Η πρόκληση της Σίτι... στην πιο καλή της κλήρωση

Κώστας Ζάλιαρης
Η πρόκληση της Σίτι... στην πιο καλή της κλήρωση

bet365

Στην πιο ευνοϊκή της κλήρωση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να δείξει ότι... σωστά παράτησε το Κύπελλο Αγγλίας και να πάρει σκορ πρόκρισης στο Κίεβο κόντρα στη Ντιναμό. Στην Ολλανδία για το ματς με την Αϊντχόφεν η Ατλέτικο.

Οι «πολίτες» την περασμένη Κυριακή άφησαν το Κύπελλο στην Τσέλσι αφού τα... πιτσιρίκια που χρησιμοποίησε ο Πελεγκρίνι ηττήθηκαν με το βαρύ 5-1 και η προσοχή όλων στον σύλλογο του Μάντσεστερ είχε στραφεί από καιρό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για το επόμενο βήμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που μπροστά στους «πολίτες» υψωνόταν το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα.

Την πρόκριση στους «8» του Champions League για πρώτη φορά ψάχνει η Μάντσεστερ Σίτι. Σε απόδοση 2.05 στην Sportingbet η νίκη των «Πολιτών» στο Κίεβο.

Η Ντιναμό, στάθηκε τυχερή με την τιμωρία της που μειώθηκε και θα υποδεχθεί τη Σίτι με τον κόσμο στο πλευρό της, όμως, προέρχεται από αγωνιστική απραξία, έχοντας παίξει τελευταία φορά σε ανταγωνιστικού χαρακτήρα παιχνίδι, στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Ουκρανοί βρίσκονται στους «16» για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 1999/2000 και θέλουν να... επεκτείνουν το τελευταίο αρνητικό σερί της Σίτι, αν και ξέρουν ότι ο αγγλικός σύλλογος θα δει πολύ σοβαρά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Αμφίβολοι για τους γηπεδούχους οι Γιαρμολένκο, Ρίμπκα και Σίντορτσουκ, δεν υπολογίζει στους Ντε Μπρόινε, Μπονί, Ντελφ και Νάβας ο Πελεγκρίνι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Κατσέριντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας, Μπουγιάλσκι, Γκονζάλες, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Σίλβα, Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας απέναντι στη Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», φιλοξενείται από την PSV Αϊντχόφεν, που έχει βασικό της στόχο να μη δεχθεί γκολ, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Φιλίπ Κοκού.

Ο κόουτς των Ολλανδών έκανε λόγο για σύνολο που φέρνει στην επιφάνεια όλα τα θετικά της συνεργασίας και της ενότητας, αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία της αποστολής της δικής του ομάδα.

Οι «ροχιμπλάνκος», έπειτα από το 0-0 με τη Βιγιαρεάλ βρίσκονται στο -8 από την κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν και στοχεύουν στην αναπτέρωση του ηθικού τους ενόψει και του ντέρμπι της Μαδρίτης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντιέγκο Σιμεόνε φρόντισε να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν ότι μπορεί εύκολα να γίνει η ζημιά σε οποιαδήποτε ολιγωρία και θέλει να δει ένα σύνολο απόλυτα συγκεντρωμένο από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Στα αγωνιστικά, ο Ντε Γιόνγκ είναι τιμωρημένος για την PSV και ο Λεστιέν αμφίβολος, ενώ η Ατλέτικο δεν έχει τους Καράσκο, Πάρτεϊ και Τιάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αϊντχόφεν: Ζόετ, Αρίας, Μπρουμά, Μορένο, Βίλεμς, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Πρέπερ, Περέιρο, Λοκάντια, Νάρσινγκ

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Όλιβερ Τόρες, Γκριεζμάν, Φερνάντο, Τόρες

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα