«Με ήθελαν Ατλέτικο και ΑΕΚ, αλλά δεν με άφησε ο ΟΦΗ»

«Με ήθελαν Ατλέτικο και ΑΕΚ, αλλά δεν με άφησε ο ΟΦΗ»

«Με ήθελαν Ατλέτικο και ΑΕΚ, αλλά δεν με άφησε ο ΟΦΗ»

bet365

Φορούσε την φανέλα στο κεφάλι κι όλο το «Γεντί Κουλέ»... έπαιρνε φωτιά! Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς, από τους πιο αγαπητούς ξένους στην ιστορία του ΟΦΗ σε μία σπαρταριστή συνέντευξη στο gazzetta.gr. Το παραποιημένο συμβόλαιο, το ματς με Ατλέτικο, ο πρωτότυπος πανηγυρισμός, το τσίπουρο και η εμπειρία στο Μπανγκλαντές.

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90 θεωρούνταν ως ένας από τους πιο δημοφιλείς στράικερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Το πάθος του ξεχείλιζε στον αγωνιστικό χώρο, απόρροια του εκρηκτικού χαρακτήρα του, ενώ τα γκολ που σημείωνε αλλά και ο πρωτοποριακός τρόπος πανηγυρισμού του, τον κατέστησαν ως μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Στον ΟΦΗ αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, σκοράροντας 24 γκολ σε 65 ματς. Αγαπήθηκε όσο λίγοι. Με τους «Ομιλίτες» έφτασε μέχρι τον Γ΄ Γύρο του Κυπέλλου UEFA αποκλείοντας κατά σειρά Σλάβια Πράγας και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 46χρονος, ο οποίος πλέον καθοδηγεί την Λόβτσεν (Μαυροβούνιο) σε μία κατάθεση ψυχής στο gazzetta.gr μιλάει μεταξύ άλλων για το άδοξο τέλος της καριέρας του στον ΟΦΗ, το παραποιημένο συμβόλαιο του, την εμπειρία του ως προπονητής στο Μπανγκλαντές, το ιστορικό του τρελού πανηγυρισμού του, τα τσίπουρα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, την λατρεία του για την δεύτερη πατρίδα του, όπως χαρακτηρίζει την Ελλάδα αλλά και την επιθυμία του να επιστρέψει στον ΟΦΗ.

«Ήταν τρία από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ο ΟΦΗ είχε φοβερή ομάδα εκείνη την εποχή, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για μία πολύ δυνατή ομάδα, μα πάνω από όλα με καλούς ανθρώπους.

Είχαμε φοβερή σχέση μεταξύ μας σαν οικογένεια. Μείναμε φίλοι και διατηρήσαμε καλή επαφή για πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ΟΦΗ και την Κρήτη. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτομαι τους κουμπάρους μου στην Κρήτη και εξακολουθώ να περνάω όμορφα», τονίζει ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στο gazzetta.gr.

O παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην πρόκριση του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης την σεζόν 1993/94 στο Κύπελλο UEFA.

«Ναι, το ματς με την Ατλέτικο όπου νικήσαμε με 2-0 στην Κρήτη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που παίξαμε. Ήταν σπουδαία υπόθεση να αποκλείσεις την Ατλέτικο και να παίξεις στα προημιτελικά του Kυπέλλου UEFA κόντρα στην Μποαβίστα που ήταν πολύ δυνατή εκείνη την εποχή. Επίσης στον Α΄ Γύρο είχαμε αποκλείσει την Σλάβια Πράγας, που ήταν επίσης πολύ ισχυρή. Απέναντι στη Μποαβίστα θυμάμαι είχαμε πέντε-έξι απουσίες λόγω καρτών. Ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε».

Ο Τζουγκάνοβιτς ανακαλεί στη μνήμη του και το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό όπου βρήκε δίχτυα.

«Από το ελληνικό πρωτάθλημα θυμάμαι ένα παιχνίδι στο Ηράκλειο κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πάλευε με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και εμείς θέλαμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Το σκορ ήταν 1-1, ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες και στο 75΄ σκόραρα το νικητήριο γκολ. Πολύ μεγάλο ματς».

Σήμα κατατεθέν στην ποδοσφαιρική καριέρα του Μαυροβούνιου φορ ήταν ο πρωτότυπος «τυφλός» πανηγυρισμός του με τη φανέλα περασμένη στο κεφάλι του!

«Ξεκίνησα να βάζω την φανέλα πάνω από το κεφάλι σε ένα ματς της πρώτης ομάδας μου OFK Μπέογραντ κόντρα στην Σλόμποντα Τούζλα. Ήταν 1-1 το σκορ όταν πέτυχα γκολ. Εκείνη την στιγμή δεν σκεφτόμουν τίποτα και πάνω στην τρέλα μου έβαλα την φανέλα μου στο κεφάλι μου. Ήμουν ο πρώτος που το έκανα. Αυτοσχεδίασα. Μετά ακολούθησαν και άλλοι όπως ο Ραβανέλι».

Ο πρώην άσος του ΟΦΗ αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως δέχθηκε πρόταση από Ατλέτικο Μαδρίτης και ΑΕΚ, ενώ κάνει λόγο για παραποίηση στο συμβόλαιο του με τους «Ομιλίτες».

«Όσο έπαιζα στον ΟΦΗ δέχθηκα πρόταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ με ήθελε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ αλλά δεν με άφησαν να φύγω.

Στην τρίτη και τελευταία σεζόν μου στον ΟΦΗ ήμουν τραυματίας και πολλές φορές βρισκόμουν στην εξέδρα. Στην ομάδα ξέχασαν τα καλά που είχα κάνει. Δεν μου φέρθηκαν καλά. Πικράθηκα. Δεν ήθελα να μείνω άλλο στον ΟΦΗ και πήγα στην Κύπρο. Μου πρότειναν πολύ λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνα. Τον ΟΦΗ εκείνη την εποχή τον γνώριζαν όλοι σε μεγάλο βαθμό λόγω του Τζουγκάνοβιτς και όχι για παράδειγμα για τον Βάβουλα (γέλια).

Μετά βγήκαν πολλά πράγματα. Είχαν πειράξει με στιλό το συμβόλαιο μου, το οποίο ήταν γραμμένο στα ελληνικά και δεν καταλάβαινα. Είχαν βάλει όρο πως δεν μπορούσα να παίξω σε μεγάλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού. Μα*$%ίες! Ήταν κρίμα. Λατρεύω την Κρήτη, είμαι Κρητικός και εξακολουθώ να έχω φοβερή σχέση με τον κόσμο».

Ο Τζουγκάνοβιτς μετά από κάθε ταξίδι του στην Κρήτη επιστρέφει με δώρα στην πατρίδα του, δίχως όμως να λείπουν και τα ευτράπελα. Μία ντουζίνα μπουκάλια τσίπουρο ήταν αδύνατο να μεταφερθούν στο Μαυροβούνιο.

«Όποτε έρχομαι στην Κρήτη μου δίνουν δώρα και τσίπουρα για την οικογένεια μου. Με είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο επειδή κρατούσα 10 μπουκάλια τσίπουρο και δεν μπορούσα να τα περάσω. Λογικό ήταν αλλά τι να κάνω; Τελικά τους τα άφησα και πήρα μόνο δύο για το Μαυροβούνιο».

Η τωρινή κατάσταση στον ΟΦΗ στενοχωρεί τον Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος φροντίζει να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην κρητική ομάδα.

«Τα πάντα ξέρω για τον ΟΦΗ. Φροντίζω να διαβάζω και να μαθαίνω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μία μεγάλη ομάδα σαν τον ΟΦΗ έφτασε σε αυτό το σημείο. Πως τον άφησαν να φτάσει στη Γ΄ Εθνική. Είναι ντροπή. Είναι είναι δυνατόν, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι ιστορική ομάδα ο ΟΦΗ, είμαι πολύ πικραμένος».

Ο «Τζούγκα» τονίζει στο gazzetta.gr πως σε περίπτωση που του παρουσιαζόταν η ευκαιρία να επιστρέψει στον ΟΦΗ ως προπονητής δεν θα το σκεφτόταν ούτε δευτερόλεπτο!

«Είμαι προπονητής της Λόβτσεν αυτή την εποχή. Πάμε καλά. Φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο Μαυροβούνιο. Εάν είχα πρόταση από τον ΟΦΗ να επιστρέψω ως προπονητής δεν θα το σκεφτόμουν καν. Δεν με απασχολούν τα χρήματα, είναι κάτι που αισθάνομαι.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Όλοι με αγαπούν, ενώ το ίδιο νιώθω και εγώ για τους Έλληνες. Αισθάνομαι Έλληνας. Στενοχωριέμαι βλέποντας τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα γιατί δεν ξέρω πως να βοηθήσω. Ξέρω πόσο στάθηκαν οι Έλληνες στο πλευρό μας στον πόλεμο και θα ήθελα να το ανταποδώσω».

Δείτε το γκολ του Τζουγκάνοβιτς με τη φανέλα του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό και τον χαρακτηριστικό τρόπο που το πανηγύρισε!

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα