Παραδέχεται δωροδοκίες και αξιώνει επιστροφή εκατομμυρίων η FIFA!

Κώστας Ζάλιαρης
Παραδέχεται δωροδοκίες και αξιώνει επιστροφή εκατομμυρίων η FIFA!

bet365

Για πρώτη φορά από την ημέρα που έχει ξεκινήσει η επιχείρηση εξάλειψης της διαφθοράς στη FIFA, η Ομοσπονδία παραδέχεται δωροδοκίες στην ανάθεση του Μουντιάλ το 1998 και το 2010 και αξιώνει την επιστροφή πολλών εκατομμυρίων που έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές των ΗΠΑ!

Επί έναν ολόκληρο χρόνο η FIFA ισχυριζόταν πως τα περί διαφθοράς και σκανδάλων αφορούν τις διάφορες Ομοσπονδίες των χωρών, τώρα πλέον η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνει λόγο για τεράστια δική της ζημιά απ' όλη την υπόθεση.

Προκύπτει επίσης παραδοχή δωροδοκιών για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας και της Νοτίου Αφρικής το 1998 και το 2010 αντίστοιχα, ενώ, η FIFA αξιώνει και την επιστροφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές προς εξέταση...

Ανάμεσα σε όλα, η Ομοσπονδία απαιτεί την επιστροφή των 28,2 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν σε μισθούς, μπόνους, μεταφορικά με αεροπλάνο και καθημερινά έξοδα ανθρώπων – μελών των Ομοσπονδιών που έχει αποδειχθεί ότι ήταν διεφθαρμένοι, όπως επίσης ζητάει και τα 10 εκατ. που αντιστοιχούν σε δωροδοκίες στην ψήφιση για το Μουντιάλ του 1998 και του 2000.

Επίσης, η FIFA απαιτεί αποζημίωση για το κύρος της που «τσαλακώθηκε» από την όλη υπόθεση – κι εδώ κολλάει η παραδοχή για τα σκάνδαλα και το δικό της μερίδιο ευθύνης – όπως επίσης και την επιστροφή του κόστους για τις ενέργειες των Αρχών των ΗΠΑ και της Ελβετίας.

 

Τελευταία Νέα