ψήφος. Συγκεκριμένα, «ναι» στο νομοσχέδιο επί της αρχής και στο σύνολό του ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. «Παρών» είπαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τόνοι ανέβηκαν ουκ ολίγες φορές, με τον Σταύρο Κοντονή να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης. αλλά να περνάει στην συνέχεια και στην... αντεπίθεση. Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τον εναρμονισμό του κώδικα αντιντόπινγκ. Και κατηγορούμαστε σήμερα που το φέραμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Όσο για το θέμα της βίας, τόνισε πως: «Σε μεγάλο βαθμό, το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει αποδώσει. Όχι όμως στο βαθμό που θέλουμε. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Και δεν θα τσιγκουνευτούμε αν χρειαστούν νέες ρυθμίσεις. Η βία όντως υφίσταται. Αλλά μια πεντάμηνη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να λύσει το πρόβλημα;»

Μάλιστα, κλείνοντας έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, αφού ανέφερε: «Η Θάτσερ πέταξε έξω τις αγγλικές ομάδες για πέντε χρόνια για να λυθεί το θέμα. Γιατί εκεί συνεργάζονταν οι κυβερνήσεις με τις ομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες με τις κυβερνήσεις. Οι μέρες της διαπλοκής στον αθλητισμό τελειώνουν. Οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Κωνσταντινέας πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος κύριε υπουργέ ότι δεν θα μας διαψεύσετε για την διάταξη που θα αφορά το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών και θα το φέρετε με τον αθλητικό νόμο τον προσεχή Μάιο. Βάλτε το μαχαίρι στο κόκκαλο και ας τελειώνουμε με τους δεινόσαυρους που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο. Έχουμε υποχρέωση να τους πούμε να πάνε σπίτι τους. Είναι το ηθικό μας καθήκον».

 

Τελευταία Νέα