Και τώρα οι δυο τους... (vids)

Gazzetta team
Και τώρα οι δυο τους... (vids)

bet365

Η πτήση των Νάπολι και Γιουβέντους συνεχίζεται αφού αμφότερες δούλεψαν σκληρά για να νικήσουν Κάρπι (1-0) και Φροζινόνε (0-2) αντίστοιχα και πλέον έχουν ραντεβού την επόμενη αγωνιστική στο Τορίνο.

Κούρσα μόνο για δύο είναι σαφώς πλέον η Serie A με την Νάπολι να φτάνει τις 8 σερί νίκες και την Γιουβέντους τις 14, μια εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους τιτανομαχία στο Juventus Stadium. Στα άλλα ματς, η Μίλαν έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ουντινέζε αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των Ιντερ, Φιορεντίνα (1-1), η Κιέβο πήρε σπουδαίο διπλό με ανατροπή στην έδρα της Τορίνο (1-2) και Σασουόλο-Παλέρμο αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Εγραψε ιστορία η Νάπολι
Σε ένα ματς που πριν την έναρξή του οι τιφόζι στήριξαν ξανά τον Καλιντού Κουλιμπαλί μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο εκτός με την Λάτσιο, η Νάπολι επιβλήθηκε 1-0 της Κάρπι και για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε 8 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ για τους Vesuviani, που κράτησαν την κορυφή, πέτυχε με πέναλτι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν φτάνοντας τα 24 σε 24 αγώνες.

Παίξε στην Sportingbet με τις καλύτερες αποδόσεις την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μπέλετς σταμάτησε το σουτ του Ιγουαΐν και ο Αργεντινός είχε νέο σουτ στα πλαϊνά δίχτυα στο πρώτο κομμάτι του ματς. Η Κάρπι έχασε με τραυματισμό τον Πασκιούτι, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα της φανέλας του Καγιεχόν από τον Σαμπέλι, ενώ το βολέ του Ινσίνιε δεν πέρασε πολύ έξω. Ο Ισπανός εξτρέμ της Νάπολι ήταν ξανά έξαλλος με τον διαιτητή καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μάλλον λανθασμένα ως οφσάιντ και ξανά ο Μπέλετς είπε «όχι» στον Πιπίτα.

Στο 57' έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ματς καθώς ο Μπιάνκο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, όμως το φάουλ στον Ινσίνιε έκανε περισσότερο ο Κριστιάν Τζακάρντο. Στο 69' ο Φάμπιο Νταπρελά μάρκαρε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Κουλιμπαλί και ο Ιγουαΐν δεν έχασε την ευκαιρία να νικήσει τον Μπέλετς παρότι ο πορτιέρε της Κάρπι έπεσε καλά στο πέναλτι. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τις καλές στιγμές των Ινσίνιε και Λαζάνια στη συνέχεια.


Δεν σταματάει η Γιουβέντους
Αν και χρειάστηκε να ιδρώσει περισσότερο απ' ότι ίσως θα περίμενε, η Γιουβέντους με δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο πέρασε με 0-2 από το Matusa της Φροζινόνε, έφτασε τις 14 σερί νίκες στην Serie A και παρέμεινε στο -2 από την Νάπολι, λίγο πριν τη μεταξύ τους σύγκρουση. Ο Στουράρο είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά παρότι ήταν αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και οι νεοφώτιστοι απάντησαν με τον βολέ του Ντάνιελ Τσιόφανι που πέρασε άουτ. Ο Στουράρο είχε νέα καλή στιγμή αλλά ο Λεάλι ήταν εκεί όπως και στη συνέχεια όταν βγήκε για να σταματήσει τον Μοράτα και όταν απέκρουσε το σουτ του Κουαδράδο. Πογκμπά και Ντιμπάλα δοκίμασαν τα πόδια τους χωρίς αποτέλεσμα και ο Γάλλος χαφ κόπηκε με οφσάιντ που δεν ήταν.

Στο 67' ο Μάσα δεν είδε το καθαρό πέναλτι σε χέρι του Μπλανσάρντ έπειτα από γύρισμα του Ντιμπάλα και δευτερόλεπτα αργότερα ο Αργεντινός είχε δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ. Το γκολ της λύτρωσης για την Γιουβέντους ήρθε στο 73' όταν ο Αλεξ Σάντρο βγήκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα που πέρασε απ' όλους για να κάνει σχεδόν σε κενή εστία το 0-1 ο Χουάν Κουαδράδο. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 91' ο Ντιμπάλα με όμορφο πλασέ -ύστερα από πάσα του Μοράτα- κοντά στο παραθυράκι φτάνοντας τα 13 γκολ στο φετινό Campionato.

Stop στην Μίλαν
Η Μίλαν δεν κατάφερε να κάνει 3 τις συνεχόμενες νίκες της και παρά το γεγονός ότι πίεσε πολύ στο τέλος, έμεινε στο 1-1 με την Ουντινέζε. Οι ροσονέρι έκαναν πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 17’. Ο Ντοναρούμα έκανε ό,τι μπορούσε, βγάζοντας το σουτ του Μάτος και την κεφαλιά του Κουζμάνοβιτς, όμως ήταν ο μοναδικός, που κινούταν στην άμυνα της Μίλαν, με τον Αρμέρο να έρχεται από πίσω και να κάνει το 0-1. Πέρα από το σωστά ακυρωμένο γκολ του Μπάκα, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα επιθετικά, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη, καθώς οι παίκτες του Μιχάιλοβιτς κατάφεραν να ανεβάσουν ταχύτητα. Στο 46’ ο Μπαλοτέλι έκανε κακό τελείωμα από καλή θέση, ενώ στο 48’ ο Λόντι έχασε τεράστια ευκαιρία και η Ουντινέζε το πλήρωσε, καθώς οι ροσονέρι ισοφάρισαν στην αντεπίθεση. Ωραία ασίστ του Μπάκα και ο Νιανγκ έκανε το 1-1! Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες.

Ο Μπάκα δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Καρνέζη στο 55’, ενώ στο 68’ είδε την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ. Στο 82’ ο Μπερτολάτσι είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και να βρίσκει στην πλάτη του Καρνέζη, ο οποίος πρόλαβε την τελευταία στιγμή, ενώ η τελευταία καλή ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Έλληνα γκολκίπερ να βγάζει το μακρινό σουτ του Μοντολίβο, για να παραμείνει το 1-1.


Γκολ και θέαμα...
Ματσάρα στη Reggio Emilia, Σασουόλο και Παλέρμο προσέφεραν γκολ και θέαμα, αλλά έλειψε ο νικητής (2-2)! Οι γηπεδούχοι έμειναν έκτο διαδοχικό ματς χωρίς τρίποντο, ενώ οι «Ροζανέρο» έδειξαν πως θα εξασφαλίσουν δίχως πρόβλημα την παραμονή στη Serie A! Oι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και σημείωσαν γκολ με τον Φαλτσινέλι, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Η Παλέρμο στην πρώτη καλή της ευκαιρία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Από μπαλιά του Τραϊκόφσκι, ο Βάσκες πέτυχε το 1-0! Η Σασουόλο είχε τον έλεγχο και κατάφερε να απαντήσει λίγο πριν το τέλος του α' μέρους, όταν από πάσα του Φαλτσινέλι, ο Ντεφρέλ ισοφάρισε 1-1! Απίθανο ξεκίνημα στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και στο 50' να παίρνουν κεφάλι στο σκορ!

Ο Αντέι βρήκε τον Μισιρόλι και ο μέσος της Σασουόλο πέτυχε το 2-1! Ο Βάσκες όμως δεν άφησε τους αντιπάλους να πανηγυρίσουν αρκετά, αφού τρία λεπτά αργότερα βρήκε ιδανικά τον Ντζούρντζεβιτς ο οποίος διαμόρφωσε το 2-2! Από το σημείο εκείνο κι έπειτα τη... σκυτάλη πήρε ο Σορεντίνο, ο οποίος με δυο επεμβάσεις σε σουτ των Φαλτσινέλι, Μαγκνανέλι κράτησε την ομάδα του στο κόλπο! Η Παλέρμο έμεινε με δέκα παίκτες στο 75' λόγω αποβολής του Λαζάαρ. Η πίεση των γηπεδούχων έγινε ασφυκτική, αλλά ο «Σόρε» με δυο μεγάλες επεμβάσεις στην κεφαλιά του Φαλτσινέλι και στο σουτ του Γκατσόρλα κράτησε τον πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του!


«Απέδρασε» η Κιέβο
Η Κιέβο έκανε την έκπληξη και έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 από το Τορίνο. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, πάντως, για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 19’, όταν ο Μπενάσι βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο Ιμόμπιλε έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Νταϊνέλι να σώζει στην γραμμή και τον επιθετικό της Τορίνο να αστοχεί στο ριμπάουντ και η Τορίνο το πλήρωσε.

Η ισοφάριση ήρθε στο 34’ με δόση τύχης, καθώς στην προσπάθειά του να κόψει το γύρισμα του Ινγκλέζε, ο Πέρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και έφτασαν στην ανατροπή στο 72’. Ο Αβελάρ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κάστρο και ο Μπίρσα από την άσπρη βούλα έκανε το τελικό 1-2, καθώς ο Ιμόμπιλε έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο τέλος για τους γηπεδούχους, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα