Η τεχνολογία αλλάζει το ποδόσφαιρο!

Η τεχνολογία αλλάζει το ποδόσφαιρο!

Το video μπαίνει στο ποδόσφαιρο, η FIFA άναψε το πράσινο φως ευελπιστώντας πως θα αποφευχθούν στο μέλλον τα σοβαρά λάθη των διαιτητών. 

Η τεχνολογία αλλάζει το ποδόσφαιρο!

Νέα εποχή στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, αφού FIFA και Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) άναψαν το πράσινο φως για τη χρήση Video, ώστε οι διαιτητές να μην κάνουν το μεγάλο λάθος κι αλλάζουν τη ροή του ματς. Μάλιστα, ενέκριναν μια δοκιμαστική περίοδο δυο ετών κι αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε θα εφαρμοστεί σε όλες τις Λίγκες.

«Σήμερα έχουμε πάρει πραγματικά μια ιστορική απόφαση για το ποδόσφαιρο. Η FIFA και η IFAB, η IFAB και η FIFA προχωρούν μπροστά. Ακούμε τους φιλάθλους, τους παίκτες κι εφαρμόζουμε την κοινή λογική» τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Η ροή του αγώνα στο ποδόσφαιρο είναι ζωτικής σημασίας. Ετσι, θα πρέπει να δούμε τι είδους αντίκτυπο θα έχει η χρήση video στη στο ματς, έτσι ώστε να μη βάλουμε το ποδόσφαιρο σε κίνδυνο. Είναι μια σοβαρή συζήτηση και θα πρέπει να το δοκιμάσουμε». Μάλιστα, η Ιταλική Ομοσπονδία αναμένεται από την επόμενη σεζόν να το χρησιμοποιήσει στα ματς της Serie B και του Κυπέλλου. 

Η IFAB συμφώνησε να επιτρέψει σε πειραματικό στάδιο την τέταρτη αλλαγή, εφόσον το ματς οδηγείται στην παράταση. Παράλληλα, ο παίκτης που τραυματίζεται από αντίπαλο που δέχεται κίτρινη κάρτα, δεν θα αποχωρεί από το γήπεδο, έτσι ώστε η αντίπαλη ομάδα να μην έχει το πλεονέκτημα. 

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά την περίπτωση που ποδοσφαιριστής κάνει πέναλτι στον τελευταίο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Ειδικότερα, απευθείας κόκκινη κάρτα δεν θα υπάρχει, εκτός αν το μαρκάρισμα είναι πολύ σκληρό!

Best of internet