Άρης: Καμπανάκι από ΕΕΑ για την εκκαθάριση

Άρης: Καμπανάκι από ΕΕΑ για την εκκαθάριση

Gazzetta team
Άρης: Καμπανάκι από ΕΕΑ για την εκκαθάριση

bet365

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προειδοποιεί πως χωρίς να γίνει εκκαθάριση δεν υπάρχει άνοδος. Καμία ανησυχία είναι η απάντηση των «κίτρινων». Στην Αθήνα ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Από την στιγμή που η ομάδα συνεχίζει την νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας, το βάρος πέφτει στην εκκαθάριση προκειμένου ο σύλλογος να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στο μέλλον. Το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα με αφορμή το θέμα της εκκαθάρισης και την άνοδο, έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για τον Άρη. Υποστήριξε πώς χωρίς εκκαθάριση η ομάδα ακόμη κι αν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη Football League, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανέβει.

Με δηλώσεις της στο «Μετροπολις» αρχικά είπε τα εξής: «Ο Αθλητικός Νόμος αυτό που λέει ξεκάθαρα είναι ότι δεν ανέχεται δύο αθλητικές ανώνυμες εταιρείες συγχρόνως στον ίδιο Ερασιτέχνη. Κατά τον πλέον σαφή τρόπο, εξηγεί ότι θέλει να έχει εκκαθαριστεί μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο η προηγούμενη ΠΑΕ, που έχει πέσει κατηγορία ή πτωχεύσει, και αφού διαγραφεί από το μητρώο ανωνύμων εταιρειών, τότε να υπάρξει καινούρια.

Μάλιστα, λέει ότι αν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση, ανέβει κατηγορία -οπότε πρέπει να ξαναγίνει ανώνυμη εταιρεία- τότε αναβιώνει η παλιά και αρχίζει ξανά από την αρχή και προσπαθεί να διευθετήσει τα χρέη της ως κανονική ανώνυμη εταιρεία. Υπήρξε μία κατάσταση που αντιμετωπίστηκε με την προηγούμενη σύνθεση της ΕΕΑ, στην οποία συμμετείχα, όπου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα αν κάποιος που εκβιάζει τον επενδυτή για να πάρει χρήματα δεν ολοκληρώνει την εκκαθάριση, τότε τι θα γίνει;

Υπό αυτό το πρίσμα ζητήσαμε και λάβαμε μία γνωμοδότηση, η οποία έλεγε ότι μπορούν να συνυπάρξουν και δύο ανώνυμες αθλητικές εταιρείες χωρίς να έχει τελειώσει η εκκαθάριση της προηγούμενης. Έτσι βάλαμε νερό στο ποτήρι μας.

Κύλησε ο καιρός και φάνηκε από την εμπειρία που είχαμε, ότι η γνωμοδότηση αυτή διεστράφη και οι ομάδες το πήραν με τη λογική ότι δεν πειράζει αν συνυπάρχουν στο διηνεκές δύο εταιρείες με την παλιά να μην εκκαθαρίζεται ποτέ.

Η ΑΕΚ είχε εκκαθαριστεί. Η Λάρισα έχει πρόβλημα. Συνειδητοποιήσαμε ότι μπορεί να επανέρχεται το ίδιο πρόσωπο. Να μην έχει εκκαθαρίσει την παλιά, να αφήνει τα χρέη στο Δημόσιο και στους αθλητές. Να έρχεται ο καινούριος με έναν παρένθετο.

Είδαμε ότι αν εμείνουμε σε αυτήν την πρακτική δημιουργούμε ένα νομικό δεδικασμένο που έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα του νόμου και το πνεύμα του νόμου. Ο νόμος θέλει καθαρά πράγματα. «Ποιος είσαι κύριε; Αυτός. Δεν πήγαν καλά τα οικονομικά σου. Κάνε ξεκαθάρισμα των λογαριασμών σου, πλήρωσε, εκποίησε ή κάνε ό,τι θες, μέσα σε διάστημα 30 μηνών και μετά καθαρός πια ο Ερασιτέχνης έχει το γήπεδό του και ξαναρχίζει από την αρχή με έναν καινούριο άνθρωπο που θέλει να βάλει τα χρήματά του στην ομάδα για να διεκδικήσει ανόδους και πρωταθλήματα».

Τι λένε στον Άρη

Στον Άρη δεν ανησυχούν από τις τοποθετήσεις μελών της ΕΕΑ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης που βρέθηκε χθες στην Αθήνα μαζί με το νομικό επιτελείο βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, με την ΕΠΟ, με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και με άλλους φορείς που εμπλέκονται στο κομμάτι της εκκαθάρισης και είναι ενήμεροι για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Αυτό που υποστηρίζουν και μάλιστα με θέρμη στον Άρη είναι ότι το καλοκαίρι θα συσταθεί χωρίς πρόβλημα η νέα ΠΑΕ Άρης.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα