Ηρακλής - ΑΕΚ 0-1

Γιώργος Τσακίρης
Ηρακλής - ΑΕΚ 0-1

bet365

Με γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ, για την οποία έκαναν ντεμπούτο οι Ζουκουλίνι-Πέκχαρτ, νίκησε και στη Θεσσαλονίκη (0-1) τον Ηρακλή και πήγε στους «4» του κυπέλλου διευρύνοντας το σερί της!

Η πρόκριση στους «4» είχε κριθεί από το πρώτο ματς καθώς το 4-1 έδινε στην ΑΕΚ το εισιτήριο. Αυτό που ήθελε να δει ο Γκουστάβο Πογιέτ από την ομάδα του ήταν σοβαρότητα παρά τις αλλαγές που έγιναν και την είδε καθώς οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν ξανά, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν ρυθμό. Πολύ καλός ο Μάνταλος για την Ενωση, όπως και οι Τζιμπούρ-Μπουονανότε στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ ο Ζουκουλίνι (που είχε... 1,5 προπόνηση με την ομάδα) έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια. Λίγα πράγματα από τον Ηρακλή, μία αναγκαστική αλλαγή για κάθε ομάδα (Σοϊλέδης και Χουάντερσον τραυματίστηκαν).

Το ματς ξεκίνησε με τρόπο που δεν περίμενε κανείς καθώς στα... 30 δευτερόλεπτα ο Σοϊλέδης ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Γκάλο, ο οποίος πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας (παρέμεινε δεξιά ο Μπακάκης). Η ΑΕΚ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 7' με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει στο 11' το σουτ του Τζιμπούρ μετά την συνεργασία με τον Πλατέλλα. Λίγα λεπτά μετά, στο 15', ήταν η σειρά του Ηρακλή να κάνει αναγκαστική αλλαγή αφού τραυματίστηκε ο Χουάντερσον και άφησε τη θέση του στον Περνίς, για να απειλήσουν αμέσως μετά οι γηπεδούχοι λόγω της αστάθειας του Μπαρόχα σε μια θεωρητικά εύκολη φάση.

Το ματς γενικά δεν είχε καλό ρυθμό παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσε να προηγηθεί στο 34', όταν ο Ζουκουλίνι (ο οποίος δικαιολογημένα δεν είχε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του) πήρε την μπάλα από τη σέντρα, έκανε καλή κούρσα και βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Περνίς. Για τον Ηρακλή η καλύτερη στιγμή ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση εντός περιοχής, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ αφού ήταν άστοχο και το σουτ του Τζιμπούρ στο 45'...

Στο ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, στο 50', η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα και τον βρήκε και με πολύ ωραίο τρόπο αφού οι Μπουονανότε-Τζιμπούρ-Μάνταλος συνεργάστηκαν άψογα, για να πλασάρει ο τελευταίος όπως έπρεπε (0-1). Οι Κιτρινόμαυροι, μάλλον χαλαρά, είχαν καταφέρει να πάρουν το προβάδισμα και στη συνέχεια επιχείρησαν να παγώσουν εντελώς τον ρυθμό και να ελέγξουν την κατάσταση. Το έκαναν, παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής προσπάθησε να επιτεθεί και να πιέσει για την ισοφάριση. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήθελε να κάνει κάτι καλό αλλά με τον Μπουλούτ να παίρνει πρωτοβουλίες δεν θα μπορούσε να το πετύχει...

Το ματς προσφερόταν για να κάνει ντεμπούτο και ο Πέκχαρτ μετά τον Ζουκουλίνι, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να βάζει τον Τσέχο στη θέση του Πλατέλλα και να τραβάει τον Τζιμπούρ στο αριστερό άκρο (δεξιά ο Μπουονανότε). Ο Ηρακλής, από την άλλη, έγινε απειλητικός στο 77' με ένα σουτ του Βέλλιου που έφυγε άουτ και στο τελευταίο 10λεπτο αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι οπαδοί του Γηραιού με τις αντιδράσεις τους σε κάθε φάση και με τους... πανηγυρισμούς τους για τα γκολ που δεν μπήκαν!

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (15' Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68' Πορτουλίδης), Μπουλούτ (77' Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Βέλλιος, Κυριακίδης.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Σοϊλέδης (3' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Ζουκουλίνι (67' Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (69' Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα