Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

bet365

Η Λίβερπουλ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο Old Trafford (1-1) και ιστορική πρόκριση στον αγγλικό εμφύλιο σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ απέδειξε (και) στην έδρα των Κόκκινων Διαβόλων ότι άξιζε την πρόκριση στους «8» και έγινε η πρώτη ομάδα που τους νικά και τους αποκλείει στην ιστορία των αγγλικών εμφύλιων στα κύπελλα Ευρώπης. Οι Reds ξύπνησαν μετά το πρώτο καλό κομμάτι της Γιουνάιτεντ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει με γκολάρα το πέναλτι με το οποίο είχε ανοίξει το σκορ ο Μαρσιάλ. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ βρίσκεται για τα καλά πλέον στο κόλπο μιας ακόμα ευρωπαϊκής κούπας και παράλληλα ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Το ματς άργησε να… πάρει μπροστά με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο κέντρο, με την πιο επιθετική Γιουνάιτεντ να ανοίγει πρώτη λογιαριασμό στις καλές φάσεις. Στο 19’ ο Μαρσιάλ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Λίνγκαρντ ολομόναχος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μινιολέ απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι και στο ίδιο λεπτό το σουτ του Μάτα μέσα από την περιοχή πέρασε έξω. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πίεζαν και στο 22’ ο Μαρσιάλ μετά την ωραία προσπάθεια του Ράσφορντ δεν βρήκε στόχο, με την Λίβερπουλ να ξυπνά στο 25’. Σε εκείνο το σημείο ο Κουτίνιο έχασε το κοντρόλ και σημαντική ευκαιρία για ένα καλό σουτ και στο 28’ το δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα.

Στο 32’ η Γιουνάιτεντ πήρε καφάλι στο σκορ. Ο Κλάιν έκανε καθαρό πέναλτι στον Μαρσιάλ και ο Γάλλος επιθετικός ξεγέλασε τον Μινιολέ από τα 11 βήματα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν ζεσταθεί και αφού στο 35’ το καταπληκτικό φάουλ του Στάριτζ πήγε στο οριζόντιο αφού ο Ντε Χέα είχε βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στο 40’ έχασαν τεράστια ευκαιρία. Ο Κουτίνιο ήταν ξανά μέσα στη φάση αφού έκοψε φανταστικά για τον Χέντερσον στο πέναλτι αλλά ο captain των Reds προσπάθησε να βρει με τη μία το παραθυράκι και έστειλε την μπάλα ψηλά. Τελικά το 1-1 έγινε στο 45’ όταν ο Κουτίνιο πήρε στα αριστερά από τον Τσαν, πέρασε τον Βαρέλα σαν να μην υπήρχε και νίκησε τον Ντε Χέα με υπέροχο σκαφτό τελείωμα.

Ο Φαν Χααλ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος βάζοντας τον Βαλένσια στη θέση του Βαρέλα, όμως η Γιουνάιτεντ δεν έμελλε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε έστω μια ελπίδα. Ο Μάτα γύρισε και ο Ράσφορντ σούταρε άουτ (57’), η κεφαλιά του Φελαϊνί πήγε στον Μινιολέ (60’) και ο Στάριτζ σούταρε άστοχα με το δεξί στην κλειστή γωνία (62’) πριν χάσει τον στόχο και ο Μαρσιάλ μέσα από την περιοχή (63’). Στο 72’ οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους.

Ο Ράσφορντ έφυγε με ορμή από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή πάρε-βάλε στον Φελαϊνί ο οποίος όμως δεν τα κατάφερε και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει με πλασέ του Κουτίνιο -μετά το τακουνάκι του Τσαν- που πήγε στον Ντε Χέα. Ο Κουτίνιο είχε σουτ στον Ισπανό keeper στο 78’ και στο 81’ εκτέλεσε φάουλ άουτ με τους Κόκκινους Διαβόλους να ζητούν πέναλτι προς το τέλος για χέρι του Μίλνερ μέσα στην περιοχή, όμως τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χααλ): Ντε Χέα, Βαρέλα (46’ Βαλένσια), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο (62’ Νταρμιάν), Κάρικ (70’ Σβάινσταϊγκερ), Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Μάτα, Μαρσιάλ, Ράσφορντ.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον (71’ Αλεν), Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (85’ Μπεντέκε), Στάριτζ (68’ Στάριτζ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα