Κλοπ: «Η μητέρα των ποδοσφαιρικών μαχών»

Κώστας Ζάλιαρης
Κλοπ: «Η μητέρα των ποδοσφαιρικών μαχών»

bet365

Για ιστορικής σημασίας κόντρα, η οποία όμως εμπεριέχει αντιπαλότητα κι όχι έχθρα, έκανε λόγο ο Γιούργκεν Κλοπ ενόψει του πρώτου αγώνα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. «Ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και λόγος για ν' αγαπάμε το άθλημα» τόνισε ο Γερμανός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πεις σε κάποιον να είναι συγκεντρωμένος γι' αυτό το παιχνίδι... Είναι η μητέρα των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων! Είμαστε και οι δύο ομάδες σε καλή κατάσταση και υπάρχει μια ισορροπία στην ποιότητα που έχουμε και οι δύο στο ρόστερ.

Δεν πιστεύω στους... εχθρούς στο ποδόσφαιρο, γιατί μιλάμε για άθλημα. Πιστεύω όμως στους σημαντικούς αντιπάλους, όπως είναι για εμάς αυτή τη στιγμή η Γιουνάιτεντ. Στο παιχνίδι που παίξαμε και στο οποίο ήμουν εγώ προπονητής στη Λίβερπουλ, δεν ήμασταν καλοί και σίγουρα δεν θέλω να δω τον Φαν Χάαλ να νικάει ξανά. Είναι ένα από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο.

Πρέπει να τους νικήσουμε πάση θυσία! Πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές μου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά να τα δώσουν όλα και οι οπαδοί μας. Πιστεύω πολύ στην επιρροή που μπορεί ν' ασκήσει ο κόσμος στο γήπεδο. Μακάρι να το πάνε σε... άλλο level την Πέμπτη. Το να πάρεις ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς ίσως και να είναι καλό, αλλά σε τέτοια ματς θα είναι και πάλι πολύ αμφίρροπη η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα και δημιουργικοί στην επίθεση. Πρέπει να σκοράρουμε.

Για εμένα αυτό το παιχνίδι είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο που θα μπορούσα να φανταστώ. Γι' αυτό αγαπάμε όλοι αυτό το άθλημα... Γιατί μας χαρίζει τέτοια σπουδαία παιχνίδια...

Βρισκόμαστε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτή του Ιανουαρίου, όταν και ξαναπαίξαμε με τη Γιουνάιτεντ και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πολύ καλό μομέντουμ που έχουμε».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα